Ciprus - 4. nap

Kezd kellemetlen lenni a napok számolgatása :-). Hiába csak egy hétre jöttünk.

A mai napba annyi mindent tettünk bele, amennyi csak belefért.

Reggel viszonylag időben! kelltünk, mászás következett, Feri egy 6a-t mászott előre beleülés nélkül! kicsit bosszantó, hogy mire nem képes ilyen hosszú kihagyás után. Felvánszorogtam utána, de nem voltam túl meggyőző. Szegény én... Azután még egy 6b-t is megfelsőzött, hamár benne volt a nehéz utakban. Közben a húgom nem írt sms-t, hogy mi van a kontrolljával, meglehetőst aggódtam, de szerencsére minden ok, csak nagyon sokat kellett várnia.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Ciprus - 3.nap

Mászóhelyek és meze

Ma is későn keltünk, eljött a tulaj az apartman béréért, majd nagyjából fél1 körül nekivágtunk, hogy felfedezzük merre vannak a mászóhelyek a környéken.

Mindkettőt megtaláltuk, majd ránk jellemző módon egy járatlanabb úton indultunk visszafelé. Átvágva a hegyen egy bérelt ócska Daewoo-val… Szóval indult a szokásos Kati/Feri nyaralási rutin :-).

Hegyi út Cipruson

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 5 hozzászólás

Ciprus - 2. nap

A mai nap a nyugalomról szólt ezt csupán néhány nézeteltérés zavarta meg.

Későn keltünk, majd nézetet váltottunk - egyáltalán nem veszekedtünk, ez tényleg kulturált hangú beszélgetés volt összesen - a légkondicionáló használatáról. Bár elméleti hasznát nem zárom ki egyáltalán, Ciprusra azért jöttem, hogy melegem legyen. Feri ezzel szemben a légkondi 22 fokra állítását tűzte ki célul az apartmanban. A kompromisszum a légkondi bekapcsolása volt, de akkor amikor nem vagyunk benn és kikapcsoljuk, amikor bemegyünk. Így hűvösebb van, de nem fúj 1000-el a gép a lábamra. Sikeresnek ítéltem ezt a megbeszélést.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 4 hozzászólás

Ciprus - 1.nap

Reggel (vasárnap) időben le tudtam lépni az ügyeletből és még aludtam is néhány órát az éjjel, tehát jól indult a nap. Hazaérve - Feri már ébren volt - reggeli és pörgés következett. Becsomagoltunk, a legfontosabb dolgokat elintéztük, beszéltem még a családdal, majd hamar elindultunk a reptérre.

A repülőgép indulást (minden alkalommal leellenőrizzük, hogy nem törölték-e, ez a karácsonyi easyjet járat óta szokás nálunk) Feri ellenőrizte le útközben. 15:55 helyett 18:15-ös indulás. Éljen a Monarch (most utaztunk vele először, hát mit mondjak…). Feri gyorsan felhívta Krisztiánt, hogy elpanaszolja egy megértő fülnek a történteket… Kaptunk egy jó tippet hol töltsük el az időt. Reptérre ki, bejelentkezés, biztonsági ellenőrzés.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 3 hozzászólás

Egyszer biztosan infarktust fogok kapni anyám egyik sms-étől.

100%. Ez így lesz, most már biztosan tudom. Pittyen egyet a telefonom, gyanútlanul odanyúlok, képernyőre nézek, elolvasom azt a néhány szót (2-3 szokott lenni). Az adrenalinszintem a szokásos sziklamászás közbeni tízszeresére emelkedik egy koszorúerem összeszorul egy - egyébként tünetmentes - érelmeszesedésem körül és oda a szívizmom. KO…

Azt már régóta megszoktam, hogy a rendszeres külföldi nyaralásaink alkalmával a szokásos "mi újság" a leghosszabb sms ami tájékoztat az otthon tartózkodó családtagjaim jóllétéről, időjárásról, üzleti forgalomról, az öcsém új/régi barátnőjéről és a húgom pasijáról. Ha erre küldök egy hosszú leírást a helyről, rólunk, a vízhőmérsékletről és a vacsoraterveinkről, a válasz majdnem minden esetben "ok". Ez így tájékoztat az otthon tartózkodó családtagjaim jóllétéről stb….

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: család beteg Kommentek: 2 hozzászólás

Megyünk haza Karácsonyra!!! Akármi is lesz...

Akkor sorrendben. A lányok elutaztak. Elvitték a jó időt is, egyre hidegebb van és az eső kezdi behozni az elmúlt néhány napi lemaradását... A kisszobában csak a kimosott ruha van és összesen Ferivel kell eldönteni mi legyen vacsira. Szóval üres lett a lakás rendesen.

Szeptember 24-én megyek a pajzsmirigy izotópvizsgáltra és utána az ultrahangra is. Kíváncsi vagyok... Éjszakás lennék és mivel nem mehetek terhes nők és gyerekek közelébe 24 órán keresztül utána szólnom kellett a menedzsernek, hogy az aznapi estére keressen helyettest. Nem örülök, nem akartam neki elmondani igazából semmit, de nem akarom elhalasztani és ez a legkorábbi időpont. Már így is nagyon szeretném tudni az eredményt!

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: futás beteg utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Maidstone, London, Cambridge

Kedden megjött Feri egyik barátnője és a barátnő barátnője - Zsuzsa és Noémi. Elég munkás hetem volt, Ferivel több helyre mentek a lányok a hét közben, de erről majd ő ír. Végre péntek délután korábban leléptem, bementünk Maidstone-ba vásárolgatni, egyfontos bolt, Boots, bevásárlóköztpont stb. Tegnap Londonba mentünk, sikerült elég korán elindulnunk, az egyik első dolog amit megnéztünk Jamie Oliver olasz étterme volt, mert a lányok nagyon szerették volna látni az egyik éttermét és mint kiderült ez abban a városrészben volt, ahol a kocsival szoktunk parkolni. Miután ezt megszemléltük - és Feri kijátszotta magát a rokkantlifttel, rendesen lemeózta a teljes működését - 10 órán keresztül járkáltunk fel-alá London nevezetességei között. A kiindulási pont - a kocsi - felé tartva felvetettem azt az ötletet, hogy együnk mielőtt hazaindulunk, hiszen negyed 9-kor ez már esedékes volt. Így kikötöttünk Jamie éttermében... Azt hittem kinevet a recepciós, amikor megérdeklődtem, hogy így foglalás nélkül 4 személyre asztal? Mondta, hogy kb. 30-35 percet kell várni. Adott egy csipogót!!! és mondta, hogy igyunk egyet a bárban, majd megcsörget, ha kész az asztal. Kicsit leesett az állunk... Mire mi lányok végeztünk a szokásos wc körrel, megbámultuk az ablakon keresztül a konyhai dolgozókat és eldöntöttük mit is fogunk inni a bárnál - kb. 10 perc telt el -már szólt is a csipogó.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: vendég főzés városnézés london Kommentek: 2 hozzászólás

Endokrín dokinál voltam, egyébként is érdekes nap volt!

Hétvégén ügyeltem, ezért nem is írtam eddig.

Hétfő. Igazán érdekes napnak sikerült. Kezdjük az elején:

Éppen áttoltam a bringát a Maidstone-i forgalmas úton, ahol szerencsémre - legalábbis ezt hittem - senki sem járt, amikor a szembenlévő utcából kikanyarodott egy kék autó és elütötte a hátsó kerekemet. Meglehetősen szép nyolcast formált bele, alig tudtam bemenni a munkahelyemre. Tiszta cserbenhagyás volt, csak úgy eltűnt a helyszínről padlógázzal. Cool...

Kész szerencse, hogy nem ültem rajta.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg bevásárlás ügyelet Kommentek: 3 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo