Nézőpont

Figyelem nyavalygós/panaszkodós bejegyzés, csak kitűnő hangulatban enyhén becsípve fogyasztható!

Színházi maszk

December 21-én még ügyeltem egyet, 22-én délután összepakoltunk, 23-án felültünk a repülőgépre és hazajöttünk alig 1 órás késéssel. Ez ahhoz képest, hogy végig attól tartottunk a gép el sem indul és kocsival kell hazajönnünk nagyon jó kompromisszum. Majd következett az igazi munka az ajándékcsomagolás. Mivel sok ajándék egy darab papíron érkező tanfolyam, utazás volt, ezekkel hamar végeztem, de Feri bácsi 40 borosüvegével már voltak gondjaink. 24-én maratoni ajándékozást rendeztünk rengeteg evéssel, az egyik anyutól kapott ajándékunkat ki kell majd küldenünk, be se fér a bőröndbe, 27-től pedig ezt barátok és rokonok látogatása és további rengeteg evés követte.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: barát család karácsony Kommentek: 1 hozzászólás

Pajzsmirigy - megvolt a kontroll

Egy kicsit nehezen dolgozom fel a történteket. Önmagában nem sikerült még teljesen kibékülnöm magammal a hyperthyreosis miatt. Az lényegtelen, hogy önhibámon kívül alakut ki a dolog. Megpróbáltam megszokni a gondolatot, hogy 18 hónapon keresztül gyógyszert fogok szedni. Ráadásul egy baromi keserű fajtát. Aztán változtak a dolgok.

A múlt héten kiderült, hogy a gyógyszer csökkentés és váltás ellenére még mindig alulműködök. Saját hatáskörben csökkentettem is a gyógyszert, ahogy a doki előzőleg mondta, tehát 3x1 helyett 2x1-et kezdtem szedni. Arra gondoltam, majd a szakrendelésen megbeszélem, hogy ne csökkentsük-e ennél is jobban, merthogy a hormonszintem még lejjebb volt, mint az ezelötti és lassan nem lehet ennél alacsonyabb. A hatását nem nagyon érzékeltem, de gondolom elöbb-utóbb az is megjön, aztán jól belassulok, meghízok és be se megyek dolgozni. Erre a doki átnézte az eredményeimet, kérdezte, hogy vagyok, majd közölte akkor most leállítjuk a gyógyszert és megnézzük mi lesz. 6-8 héten belül nézessek hormonszintet, aztán ha nem jó keressem meg, ha jó akkor ismételjem meg 6-8 hét múlva megint. Kontroll 4 hónap múlva. Én meg jó fáradtan - éjszakáztam, sokáig voltam benn reggel, délután volt a rendelés - elég kótyagos voltam már addigra - csak néztem ki a fejemből. Ne értsen félre senki, baromira nem hiányzik a gyógyszerszedés - egyenlőre ugyan állandóan eszembe jut "el ne felejtsem bevenni", majd az, hogy ja persze mégse kell bevenni. Klassz. Csak arra készültem, hogy a dilemma visszajön-e a túlműködés, vagy sem majd 18 hónap múlva fog felmerülni, addig csak a gyógyszer mennyisége a kérdés. Szóval inkább meg vagyok döbbenve, mint hogy örülnék.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg Kommentek: 0 hozzászólás

Főzőblog + elkezdtük a karácsonyi ajándékvásárlást!

A múlt héten elkezdtünk ajándékokat vásárolni. Ez Angliában, így Londontól 1 órányira inkább a net előtt ülést és képnézegetést jelent, de elkezdtük. Míg Budapesten ez effektív legyaloglást jelentett, itt a különböző weboldalak összehasonlítása, a kiszállítás leellenőrzése (a legtöbb oldal kiírja, ha nem tudják karácsonyig kiszállítani, de ezt nem árt leellenőrizni). Talán kevésbé fáradtságos, de legalább ugyanannyi utánajárást igényel. Azt számontartani, hogy honnan mit várunk szinte lehetetlen, komoly listázással és kihúzogatással jár, mi hol tartózkodik éppen. Ehhez még hozzájön, a családtagjaink által otthon beszerzett ajándékok, amiket más családtagjaink számára szereztek be a részünkről...

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ajándék bevásárlás főzés karácsony Kommentek: 1 hozzászólás

Pajzsmirigy - a jövő héten megyek kontrollra

A múltkori kontroll véreredmény már alulműködést mutatott, ez azt jelentette, hogy a gyógyszer hat és csökkentettük a dózist. A mostani véreredmény (tegnapelötti) a gyógyszercsökkentés után is alulműködést mutat - még egy kicsit lejjebb ment a hormonszintem. Így megint csökkentettem a gyógyszert (szerencse, hogy a doki előre elmagyarázta mit kell tenni, milyen véreredmény esetén), a jövő héten megyek kontrollra. Remélem sikerül normalizálni az eredményeimet, mert így meg alulműködés tüneteim lesznek - lehet, hogy már vannak is, csak még nem veszem észre. Az biztos, hogy kimondottan gondom van a súlynövekedésemmel - igen, tudom nem vagyok még kövér, de a tendencia aggaszt, a pajzsmirigy alulműködés jellemzően hízással jár, elkerülném... Valószínű fáradtabb is vagyok a szokásosnál, de ez egy nehezen objektivizálható kérdés. Talán az egyetlen dolog a súlyomon kívül, hogy elég depis vagyok, pedig biztosíthatok mindenkit az égvilágon semmi okom rá. Minden ok. Majd elmúlik. Igyekszem rábeszélni a dokit egy hamarabbi vérkontrollra, ennél lejjebb már nem nagyon mehet a hormonszintem.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg Kommentek: 1 hozzászólás

A 24 órás ügyelet nem fárasztó.

Vasárnap 24 órát ügyeltem, 2x12 óra éjszaka helyett benn voltam reggel 8-tól hétfőig. A cserét egy Londonban lakó kollégám kérte, csak így tudott a hóhelyzetben hazamenni és még aludni is valamennyit. Nem bántam, semmivel nem rosszabb, mint a 12 óra. Persze arra, ami történt nem számítottam.

Arra számítottam, hogy nagyon fárasztó lesz (nem volt gáz). Arra is, hogy nem fogok tudni aludni (de, azért 4 órát tudtam). Arra is, hogy ki fog akasztani egy kicsit a beosztott orvos (Irtó aranyosak, de kezdők, így alapdolgokat tudnak kérdezni. Nem baj, kérdezzék meg inkább, de azért néha elég gáz ezeket hajnali 3-kor elmagyarázni. Kedvesen. Hiszen ez a dolgom. Neki meg az, hogy még ne tudja.) - nem akasztott ki. Teljesen jól elvolt, alig volt kérdése. De arra, hogy 9!!!! vakbél (féregnyúlvány)gyulladás gyanút kell megnéznem, na arra nem számítottam.  Hajnali 2-kor, amikor a belgyógyász felhívott és megkért, hogy egy 88 éves beteget nézzek meg - ööö vakbélgyanúval - (ez volt a 9.) akkor az egyetlen eszembe jutó válasz az volt, hogy ok, én most ugrok az ablakon. Egy kicsit megdöbbentettem, de a magyarázat alapján megértette rögtön. (El is magyarázta, neki infarktusgyanús napjai van. Mármint amikor mindenki ezzel jön be.) IRTÓ UNALMAS volt!!!

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ügyelet Kommentek: 1 hozzászólás

Angliában hó=leáll az egész ország.

Vasárnap utaztunk vissza Budapestről, a Gatwicken várakozó kocsin szép jégréteg volt, elég sokáig tartott lekapargatni. A káposztavirág a padlón reszketett a hidegtől, mire a fűtés beindult és fagyáspont felé emelkedett a kocsi hőmérséklete. Akkor sejthettük volna már, hogy ez lesz még rosszabb. Nos keddre elkezdett havazni, akkor még éppen néhány centit, a legtöbb kollégám bejött dolgozni és ment is minden a rendes kerékvágásban. Bicaj helyett gyalog mentem be, nekem egyéb változás nem volt. Mire ők hazaindultak 5 óra körül a napközbeni havazás produkált még néhány centit, így szokás szerint leállt a teljes közlekedés Angliában. Erről Feri részletesen írt. A londoni srác a szokásos 1.5 óra helyett 7 órát töltött a hazaúttal, a Heathrow mellett lakó nem jutott haza, a kocsit az autópályán hagyta és egy benzinkúton aludt. Így szerdára a környéken lakó 4 ember (engem is beleértve, bakancs és bemenet) jött be a szokásos 8 helyett. Csütörtökön ugyanennyi (én bakancsban és kamásliban). A változás csak annyi volt, hogy a betegek - akik jellemzően helyi lakosok - szerdán még nagyrészt bejöttek, csütörtökön már alig. És életemben először elismerően nyilatkozom a kórházi konyháról. Mert igaz, hogy totál ízetlen ételeket gyártanak, a saláta+szendvics kombináció a legehetőbb az egész cuccban. Drága is eléggé. De csütörtökön, amikor minden be volt havazva, úttisztítás sehol, a kórházi konyhában volt étel. Betegnek, dolgozónak egyaránt. Kenyér is. Mindenkinek.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: időjárás munka Kommentek: 0 hozzászólás

Névnap otthon, tanfolyam siófokon

Hétfő késő este repültünk haza, kedden és szerdán otthon voltam, találkoztam Feri bácsival, a családommal, Anikóval (öcsém kötelékeként), Zolival (húgom révén). Már többször hallottam róluk, mármint Anikóról és Zoliról, sőt Ancsival beszéltem skype-on, de azért örültem, hogy személyesen is sikerült találkoznunk!

Szerda este Heli néni születésnapi ajándékaként voltunk a Costes-ben, erről Feri már írt. Remélem Heli néni is annyira élvezte, mint én! Csütörtökön leutaztam vonattal Siófokra, délután már a tanfolyamon üldögéltem. Az Azúr hotel-ben szálltam meg, a tanfolyamot is itt tartották. Nagyon kényelmes volt, hogy az étkezések, a szállás és az előadások ugyanott vannak, így is alig maradt szabadidő bármire is. A hotel wellness-ként is üzemel, így vittem fürdőruhát. Be is mentem az uszodába, néhány hosszt leúszni vacsora elött, majd ki is jöttem gyorsan. 30 fokos vízben ússzon aki akar. Még unatkoztam néhány percet a jakuzzi-ban és a szaunában - egyik sem az én stílusom, majd elmentem enni és aludni.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: névnap utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Névnap Maidstone-ban

Nagyon régen nem írtam, de a következő néhány bloggal behozom a lemaradást és az is kiderül, miért nem akadt idő post-ot írni.

November 22-én terveztünk hazautazni, így a 25-i névnapomat előrehoztuk Maidstone-ban. A Lidl-ben már hetek óta lehet fagyasztott cuccokat venni karácsonyra - úgymond luxuscuccokat elérhető áron. Többek között volt szarvas, rénszarvas, galamb, fácán és fürjhús is. Mivel Feri sokat dícsérte a fácánsültet (apukája régebben vadászott), így beruháztunk egy fácánba (elérhető, de nem éppen olcsó áron). A végeredmény nem volt rossz, de igazából nem mondanám semmi extrának. Vagy a fácán, vagy az elkészítési mód (pedig tanácsot kértünk Feri bácsitól elötte) nem stimmelt. De jól nézett ki.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: névnap Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo