Hyperthyreosis

A gyógyszert augusztus 14-én kezdtem szedni. 1.5 tabletta naponta egyszer. Vártam, mikor lesz kevésbé melegem és főként, mikor megy le a pulzusszámom - nagyon hiányzik a futás, kezdek elég depis lenni miatta. Nem arról van szó, hogy a gyógyszer mikor kezd el hatni, hanem, hogy mikor ürül ki a maradék hormontöblet a szervezetből. Asszem. Valamelyik ismerősöm azt mondta, hogy több hónap szokott lenni, mire javul a helyzet.

Szerencsére nem ez történt. Kb. 10 nappal a gyógyszerszedés kezdete után elmúlt a hőemelkedésem. Esténként mértem hőmérsékletet, mondván ez elég objektív és a 37.2 után most már a 36.4 körüli eredmény jött. A pulzusszámom is csökken, reggelente 60-70 körüli, ez sokkal jobb, mint az eddigi 80-90. Mivel egyéb tünetem nem volt, így ezt 100%-os javulásnak tekintem. Lassan szeretnék elkezdeni futni - komoly elvonási tüneteim vannak - de Feri állandó lebeszélése eddig még hatásos volt.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg futás Kommentek: 2 hozzászólás

Közlekedési múzeum

Feri írt a közlekedési múzeumról, amit a múlt hétvégén látogattunk meg Londonban.

Akkor tehát az ígért képek az omnibuszról kívülről:

Omnibusz

és belülről:

Omnibusz

itt pedig Feri buszt vezet, egész jól ment neki:

Írta: Kati Címkék: london utazás Kommentek: 3 hozzászólás

Máktorta

A máktortától nagyon féltem. Egyrészt Feri egyik kedvence. Külön a szülinapjára rendelte. No pressure. Mondjuk én vagyok a hülye, minek kérdeztem meg tőle, hogy mit szeretne. Másrészt Helli néni receptje. Helli néni nem a könnyű receptjeiről híres, nála nincsenek kiskapuk a ételkészítésben, mindig minden azonnal, odafigyelve, friss alapanyagokból készül. Még a mirelit borsó is saját, már amennyi termett az adott évben.

Naná hogy féltem a máktortától. Nagyon.

Megkaptam a receptet, mindent beszereztem, a tésztát elkészítettük Feri segített! és sütőbe tettük. A krém előtt beszéltem Helli nénivel a részletekről. Irtó aranyos volt, teljesen az én szintemen mondta el, hogy mit kell csinálni. Nem lehetett könnyű.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés születésnap Kommentek: 2 hozzászólás

Hyperthyreosis = pajzsmirigy túlműködés

Elnézést, aki ezt a blogból tudja meg, de hyperthyreosis-om van. Áprilisban volt egy kicsit gyanús véreredményem, múlt csütörtökön megismételtük és mindkét pajzsmirigyhormonom szintje jóval a normális felé emelkedett.

Na nézzük röviden:

A pajzsmirigy a nyakon van, két lebenye a légcső két oldalán helyezkedik el. Több okból alakulhat ki túlműködés, ezeket most nem tárgyalnám, majd meglátjuk nekem mitől van. A pajzsmirigy két hormonja anyagcsere szabályzást végez. A magas szint anyagcsere túlműködést okoz, hőemelkedés, alvászavar, szívritmus gyorsulás, légzésszám emelkedés, fogyás, hasmenés, remegés stb. alakulhat ki. A legtöbb ember elég sokáig szenved ezektől, mire rájönnek, hogy ez orvoshoz fordulós betegség. (Ha alulműködés van, ez a visszájára fordítja az anyagcserét, fázás, fáradtság, hízás, székrekedés, agyműködés lassulás alakulhat ki.)

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg Kommentek: 4 hozzászólás

Paella

Amikor péntek éjjel elmentünk tescozni, Feri vett egy mélyhűtött tenger gyümölcse csomagot (kagyló, rák, polyp). Közölte, hogy paellát szeretne. Gondoltam, majd lebeszélem róla, fogalmam sincs, hogyan kell paellát készíteni, tudom hogy rizs kell hozzá, meg hogy igazán bonyolult. Majd rábeszélem egy tenger gyümölcse tejszínes tésztára, jó lesz az is. De nem. Ragaszkodott a paellához. Amit persze nekem kell elkészíteni.

Így kerestem egy viszonylag egyszerű receptet, átvariáltam, mert persze sáfrány, kurkuma nem volt itthon és nem akartam paradicsomot tenni bele, az eddigiek amiket ettünk - részben Mallorkán, részben mélyhűtött verzióból itthon, nem tartalmaztak paradicsomot, nem volt zöldborsó itthon, csak vegyeszöldség, stb.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 3 hozzászólás

Puliszka és egyéb háztartásvezetési tanácsok

Van a konyhában egy doboz. Tele lejárt, vagy lejárathoz igen közeli élelmiszerrel, pl: gersli, vöröslencse, cérnametélt, kukoricaliszt. Igyekszem elhasználni ezeket, hiszen ételkidobás nagyon ritkán fordul elő a háztartásunkban. A kukoricalisztre került a sor, le is töltöttem a netről egy receptet: Erdélyi juhtúrós puliszka. Mivel a helyi török/lengyel boltban csak tehéntúró volt, vettem juhsajtot, gondoltam majd összedolgozom a kettőt. A recept nagyon egyszerű, úgy kezdődik: 1 l vizet felforralni, kukoricalisztet beleönteni. Idáig ment. Hamarosan így nézett ki a (második, az első kicsi lett, átöntöttem) lábos. Igen a ott a jobb oldalon a véletlenül kikanalazott puliszka a tűzhelyen. Már úgy is le kellett volna takarítani.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés mosás Kommentek: 2 hozzászólás

Hazautazás 1 napra + megérkezett az MR eredménye

Kezdjük az MR vizsgálattal, amit ugye hősiesen túléltem. Angol viszonylatban gyorsan megérkezett a lelet: tudatom mindenkivel, hogy sem agydaganatom sem aneurizmám nincs, csak fülzúgásom, így ettől még eléldegélek egy darabig. Krisztiánnak ígérem képet, íme itt vagyok én a szokásos külsőm nélkül:

Kati MR

Egész csinos kisagyam van!

Családi összejövetel volt a nagynénémnél szombaton, így pénteken nem mentem dolgozni, mivel korán indultunk a délután 3 körül induló géphez. Ami fél 7 körül fel is szállt. Mivel korán érkeztünk, kicsit több mint 6 órát várakoztunk. Igyekeztük nem kibukni, de mivel úgy tudtuk, hogy este már Magyarországon leszünk, bizony elég sok dolgot terveztünk erre a hat órára. Ehelyett várakoztunk, én zombisat játszottam, vettem egy fülhallgatót - már régóta terveztem - Sennheizer! Beültünk a terminálon belül üzemelő olasz étterembe, ahol pizzát ettünk, jó lassan, teljen az idő. Nagyot nevettünk az evőeszközökön, persze a biztonsági ellenőrzésen belül voltunk, hát elég korrekt erőfeszítés volt elvágni a pizzát!

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás család MR Kommentek: 0 hozzászólás

Boldog születésnap!

Az enyém. Ma este magyar idő szerint 11 után 37 38 éves leszek. Nemsokára :-).

Kaptam sms-t, skype hívást (sokat), facebook értesítőt (ez utóbbin meglepődtem nagyon). Délre már haza is értem, amikor a kolléganőm megtudta, hogy szülinapom van hazaküldött. Aranyos nagyon :-).

Bementünk a városba, Feri beszerezni az ajándékaimat, én tortát venni magamnak. Egy csomó ajándékot kaptam tőle! Emailben kaptam meg, hogy hol keressem ezeket.

Sorrendben:

- egy játékot a számítógépemre, nagyon jó, virágokat kell ültetni a zombik ellen, teljesen függő vagyok:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: születésnap vidámpark sajttorta MR Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo