Sms érkezett + esőnap

A tegnapi nap mászással és sms várással telt, Zsuzsától (Feri unokatesója, tiszteletbeli nővére) vártunk üzenetet, mivel a lányát Melindát (tehát Feri unoka-unokahúgát, tiszteletbeli közelebbi unokahúgát) műtötték, mivel beszerzett egy jó kis vállsérülést. Jelentem az első adatok szerint a műtét jól sikerült, a kiscsaj már otthon van és nagyon fáj a válla. Ami természetes, hiszen egy csomó artroszkópot paszíroztak bele, meg felfújták vízzel, meg porcot, vagy mit szedegettek. De ezt nem mondtam Melindának, ha valakinek fáj a válla nem túl vigasztaló, hogy jó oka van rá. Most jön a kemény része gyógytornával, sok fájással, meg mittom' én még mivel, nem vagyok traumatológus. Az viszont pozitív, hogy végre túl van az operáción. Sikerült olyan speckó vállsérülést összeszednie, hogy alig tudtak olyan dokit találni Budapesten, aki elvállalta a műtétet. Melinda irtó jó agyú kis kölyök (még csak az egyetemet járja, baba korosztály) mindig is kitűnő tanuló volt és remek sportoló, jelenleg is élen jár, csak most ritka és nehezen kezelhető vállsérülésre hajtott. Most chateltünk, így mindenkit biztosíthatok, hogy az ujjai vérellátása is rendben van. Milyen megbízható rokonok vagyunk nem? A húgom műtéte után Ciprusra utazunk, az unokahúg műtéte alatt Kalymnos-on mászunk. Mindig számíthatnak ránk. Kész főnyeremény az ilyen család...

Mára esőt ígértek Kalymnos-ra. Ugyan tegnap jó sokat és jókat másztunk, utána még egy nagyon kevés napozás is belefért, de szerettünk volna ma is elmenni, a hét második felére szintén esőt ígérnek. Nos több alkalommal hullott néhány csepp eső, délutánra egészen komoly szél is lett, de egyik sem zavarta a mászásunkat. Amikor odaértünk a falhoz majd szívszélhűdést kaptunk, olyan mennyiségű ember állt az sziklafal alatt, mintha mászótalálkozót tartottak volna. Szerencsére mi a fal másik oldalára mentünk, de elég ijesztő volt a látvány. Kár lett volna a mászást kihagyni, ma is nagyon sikeres volt a nap - mivel a helyi szikla fájdalmas/szúrós peremekből áll, az ujjbőrünk igen csak érzékeny lett. A könyvet tartani már fáj…

Tehát teljes siker volt, főként mert sem az elinduláskor és tulajdonképpen a mászás alatt sem tudtuk, mikor fog elkezdeni esni nagyon. Végig felhős idő volt, állandóan együtt tartottuk a cuccokat, hogy pillanatok alatt össze tudjuk szedni ha leszakad az ég. Bár meleg van, a szél kezd félelmetes lenni, erős és zúg a tetőn. Vajon holnap milyen lesz az időjárás….

De addig is vacsora és pihenés jön, nagyon elfáradtam :-). Az éttermi vacsorák elengedhetetlen tartozéka a görög/kalymnos-i saláta és a macskaetetés. Mivel az adagokat fizikailag lehetetlen elfogyasztani, nagy mennyiségű éttermi macska segíti a szelektív hulladékfeldolgozást. Tegnap sült csirkét kaptak, ma tejszínes csirkét. Holnap kénytelen leszek valami mást rendelni, unni fogják a szárnyas húst ha így folytatom. A szomszéd asztalnál ülő sráctól roston sült rákot kaptak, hajt a versenyszellem.

Írta: Kati Címkék: beteg műtét utazás Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Mam 2010. Oct. 14. 13:20
Drága Babám! Ez az út tele van kihívásokkal.Már csak normálisan érjetek haza.Fel a fejjel!!!!
Melinda 2010. Oct. 17. 13:33
"A vállscopia során a rotátorköpenyen az ízület felől a sulcus bicipitalistól hátrafelé kis lebenyes szakadás igazolódott a supraspinatuson, melyet shaverrel resecaltunk." Műtét leírása by dr. Kiss Jenő. Nekem már Csabi lefordította, ennyivel okosabb vagyok. :))
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo