Tele van a tököm...

Kezdjük a negatív hírekkel, mint az a címből is kiderül, most ezek dominálnak.

Olympic airlines, avagy a görög légitársaság, az összes reptéri és netes felirat szerint 2010/2011-es év légitársasága. Aha.

Arról már tudtok, hogy elmaradt a szombati Kalymnos-i járat, így áttettek minket vasárnapra. Rutin, van ilyen. Ok, legalább Athénban ragadtunk, nem volt negatív az élmény.

Athén és Kalymnos között sikerült eltörniük a bőröndömet. Rutin, van ilyen.

Eltört bőrönd

Tisztában vagyok azzal, hogy a repülőutak során a bőröndök fogyóeszköznek számítanak. Tisztában voltam azzal is, hogy be kell jelenteni, ezt meg is tettük a reptéren, sőt arról is meggyőztem a légitársaság alkalmazottját, hogy ő el akarja intézni, hogy a továbbiakat így a cserét is Londonból csináljam, mert ugyen nem adhatom oda nekik a mégoly tört bőröndöt, hogy jó légitársasági szokás szerint ne érkezzen meg a cserebőrönd egy héten belül és reklámszatyrokban kelljen feladnom a mászócuccomat. Még telefonon is leellenőrizte, hogy ez így tényleg rendben van-e, sőt felírta a szállásadóm telefonszámát, hogy majd még egyszer leellenőrzi és visszahív minket. Elég nagy rutint gyűjtöttünk össze az elmúlt évek repülős útjai alatt. Komolyan meglepett volna, ha tényleg felhív, ahogy ígéri. Naná hogy nem hívott. Nem mintha számítana. Pontosan tudom, hogy kb. 2-3 telefonomba és azonos mennyiségű email-embe, valamint csomag/levélváltásba fog kerülni a dolog, ha szerencsém van november végére már lesz bőröndöm. Rutin, mint már említettem.

Tehát:

Tegnap már fizikai nehézséget jelentett volna a mászás, egyértelmű volt, hogy pihennünk kell, így kirándulós napot terveztünk. Még szedelőzködtünk, amikor szállásadónőnk leánya, a nagyjából velem egykorú Maria dörömbölt az ajtón. A tévé szerint vasárnap - amikor mi utaznánk - sztráj lesz a Kalymnosi reptéren (mi az eget lehet egy olyan reptéren sztrájkolni, ahonnan maximum 2 járat indul naponta, ezt én nem érthetem meg), gondolom ez szakszervezeti kérdés. Milyen szerencse, hogy mi vasárnap repülünk! Telefon a reptérre - nem veszik fel, de mivel reggel indult az egyetlen járat, gondolom már senki nincs ott. Telefon - hála az égnek a stabil internet kapcsolatért, a szállással járó ingyen wifi-ért (ez itt Kalymnos-on hatalmas dolog) és a skype-ért - az olympic airlines ügyfélszolgálatának. Á még semmi nem hivatalos, hivatalosan még minden működik, majd szólnak ha nem. Igaz csak az otthoni telefonszám van meg, de akkor ő most felírja a mobiltelefonszámomat a rendszerbe - nem nagyon volt kedve hozzá, de kellő mennyiségű düh összegyűjtése után őrjítően udvariasan tudom meggyőzni az embereket arról, hogy mihez is van igazából kedvük - gyakran akaratuk ellenére. Majd hívnak. Aha. Persze. Majd értesítenek. Rutin... Szóval igazából fogalmunk sincs, hogy hogyan és mikor fogjuk elhagyni a szigetet, de az olympic air-ből egy ici picit kezd elegem lenni. Persze tisztában vagyok azzal, hogy nem fognak értesíteni, valamint azzal is, hogy szombat estig/vasárnap reggelig fogják húzni a járat törlését. Imádom, amikor ilyen jó kis bizonytalan a közeljövő. Hiszen ez csak a szállást, az autóbérlést, a parkolóbérlést, a munkahelyemet érinti, miért is kellene többet tudom erről már most....

Ezután átugrottunk a szemben lévő szigetre - Telendos - a helyi komppal = picike hajóval.

Telendos

Jót kirándultunk, ettem mézes joghurtot.

Mézes joghurt

Majd Kalymnosra visszatérve felmentünk egy régi vár/erődítménybe, nem volt könnyű megtalálni a felvezető utat - a helyiek sokat segítettek - de felérve jó volt a kilátás nagyon!

Kastro Choras

A depi oka tehát ebben a pillanatban az eső, ugyanis ma már szakad, erőteljes szélrohamokkal és villámlással. Látványnak nem utolsó, de ha az ember mászni akar, akkor elég nyomorultul érzi magát ilyen helyzetben. A dolog pozitív oldala, hogy a net még működik és legalább nem egy sátorban heverve kell néznem, ahogy minden cuccom egyre nedvesebb. Hamarosan csokoládétortára lesz szükségem a nap túléléséhez....

Írta: Kati Címkék: eső utazás Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Kati 2010. Oct. 14. 20:45
Éljen Kalymnos! Délutánra az időjárás annyit javult, hogy sikerült még 2 órát mászni sötétedés elött.
Anya 2010. Oct. 16. 08:16
azt nem lehet mondani, hogy unatkoztok.Remélem jól végződik. A mézes joghurt igen csábos, olyan jó is?
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo