Péntektől vasárnapig, avagy a húsvéti ünnepek.

A péntek nagyrészt azzal telt, hogy kipihentem a hetet. Valamint elkészítettem az anyu féle húsvéti tölteléket, ez a Zemplén környékéről származó recept, anyuval jött Budapestre, velem Maidstone-ba. A receptje családi titok, ne is kérdezzétek.

Feri talált egy új főzős oldalt (persze szerinte ez véletlen, de könyörgöm összességében eddig 5 főzőoldalt talált nekem véletlenül) a mindmegette.hu-t, ami készített alkalmazást az iPhone-ra, tehát a telefonomra is. Így a répa szóra rákeresve bukkantam egy finn karácsonyi ételre, így nem rothadt ránk fél kiló répa.

Finn karácsonyi recept

Feri megkóstolta és úgy döntött ehhez a körethez sült jár, így felírtunk a szombati bevásárlólistára egy grillcsibét. Mivel a helyi török boltban egész korrekt sonkát sikerült vennünk, szombat reggelre lett húsvéti reggelink.

Húsvéti
 töltelék

Szombaton bevásárlókörút - vettünk új tányérkészletet és kiválogattuk a régiből a repedteket. Ebben a pillanatban még nem sikerült eldönteni, mit is csinálunk az itt-ott repedt, töredezett, de érzelmileg hozzánk nőtt tányérokkal. Vettünk tepsit - kimondottan lapos piskóta sütésére és míg ezeket válogattuk, Feri úgy döntött, muszáj megvennünk egy kis digitális konyhai mérleget. Máson járt az eszem és összesen 5 font volt, így beleegyeztem különösebb gondolkodás nélkül. Csak útközben kezdett szöget ütni a fejemben, hogy a konyhai mérlegem teljesen rendben van és ráadásul Feri szinte sosem használja. Miért is kellett ez Ferinek? Kikérdeztem, de szerinte csak - idézem: "annyira jó a dizánj-a". Aztán rájöttem. Amint kicsomagoltuk. A kedvesem éppen iPad őrületben szenved, tegnap kezdték el árulni, először New York-ban. Feri tagadja, de szerintem igen nagy a hasonlóság:

iPad

iPad New Yorkban

Mérleg:

Konyhai mérleg

Azután sikerült elmennünk futni és megrajzoltam az egyik lakás alaprajzát, amit el szeretnénk adni (mármint a húgom és az öcsém szeretné eladni én csak rajzolok). A hirdetéseket is elkezdtem megírni, befejeztem a kereszthímzésemet, majd elmentem aludni, vasárnap korán akartunk kellni, mert megyünk Londonba választani.

Hímzés

A hétvégén több tervezett program is elmarad, előzőleg úgy volt, hogy vasárnap találkozunk Otival (Otília) - Londonban él. Sajnos egész héten nem volt fenn a skype-on, gondolom mégis beszervezett valamit a húsvéti - itt négy napos - ünnepre. Fittike (Kriszta) Bournemouth-ban lakik, a múlt héten írt, hogy ide jönnek a környékre a barátja édesanyjához az ünnepre, terveztük, hogy összefutunk valahol. Ő sem jelentkezett, ez egy ilyen hétvége.

Vasárnap bementünk Londonba választani, elég korrekt sor volt, Feri blogjában majd többet is olvashattok róla.

Ma is futottunk, de az éjszakai eső tönkretette a talajt, kimondottan kellemetlen volt, sáros, csúszós, tócsás. Valamint fájdalmas izomláz maradt a tegnapi futásból a combomban és a fenekemben, így nem tudtam olyan sebességet tartani, mint ami általában megy. Nem értem el azt a pontot, ahol a légzésemmel, vagy a pulzusszámommal van a gond, egyszerűen nem futottak annyira gyorsan a lábaim. Kíváncsi vagyok milyen lesz holnap felkellni az ágyból…

Kipróbáltam az új piskótasütő tepsit:

Piskóta

Holnap ügyelek, viszlát húsvéti ünnepek!

Írta: Kati Címkék: főzés futás Húsvét választás Kommentek: 4 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Apr. 05. 16:25
Guszta az új tányér. Igen gusztusosak az ételek. A "fürge ujjak" nagyon szorgalmasak. A még használt ép tányérok jók lesznek segéd eszköznek.
Gabs 2010. Apr. 08. 19:46
hát ez a finn répa kaja nagyon megtetszett...rá is kerestem a receptjére szerintem valamikor megcsinálom....köszi az ötletet...
Feri 2010. Apr. 09. 01:05
Csak ne csinálj akkora adagot belőle mint mi. De egyébként tényleg jó.
Mam 2010. Apr. 11. 17:35
Naná,hogy a töltelék titkos recept,de azért a néphagyományt tovább lehet adni. Tök jók a kajáidról készült képek.Na meg,még egyszer mondja Feri,hogy minek venni valamit,ha már van egy ugyanarra használható!Mindamellett baromi jó az a mérleg. Az új tányérokat viszont még nem láttam!Na én aztán totál vak vagyok,most látom a tányért a piskótával.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo