Jó fárasztó egy hét volt!

Elnézést, tényleg szégyellem, hogy egy hete nem írtam. Annyira fárasztó volt a hét, hogy péntekre teljesen kikészültem. Ne is beszéljük róla. Szerdára annyira kibuktam, hogy miután hazaértem (sikerült kivennem a hetente járó félszabadnapom felét) be kellett vallanom Ferinek, hogy túl fáradt vagyok filmet nézni :-(. Ciki.

Aztán pár óra múlva összeszedtem magam és főztem - kicsit lelkiismeretfurdalásból, az előző 10 nap alapján könnyedén nekem ítélheti bármely bíró az otthonát és barátját leginkább elhanyagolók első díját. Szóval főztem, izé mit is. Legyen: rakott sokminden. Kissé a rakott krumpli mintájára előfőzött krumpliszeletek, gomba, fehérrépa, előresütött csirke csíkok, kemény tojással és reszelt sajttal a tetején, besamel mártással. (persze, hogy nem tejföllel. Kalóriát is számolok, meg nem is volt itthon tejföl. Szokásos...) A besamel mártást először odaégettem (szokásos), de volt itthon még tej (nem szokásos, hála Feri bevásárlásának). Másodszorra sikerült.

Rakott sokminden

Rakott sokminden tányéron

A hét második felében megint nagyon sokat kellett dolgozni, péntekre megint agyhalott voltam. Nem voltam túl sok beszélgetésre használható, az biztos. Gondolom Feri ezt akár felfoghatja szabadságnak is. Nem túl gyakran tapasztalhat olyan időpontot, amikor én nem beszélek. Igen. Fogmosás közben is. És?

Szombaton nagy kalandunk volt. IKEA!!! Hálószoba szekrény beszerzése (rögtön kettő). Ezek háztartásunk első szekrényei! Feri ír majd részletesen róla. A szombat nagy része szereléssel, a vasárnap pakolással/futással/még több pakolással telt. A főzést megosztottuk, együtt készítettünk majdnem mindent: párolt és sült zöldségek, resztelt máj. A kelkáposzta főzeléket én csináltam, a sültet Feri. A kelkáposzta főzelék trükkös volt. Nagyon! A béke érdekében felhívtam anyut és megkérdeztem, hogy készíti - mert én így szeretem. Majd felhívtam Heli nénit és kikérdeztem őt is - mert Feri meg így szereti. Persze mindkét anya tévedett. Nem nem az a fontos, milyen színű a rántás. Áh, azt csak Heli néni képzeli így. A kömény, majoranna, só mennyiség? Anyu képzelgése. Nem. Az én háztartásomban a legfontosabb az elhelyezkedés. Ahhoz, hogy kelkáposztát vágjam átteszem az ikeában beszerzett vágódeszkát és zsírfelfogó szűrőt jobbra. Káposzta vagdosás. Átlépek a cipőkupacon, vízengedés a forralóba. Visszalépek a kupacon, vízforralás. Kupac arrébbtolása, fazékkeresés. Visszatolása, vízfeltevés. Ikeás cuccok átpakolása balra, megtalálom a szűrőt a köményhez. Kupac eltolása, krumplikeresés. Ikeás cuccok átpakolása mittom én merre, burgonyapucolás és felvágás. Sáros mászócipők óvatos arrébbhelyezése (ha tolom mindent összekennek), kivehetem a hűtőből a fokhagymakrémet. Futócipő visszahelyezés. Átlépés egy másik kupacon. Azt már el sem mondom milyen erőfeszítés volt a fakanál elérése. Őszintén, ki figyel arra, hogy milyenre sikerül a főzelék?

Írta: Kati Címkék: főzés lakás munka ügyelet Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Nov. 14. 18:40
A szekrény tetszik,a humorod még jobban.Attól is függ milyen finom az étel, hogy milyen éhes az ember.
Anya 2010. Nov. 14. 18:43
A sült husi gyönyörű, a rakott akármi nagyon gusztusos, bármelyik jöhet egy jó kerti ásás után csak úgy leülni és megenni.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo