Nagybevásárlás + főzőblog!

Elnézést, rég nem írtam. A szokásos ürügy - nagyon sok a munkám. A hétvége eltelt nagyon gyorsan, szombaton esőnapot tartottunk - elmentünk vásároni (Krisztián is jött) az egyik bevásárlóközpontokat tömörítő London közeli helyre. Erről Feri már írt, a beszámolóból a Decathlont meghagyta nekem. A Decathlont nem kell bemutatnom, Magyarországon is van épp elég üzletük, Ferinek mentünk mászócipőt, Krisztiánnak kalapot, nekem beülőt nézni. Klasszikus, ránk jellemző módon, Feri bicikliláncot vett, Krisztián semmit, én korcsolyát és bevásárlószatyrot. Aki olvassa a beszámolóinkat rendszeresen, az biztosan nem lepődik már meg a logikátlanságon. Mármint korcsolyát és speciálisan egy ilyen bevásárlószatyrot (anyu vett már otthon, nagyon szerettem volna én is) már régóta tervezek venni, de spec. most nem ezért jöttünk. De a korcsolya olcsó volt:

Korcsolya

A zsák pedig abszolút praktikus, nagyon tetszett az első pillanattól. Végre egy bevásárolószatyor, amit - a változatosság kedvéért - nem hagyok otthon. Merthogy mindig magammal viszem.

Decathlon szatyor

Itt van összehajtogatva, üresen:

Összehajtogatva

Aranyos nem?

A hétvégén - köszönet Gabinak a kölcsön citromért - elkészítettem életem első császármorzsáját - köszönet Ferinek a fáradhatatlan keverésért! A receptet innen vettem.

Császármorzsa

Annyira jól sikerült, hogy Feri felajánlotta, bármikor kevergeti, ha én elkészítem a masszát...

Azután szerdán elmentünk még egy bevásárlásra, futócipőt vettünk, Ferinek mászócipőt és nekem beülőt. Szép összeg volt, de a beülőm azóta van meg mióta mászok, kb. 15-16 éve. Kellett már egy új.

Csütörtökön iszonyat meló volt, 7-re értem haza, valamint rájöttem, az hagyján, hogy péntek/szombat/vasárnap ügyelek, de a jövő hét őrültekháza lesz, ugyanis alig van ember aki dolgozzon, ellenben nagyon sok munkánk lesz. Hurrá. Péntekre fog lelassulni a dolog, na akkor ügyelek megint. Így főztem még egyet gyorsan, amíg lehet. Főzeléket, ezt már régóta szerettem volna kipróbálni:

Finomfőzelék

Ez finomfőzelék, az van benne, ami volt otthon, tehát zöldborsó, sárga- és fehérrépa, de nem habartam/rántottam be, hanem a főzelék egy részét turmixoltam, ez adta meg a sűrűségét. Őszintén - nagyon finom lett! Még Feri is kétszer evett belőle, pedig főzeléknél ez nem szokásos egyáltalán. Mellette tepsiben sült csirke, mint feltét. Próbáljátok ki, annyira finom zöldségíze van, hogy azt el sem tudom mondani! Ráadásul ez megoldja a főzelékkészítés azon problémáját, hogy nálunk szinte sosincs otthon tejföl.

A tegnapi ügyelet egész rendben lezajlott, egy műtét volt - bélelzáródás - rendben megcsináltam. A mai ügyeletben igyekszem annyit pihenni, amennyit csak lehet, előkészületként a jövő hét borzalmaira. Ráadásul holnap délelött még a pajzsmirigy doki szakrendelésére is van időpontom, márpedig arra el kell jutnom és kész.

Írta: Kati Címkék: bevásárlás főzés ügyelet Kommentek: 6 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Feri 2010. Oct. 31. 16:00
Ez erős csúsztatás. Én szeretem a főzeléket. Persze ehhez nem árt ha azt a főzeléket anyám csinálja, a rá jellemző lelkesedéssel. Ha belegondolok, hogy mióta nem ettem jó kis krumplifőzeléket, friss tökfőzeléket vagy kelkáposztafőzeléket... De ez a finom főzelék tényleg jó, jöhet máskor is.
Mam 2010. Oct. 31. 18:20
Na idefigyelj Pacák! A n énikédet etesd meg a főzelékimádatoddal!! Biztos,hogy Helén jobban főz,mint én,de azért a főzelék nem igazán szerepel a kedvenceid listáján.Baromira örülök,hogy Katinak sikerült megtörni a hagyományokat.Mindig szerettem volna,ha több főzeléket csinál,de nen igazán éreztem,hogy Feri erre vágyna. Igazán örülök,hogy ez most bejött.Gratula Babám!!!
Anya 2010. Nov. 12. 20:03
A finom főzelékbe karalábé is kell !APÓKA
Kati 2010. Nov. 13. 10:24
Ebben a háztartásban az adott ételbe azok az alapanyagok kellenek, amik éppen vannak itthon :-). Egyébként itt Angliában még nem láttam karalábét, még a lengyel boltban sem. Feri te láttál valahol?
Feri 2010. Nov. 13. 19:38
Azt sem tudom, hogy mi a karalábé angolul. Már ha egyáltalán ismerik és van rá szavuk.
Anya 2010. Nov. 14. 18:30
Jót mulattam a főzelék diskurzuson! Az biztos én szeretem, természetesen nekem akkor a legjobb ha én csinálom, de azért azt a turmikszos Kati félét megkóstólnám.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo