Visszatértem a nappali műszakba, most éppen ezért vagyok baromi álmos. Futni még mindig nem tudunk, bár mindkettőnk náthája szépen javul, de még nem vagyunk túl a dolgon. Tegnap reggel bevásároltam és sikerült újkrumplit vennem (kivételesen). Hamar elhatároztunk, hogy rántott hús lesz hozzá - Feri ötlete volt. Mivel olajban nagyjából egyszer sütök évente, így beleegyeztem, legalább elfogy az olaj, amit még akkor vettünk amikor anyu meglátogatott - tavaly szeptemberben. Elkezdtem, majd Feri csatlakozott hozzám egész hamar. Azon kívül, hogy az újkrumpli nem lett tökéletes a párolóban - ez az első olyan zöldség, amit inkább főzni kellett volna, amióta megvettük a párolót és kifutott a tej minden más teljesen rendben ment. Tehát sorrendben:
A saláta: párolt zöldbab, sült hagyma és gomba, kecskesajt, só, majoranna, balzsamecet. Nagyon cool lett!
A krumplihoz és rántotthúshoz még sült spárgát csináltam, a Chili & Vanilia recept szerint. Feri nemcsak, hogy életében először megette a spárgát, de kimondottan ízlett neki.
Ezután következett a legfontosabb - Feri kedvence - a mákosguba. Itt ugye kifli nincsen, fehér kenyérből készült, Heli néni (Feri anyukája) receptje alapján - szerintem ez túl munkás, de végül is Feri csinálta a nagy részét. A képen megfigyelhető, hogy a tej szépen átszínezte az egyébként fekete gáztűzhelyt. Ez teljes mértékben a ti hibátok, a bloghoz készítettem a salátaképet, amikor kifutott. Persze feltakarítani nekünk kellett...
Persze nem mindig dolgozunk ilyen keményen a konyhában, 2 napja édesburgonyát készítettem a párolóban - egyszerűen megpucolja és megpárolja az ember, olyan mint egy kellemes édes sütőtök:
Ez a puding pedig 2 perc alatt készül el:
Megmelegíted az mikrohullámú sütőben és kiöntöd a műanyag formából.
Ez itt a főzőblog vége, sürgős játszanivalóm van! Jó éjt!