Hogyan tegyük tönkre a barátunk teljes hetét? - mesterkurzus

Én kedvelek Ferivel élni. Hallottam már ismerőst/rokont véleményt nyilvánítani, miszerint ők bizony nem élnének vele együtt. Ennek én mindig nagyon örülök, egy barátnő feladatkörébe tartozik csökkenteni a konkurenciát. Igazából nem erről akarok beszélni, csak érzékeltetni szeretném, hogy kedvelem a pasit. Jó humora van, tök jól bevásárol és eddig még minden alkalommal tolerálta, amikor a megígérttel ellentétben néhány órával később vánszorgok haza, mert a szakrendelés tovább tartott/naná, hogy délután 5-kor kezdett el rosszul lenni a beteg/mert tényleg nagyon vérzett és sürgős volt a műtét/mert nem találta a szemüvegét és alá kellett írni a beleegyező nyilatkozatot. Nem mindig örül neki, amikor agyhalottként érkezem és alig tudok összefüggő mondatokat megfogalmazni, de még sosem vette a kalapját és lépett ki az ajtón miatta. Ebben mondjuk segít, hogy nincs kalapja. A Goodwood-ra vett sapka nem számít.

Miután a hétvégén megvettük a névnapi és szülinapi (október és augusztus, még éppen időben) ajándékát, ahelyett, hogy húzta a száját, hiszen néhány hónappal később érkezett, örült neki és rögtön el is kezdett gitározni (erősítőt kapott a gitárhoz). Ezt én azzal háláltam meg, hogy teljesen tönkrevágtam a hetét.

A hétfő még rendben volt, este még futni is elmentünk. Kedden reggel Londonba készültem egy egynapos tanfolyamra és megbeszéltük, kivisz a vasútállomásra. Namármost. Feri munkarendje elég bonyolult, de azért követhető. Felkel nagyjából 11-12 felé, reggelizik, majd - némi olvasgatás után - dolgozik. Amikor hazaérek - 5-6-7-8 óra körül, abbahagyja. Amikor elmegyek aludni újrakezdi a munkát. Majd hajnali 4 felé lefekszik. Eddig világos?

Ennek alapján könnyedén el lehet képzelni, milyen fantasztikusan illeszkedett a napjába a hajnali 6-os vonatindulás. Mert akkor már azért baromi fáradt volt, de kibírta ébren. Kivitt, megvárta velem amíg kinyit a pénztár, csak hogy a meleg kocsiban várjak, ne az állomáson.

Tehát mit csinálok én, hogy ezt megháláljam? Felhívom a szervízt és időpontot kérek a Honda (Feri kocsija) légkondicionálójának diagnosztikájára. És úgy gondolom, hogy tökéletesen rendben van, ha szerda reggel 8-ra odaviszi a kocsit. Magyarán tökélesen elszúrtam a napját. Gondolom aludt 2,5-3 órát, majd elvitte a kocsit, ott várt egy csomót - ráadásul nem is találták meg mi a gond pontosan - majd hazajött. Egész szerdán kóválygott. Kicsit aludt, üldögélt álmosan, aludt stb... Szegényt annyira hazavágta a dolog, hogy ma hajnalban, amikor csöngött az órám, hogy felkelljek dolgozni, megkérdezte: ugyan miért állítok be ébresztőt szombatra.

Tehát, ha meg akarod büntetni a pasidat, csupán egy online bejelentkezés szükséges egy londoni tanfolyamra és egy telefonhívás az autószerelőhoz. KO!

Írta: Kati Címkék: barát munka Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Feri 2010. Nov. 19. 20:16
És ráadásul a jövőhétre vissza kell állnom normál ritmusra. Nem lesz egyszerű.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo