Hazaértünk

Hajnali negyed kettőre. Feri még gyorsan berakott egy kenyeret, aztán beestünk az ágyba. A kocsiból csak a legfontosabbakat hoztuk fel.

Hajnali 10 órakkor a kenyérsütő hangjára ébredtünk. Nagyon lassan ébredeztünk, utána már csak az volt a gond, hogy hol kezdjem el az elintézendőket. Telefonhívások, bankszámla ellenőrzés, cuccok részleges kipakolása, reggeli - szalámi, szerencsére Mariann hozott, abból még maradt. Majd felhoztuk a maradék cuccot a kocsiból és átszálltunk az én kocsimba a Tescózni. A hűtőt muszáj volt telepakolni, 0 kaja maradt itthon. Sikerült le is fullasztanom a kocsit, így hogy egy hétig Feri automata kocsiját vezettem, elfelejtettem a kuplungot...

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás ügyelet Kommentek: 0 hozzászólás

Holnap megyünk vissza Angliába

Illetve először Wales-be, majd azon keresztül Angliába. Megvettük a kompjegyet, délután 4-kor indul Dublinból.

A tegnapi eső után ma egész jó idő lett. Délelött elmentünk egy kicsit sétálni a Killarney tóparton, közben találtunk egy kicsit romos kolostort, jókat lehetett benne fel/alá mászkálni, kész meglepetés volt.

Majd felmentünk kocsival a hegyek közé, persze én vezettem, a baromi keskeny hegyi utakon, hát megdolgoztatott rendesen. A táj nagyon szép volt és csak egy kőnek mentem neki, de az sem látszik a Feri kocsiján. Huh.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Írország utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Írország - még mindig Feri tölti fel a képeket

Kezdjük a képekkel - ez úgy történt, hogy Marokkóban, Asilah és Casablanca között egyszer csak felmondta a szolgálatot a Canon fényképezőgépem. Kölcsönkaptam Feri Olympus gépét (tőlem kapta ajándékba, víz alatt is használható, nagyon örült neki), ami nem csinál olyan jó képeket, mint a Canon (ellenben víz, sós víz és ütésálló), de azért megfelel, amíg nem veszek egyet magamnak. Na ehhez a fényképezőgéphez nem hoztam el azt a zsinórt, amivel át lehet tölteni a képeket a számítógépre. Így az írországi tartózkodásunkat egyenlőre Feri blogjában nézhetitek meg képekben is, itt csak uncsi írásos beszámoló következik.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Írország utazás Kommentek: 3 hozzászólás

Írországban, már két napja!

Valamennyit sikerült aludnom a kocsiban és a kompon, utána már én vezettem, mert - mint Feri említette - nála nincs itt a jogsija. Erről a napról ő részletesen beszámol, én túl fáradt voltam, hogy összeszedjem a gondolataimat.

Na nézzük:

A TERV

A mai napot úgy terveztük, hogy gyorsan elmegyünk a dublini állatkertbe, hamar végzünk, felpattanunk a várost bemutató túristabuszba, majd gyors Guinness sörgyártúra és dél körül elindulunk északra a további programok felé. Még ma megnézzük Newgrange-t és megyünk is tovább, valószínű a következő városban keresünk szállást.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Írország utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Úton Írország felé

Mivel nem tudtuk, reggel mikor tudok lelépni az éjszakai ügyelet után, nem foglaltunk sem kompjegyet, sem szállást. Nekiindultunk, Maidstone-ban 28 fokot ígértek mára, Feri vezetett én aludtam. Mire felébredtem már elhagytuk Londont és észak felé tartottunk. Walesben már zuhogott az eső. Megérkeztünk Holyhead-be, innen indul a komp Dublin felé. Nem volt jegy sem a délutáni sem az esti kompra. A hajnali 2:40-re kaptunk jegyet. Így most várakozunk. Erre itt is a McDonalds tűnt a legalkamasabb helynek - legalább békén hagyják az embert. Sikerült szállást foglalnom is - innen a meki asztaltól. Nem mertem kempinget, úgy tűnik holnap Dublinban hideg lesz és esni fog. Hurrá. Már túl vagyunk két BigMac menün, mindjárt jön a második kör.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Írország utazás Kommentek: 3 hozzászólás

Befejeződött a foci világbajnokság!

Egészen furcsálottam, hogy este van és nincs a tévé bekapcsolva. Nem mondhatom, hogy zavart, de azért eléggé korlátok közé zárt a dolog. Bár Feri gyakran felvételről nézte a meccseket, de számomra ez akkor is másfél óra unalmas cuccot jelentett a tévében.

A hétvégén megint voltunk Portland-en, szombaton jót másztunk - mármint Feri elég jól mászott én meg nem, de kezdem megszokni - vasárnap hajnalban rengeteget esett, így kirándultunk. Szép volt.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: foci mászás utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Takarító(nő)

Már régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy itt lenne az ideje egy takarítást rendszeresen végző személy felbérlésének. Mondjuk kéthetente.

Feri bevásárol, elmosogat, virágot locsol és kenyeret süt kérés nélkül, elég ritkán kiporszívózik, de a port és egyéb koszokat egyszerűen nem látja meg és kész. Én már jóval kevesebbet csinálok, mosok, főzök, vasalok, valamint iszonyatosan ritkán takarítok. Bár jóval hamarabb meglátom a koszt mint Feri, de sem időm, sem energiám nem akad a dologra, hiszen ha nem futunk (15km=1.5 óra) és nem ügyelek, nem a szikla.hu-t szerkesztem, nem repülőjegyet veszek haza/utazni/tanfolyamra, nem orvosi cikkeket olvasok, akkor sürgős játszani valóm van, vagy képregény nézegetési kötelezettségem. Tehát a takarítás nálunk komoly hiányosság. Igaza van Ferinek, bizony komoly kétségeim vannak, hogyan fogom elviselni, hogy valaki a személyes cuccaim között turkáljon, afelől meg még komolyabb kétségeim vannak, hogy fogja Feri megállni, hogy ki ne dobjon az ajtón rögtön valakit, aki az Ő személyes cuccai között turkálna. Figyelem! - kb. 6 együtt töltött évbe került, mire berakhattam a tiszta ruháit a fiókjába. Még most sem! igazán tolerálja, ha pl. a CD-i között keresgélek. No way...

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: takarítás Kommentek: 1 hozzászólás

MR vizsgálatom lesz - megint, voltunk mászni, főzőblog

A fül-orr-gégész szerint a hallásom és a dobhártyám teljesen ok, tehát fej MR vizsgálatom lesz. Baró. Már azt is alig bírtam ki, amikor a combom miatt derékig bele kellett másznom a csőbe - majd 45 percig sivított a gép körülöttem, vajon hogyan fogom elviselni, amikor fejjel előre fogok feküdni a csőben... Kíváncsi vagyok. Vsz. az egész kórház 5 percen belül tudni fogja, ha pánikrohamot kapok. Elhatároztam, hogy elalszom rögtön az elején. Aludni mindig tudok. Következő kérdés: ha az MR halálos aneurizmát talál kinek kellene örökölni az iPad-emet?

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: mászás főzés Kommentek: 3 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo