A reptéren

Az osztálytalálkozón nagyon jól éreztük magunkat, hajnali fél 2-re értem haza, ez is csak azért sikerült, mert egy jótét lélek - E - felajánlotta, hogy hazafuvaroz, egyébként valószínűleg semmit nem aludtam volna. Így majdnem 2 órát! Jó volt látni a többieket, nagyon érdekes, nagyjából két kategóriába voltak sorolhatók: aki semmit nem változott , valamint aki sokkal jobban nézett ki, mint 20 évvel ezelőtt. Cool…

Nagyon érdekes beszélgetéseket folytattunk, nevettünk és meséltünk megállás nélkül. Még mindig érdekli az embereket a sebészet, az én témám biztosított még egy darabig :-)! Így is annyi mindent nem sikerült megtudnom, amit szerettem volna hallani a többiekről.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: étterem osztálytalálkozó vásárlás Kommentek: 0 hozzászólás

Osztálytalálkozó

A 20. érettségi találkozómra igyekszem haza. Ezt a bejegyzést a repülőn írom, sajna a jelenlegi légi korlátozások miatt feltenni majd csak leszállás után fogom. Vajon mikor lesz már wifi a gépeken? Most komolyan, ez végül is a 21. század nem?

A mellettem levő lánynak udvariasan szóltam, hogy ha a légikísérő észreveszi, hogy felszállás közben használja az asztalt rá fog szólni. Közölte, hogy nem hiszi. Gondoltam, megemlítem neki, hogy az én menekülési útvonalamat blokkolja, de minek is, úgyis másodpercek alatt átmászok rajta, ha kell. A sziklamászás hasznos sport az élet sok területén :-).

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Szakrendelés

A hétvégi ügyelet után a mai napon endoszkópiával kezdtem, kisegíteni az egyik kollégámat. Erre kiderült, hogy a főnököm úgy döntött a szokásos hétfő reggeli migrénje előjött és helyettesítsem a délelötti szakrendelésen. Endoszkópia abbahagyva, átrohanás a több mint 1 órát késő szakrendelésre. Ebéd. Délután - kisegíteni az egyik kollégámat - ismét szakrendelés, háromnegyed 6-ra be is fejeztem.

Azért remélem, hogy egyetlen betegem sem fogja megtudni, milyen erőfeszítésbe került ma mosolyognom rájuk.

Keep smiling.

Írta: Kati Címkék: munka Kommentek: 0 hozzászólás

Felnőtt = én

Éppen ügyelek, ha félbemarad a blog elnézést. Ma két beosztott orvosom is van - az általános 1 helyett - és mindkettő megbízható, a már régebb óta - értsd 3-4 hónapja - velem dolgozók közül. Ennek kapcsán kezdtem el gondolkozni azon, hogy időről időre - ideiglenesen - felnőttnek kezdtem érezni magam. Akkor vettem észre először, amikor egy féregnyúlvány (alias vakbél) kivételt asszisztáltam és egyben tanítottam az egyik beosztott orvosnak, ez volt az első ilyen műtéte. Akkor döbbentem rá a műtét közben csak úgy pihenésképpen, hogy az adott helyzetben meglehetősen felnőttnek érzem magam. (Aztán hazamentem és Ferivel versenyt futottam amikor a postás bedobta a leveleket és csalt mert visszatartani a másikat nem ér, de ez már más téma.)

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: felnőtt munka tanítás Kommentek: 0 hozzászólás

May your life be interesting!

Ez eredetileg egy kínai átok - a jelentése: Legyen az életed érdekes! Bár értem a dolog iróniáját én azt hiszem ez igazából inkább jókívánság. Ez az én véleményem.

Érdekes időket élünk. Még emlékszem amikor 3 évente utazhattunk nyugati országba és évente egyszer szocialista szomszédba. Én hallottam egy köztársaság kikiáltását - ok lekéstük a legelejét, de akkor is. Fogalmam sem volt, mi az az avokádó (most már állandó kedvenc). Feri unokahúga valószínűleg már nem tudja mit jelent a diszidálás. Szerencsére sosem kell megtanulnia. Dolgoztam Franciaországban és most Angliában. Láttam a 9/11-et, bár ez nem tartozik a legpozitívabb emlékek közé. Jártam Izlandon - még meg nem olvadt gleccserekkel és csak a mélyben dolgozó vulkánokkal. Ha akarnék - szerintem bevállaljuk majd - visszamehetnénk megnézni egy működő vulkánnal. Egész Európát hamu borította - 5 napra leállt a légiforgalom - még sosem volt ilyen a történelem során. Érdekes időket élünk.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: élet érdekes futás Kommentek: 1 hozzászólás

Szombati buli + a vulkán hatásai, avagy Krisztiánék készülődnek...

Szombaton hivatalosak voltunk egy nagyon kedves munkatársnőm szülinapi bulijára. Mindezt a Dixie Queen nevű hajón, Londonban a Temzén. Feri GPS-e elvezetett minket a közvetlen közelébe, ahol kiderült hogy valóban közel vagyunk, csak a Temze másik oldalán van a kikötő... Kocsiba vissza, át a hídon, parkoló keresés és fél órás késés. Izgultam kissé, fél délután készülődtünk (még szemhéjfestéket is feltettem!) majd lekéssük az indulást. Sikerült elérnünk és rögtön hangos zene és szabad mennyiségű ital fogadott mindenkit. Majd kiderült, hogy enni nem lehet semmit. Mivel még sosem voltam olyan fél8-kor kezdődő szülinapi buliba hivatalos, ahol egy szem földimogyoró sem volt, erre nem számítottunk. Magyarán éhesek voltunk és kész. Így elég nehéz élvezni egy bulit, bár a kilátás fantasztikus volt és kinyitották nekünk a Tower Bridge-et. Elmentünk Canary Wharf és az O2 stadion mellett. Aztán volt torta, így egy kicsit jobban lettünk és éjfélre visszaértünk a kikötőbe. Érdekes élmény volt :-).

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: buli temze utazás vulkán Kommentek: 1 hozzászólás

Macskák

Ma még szeretnék írni - de most néhány nagyon aranyos macskás cucc következik, a Varjasi családnak szíves figyelmébe ajánlom, Cilinek van még mit tanulnia...

Először is Roseholme (itt lakunk) kedvenc fekete macskája, felhívnám mindenki figyelmét, hogy ÁRNYÉKBAN fekszik. Ez itt meglehetősen ritka látvány:

fekete macs

Ami miatt ez a blog születetett, az két videó:

Írta: Kati Címkék: macska Kommentek: 1 hozzászólás

Feladom - legalábbis mára biztosan

Tudni kell, mikor van itt az ideje, hogy feladd a próbálkozást. Fontos az erőfeszítés, de van amikor csak nem megy és kész.

3 hete a kollégámat kellett helyettesítenem, éjszakás volt. Utána szabin a következő héten. Aztán kollégát váltottam és ő volt éjszakás. Majd én ügyeltem éjszakát a hétvégén. Kedden elég sok itthoni lemaradást behoztam - szabadnapom volt. A tegnap és a ma nagyon sűrűre sikeredett, benn rengeteg munka van. Tegnap még egész jól ment a futás, ma is elmentünk, igaz csak 6-kor tudtunk elindulni, de végül is este 8-ig világos van. Nem ment. Nem voltam fizikailag fáradt és a lábam is bírta, de agyilag képtelen voltam a futásra összpontosítani - aki nem próbálta még biztosíthatom egész komoly agymunka. Lefutottam - hála Ferinek aki félúton bevárt és visszafelé együtt jött velem egy jó darabig - még sötétedés elött haza is értem. A mai todo listám méteres lett: szőrtelenítés, hajfestés, tanfolyamra jelentkezés, repülőjegy beszerzés, szállásfoglalás, a fürdőszobai szemetest már rég ki kellene üríteni, becsomagolni az ételt holnapra mert ügyelek. Nem megy. Semmi. Még a leveleimet sem olvastam el - elnézést, ha valaki írt. Majd holnap. Most - miután így az ágyban megírtam ezt a kissé összefüggéstelen önigazolást - alvás következik. Jó éjt!

Írta: Kati Címkék: fáradt futás munka Kommentek: 0 hozzászólás

Feri bement a városba vásárolni...

Sok mindenről akartam írni, de ezek ráérnek. Feri fényképezőgép kártyája - amire a képek kerülnek, tegnap elromlott. Még szerencse, hogy szabadnapom volt, felhívtam a céget, akiktől vettük és elmondták hogyan kell visszaküldeni. Azt ígérték 3-5 napon belül küldenek egy másikat miután megkapták. Így Feri ma délelött felkerekedett és bement a postára. Feladta a levelet, majd elment virágföldet venni (át kell ültetnünk az egyik rózsát). Vett magának paprikát (Maidstone-ban csak a török boltban lehet lengyel tehéntúrót és magyar tv paprikát kapni. Logikus...) Én ennyiről tudtam ma estig. Mivel a számítógépén az akumulátort gyógyítgatja - így nem volt gépe egész délután, mire hazaértem elmosogatott, kenyeret sütött és kitakarította a gázsütőt. Sejthettem volna....

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: magok paradicsom posta Kommentek: 0 hozzászólás

Éjszaka

Ezt a bejegyzést elkezdem most írni - ügyeletben. Hátha hagynak. Ha meg nem majd folytatom később. A mai napról Feri ír majd - fantasztikus volt! A tegnap éjszaka alapvetően nyugisan telt, összesen három beteget vettem fel, mindegyiknek legalább 6 hónapja volt hasi/vesetáji és húgyhólyag táji fájdalma, majd tegnap éjjel úgy érezték, hogy nem bírják tovább otthon. Érdekes... Mindenestre 1 és 5 között békén hagytak és úgy tapasztaltam pihenés szempontjából ez a legfontosabb időszak. Még együttérző is tudtam lenni a hajnali fél 6-os beteggel. Mondjuk, hogy ezt látta is rajtam, arra azért nem veszek mérget. Lehet, hogy csak egy baromi álmos tekintetre fog emlékezni. Én megpróbáltam.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: film mozi ügyelet Kommentek: 2 hozzászólás

Főzőblog, futás, ügyelet. Szóval a szokásos :-)

Feri tegnap figyelmeztetett, hogy utoljára vasárnap írtam, amire természetesen emlékszem, de nehezen alakult ez a hét is. Hétfőn ügyeltem, az esti váltótársam 1.5 órát késett, mert lerobbant a kocsija. Mindkettőnk szerencséje, hogy a kihívott autómentő meg tudta javítani!

Kedd műtéti nap, szerda futás. Feri már megírta eléggé esőre sikeredett...

Csütörtökön 1.5 órával tovább maradtam benn, szakrendelés, ne részletezzük.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: éjszaka főzés futás munka Kommentek: 0 hozzászólás

Péntektől vasárnapig, avagy a húsvéti ünnepek.

A péntek nagyrészt azzal telt, hogy kipihentem a hetet. Valamint elkészítettem az anyu féle húsvéti tölteléket, ez a Zemplén környékéről származó recept, anyuval jött Budapestre, velem Maidstone-ba. A receptje családi titok, ne is kérdezzétek.

Feri talált egy új főzős oldalt (persze szerinte ez véletlen, de könyörgöm összességében eddig 5 főzőoldalt talált nekem véletlenül) a mindmegette.hu-t, ami készített alkalmazást az iPhone-ra, tehát a telefonomra is. Így a répa szóra rákeresve bukkantam egy finn karácsonyi ételre, így nem rothadt ránk fél kiló répa.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés futás Húsvét választás Kommentek: 4 hozzászólás

Panaszáradat

Elnézést, hogy nem jelentkeztem mostanában, ez a hét elég fárasztóra sikeredett. Mint Feri is megírta használhatatlan állapotban érkeztem haza. Kedden és szerdán ügyeltem, ami kedden azzal járt, hogy műtőben kellett lennem és ügyeletes voltam egyszerre. A manager magán kívül volt, hogy micsoda dolog, miért nem kértem meg egy kollégámat, hogy tartsa a frontot az ügyeleti munkával, ha egyszer dolgoznom kell mellette. Mert az egyértelműen az én döntésem és választásom, hogy rohangálok mint egy bolond és két helyen próbálok lenni egyszerre. Legalább 2000-szer elmondtuk mindenkinek, nincsen elég ember, vagy csökkentik a munkaterhelést, vagy elő fog fordulni ilyen helyzet. Minden alkalommal rácsodálkoznak a problémára.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: munka rózsa Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo