Easyjet, avagy a járattörlés története

Most, hogy lerendeződött, elmesélem.

Tavaly karácsonyra Easyjet-tel mentünk volna haza, előtte jó néhány napig izgultunk, mivel a hóhelyzet miatt rendszeresen lezárták a reptereket. December 21-én 11:30-kor volt a gépindulás, ez azt jelentette, hogy 8 óra körül kellett volna elindulni. Hajnalban Feri felrázott, hogy havazik most azonnal kelljek fel és induljunk, ki tudja mennyi idő lesz kiérni a reptérre. Hiszen Angliában az utak - beleértve az autópályák - hótisztítása nem jellemző.

Rutinszerűen ránéztem a Gatwick repülőtér honlapjára indulás előtt, az volt a gép mellé írva, hogy hívjam fel az Easyjet-et. Ez már gyanús volt, de gyorsan elindultunk és én próbáltam elérni őket telefonon, de mint kiderült a telefonközpontjuk csak reggel 7-től működött. Reggel hétkor a telefonközpontjuk azt mondta be, 30 perc a várakozás, hogy valaki válaszoljon, addig fizessem csak mobilról a hívást. Addigra már be volt izzítva a mobilnet a laptopomon - hiába csúcstechnikával rendelkezünk - így 7:30 körül már láttam, hogy a járatot törölték. Innen gyorsultak az események. Irtó gyorsan megkerestük az Easyjeteta reptéren, akik elmondták, hogy tényleg törölték a járatot, nem a hó miatt, hanem csak úgy. Innen gyorsstarttal rohantunk a jegyirodába, adjanak jegyet bármilyen módon, bármilyen átszállással Magyarországra. Na ez nem jött össze. Még szerencse, hogy az osztrák légitársaságnak volt még - igen drágán - jegye Bécsbe. Átbuszoztunk a Heathrow repülőtérre, vártunk egy csomót, reménykedtünk, hogy ezt a gépet nem törlik. Majd leszálltunk Bécsben - elég sok magyar volt a gépen, nem csak nekünk jutott eszünkben Bécs - és mivel a húgom és öcsém úgy gondolta, a világ legjobb időtöltése hétfő éjszaka a közeledő ónos eső fenyegetettségében leautózni Budapestről Bécsbe hamar haza is értünk. Még a reptéren az Easyjet azt ígérte, hogy fizetik a költségeket. Már akkor sejtettem, hogy ez nem lesz egyszerű művelet. Amikor januárban mindketten hazaértünk, nekiláttam.

Két jeggyel mentünk, mert Feri más időpontban jött vissza mint én. "Szerencsére" az easy-nél külön online adatlapot lehet kitölteni, be kell fotózni a számlákat. Cool.

Rövidre zárva: az adatlap kitöltése után nem történt semmi. Majd néhány email után megegyeztünk egy erősen indiai nevű ügyintézővel, hogy kifizetik az osztrák repülő és a buszjegy árát, a többit meg nyeljem le veszteségnek és kész. Mivel a repülőjegy volt a legdrágább, beleegyeztem. Nem történt semmi.

Már nem is számolom hány emailbe került, mire először Feri, majd az én jegyem árát visszafizették. Kb. 3-4 hét eltéréssel. Ismét számolatlan mennyiségű email után kifizették az osztrák jegy árának különbözetét nekem. Ferié nem érkezett meg. Megint email. Jaa hát Ferinek el kellett faxolni, hogy - mivel az én kártyámról rendeltük a jegyet - beleegyezik, hogy oda is fizessék vissza. Jó, hogy szóltak :-). Érdekes, hogy ez az előző kifizetésnél nem volt gond. Még vártunk egy kicsit, meg írtam mailt is. Végül májusra rendezték a decemberi tartozásukat. Büszke vagyok, majdnem 5 hónap hitellel támogattunk az európai légiközlekedés egyik fontos tagját!

Vannak ilyen dolgok az ember életében. Pontosan tudod, hogy ki fogod szedni belőlük a pénzed, de azt is, hogy ez rengeteg időbe és energiába fog kerülni. Gondolom számítanak a lemorzsolódásra. Na arra várhatnak, hogy én lemorzsolódom! Még mit nem!

Írta: Kati Címkék: easyjet járattörlés email Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Jun. 11. 22:04
Gratulálok, igy kell ezt csinálni mondom én de valoszinúleg nem lennék rá képes
Anya 2010. Jun. 14. 13:50
Anyátok nem tud alkudni az énanyám tudott nagyon Annacapriban megmagyarázta hogy ha három napig maradunk egy helyett csak egyszer kell lepedőt mosni így hat ezer helyettt -napi kétezer volt- csak őtezret kellett fizetnia
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo