Egyiptom - január 30. A nagy részét a repülőgépen írtam.

6:30

A reggel gyorsan eljött, éjszaka egész jól tudtunk aludni, bár viszonylag gyakran lövéseket is hallottunk, úgy látszik mindent meg lehet szokni. Gyors reggeli és bepakolás után készen álltunk 8-kor. Felöltöztünk úgy, hogy Marrakeshtől Oslóig készen álljunk bármilyen időjárásra. Kifizettem kb. 18 fontot - a távolsági hívásokat - majd vártunk az iroda buszára. Negyed 9-re meg is érkezett - igen ám, de kiderült, hogy a velünk egy szállodában lakó 2 pasit is vinni akarják - ezt meg is beszélték velük. De valahol, valami információ félrecsúszott, ők arra számítottak, hogy külön viszik ki őket a reptérre, amikor már megvan a jegy. Az iroda képviselője gyorsan beszélt velük, úgyhogy megvártuk őket. Volt időm lefotózni az iroda kisbuszát és a hotelt.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Egyiptom utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Egyiptom - január 29 szombat este.

A CNN és az Al Jazira képei szerint - igen tévé és mobil még van, a vonalas már nem működött - rengetegen vannak Kairó belvárosában. A mai 13-16 óra közötti busz körutunk alkalmával a földeken, a boltokban, a szállodában én csak dolgozó embereket láttam. Kicsit zaklatottan, de teljes mértékben dolgozót.

Mivel nincs net, a legtöbb információt Feri és a húgom szolgáltatja, mi egyenlőre várakozó állásponton. Ma éjjel legalább van hol aludnunk - mármint ágyban, áram és melegvíz ellátással. Ez már több, mint amit tegnap elmondhattunk magunkról. Komoly előrelépés. A többit majd meglátjuk. Valószínűleg ma este sok minden eldőlhet... Holnap háromra jönnek értünk, megyünk a reptérre, majd meglátjuk Luxor, vagy valami más lesz belőle?

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Egyiptom utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Egyiptom, január 29 kora délután.

Na a délután egy kicsit máshogy alakult, mint ahogy reméltük.

A piramisoknál egy csapat katona lezárása fogadott, tankkal, tengerészgyalogos stílusban a kést szuronyként a puskára illesztve. Cool.

Piramis lezárva.

Akkor elindulunk Szakkarába és Memphis-be, azok kívül vannak Kairón.

Szakkara lezárva, nem lehet átmenni, mert nincs rendőri jelenlét, így szavatosság a biztonságra.

Memphis felé az úton egyszer csak vettünk egy szép visszafordulós kanyart, mert előttünk egy csapat boltokat kezdett fosztogatni - legalábbis az idegenvezető szerint, én csak a boltosokat láttam összepakolni.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Egyiptom utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Egyiptom, január 28 este - 29 reggel, a körülményekre hivatkozva előre is elnézést a képek minősége miatt.

A gép fél órával hamarabb szállt le, a mobilszolgáltatás már nem működött. Hamar átértünk az útlevél ellenőrzésen, megtaláltuk a kiküldött embert pillanatok alatt. A bőröndökre várva kiderült, hogy ugyan az idegenvezetők ki tudtak jönni elénk, de mi nem indulhatunk még el. Majd meglátjuk mikor engednek. Rövidre zárva a hosszú éjszakát:

- nagyjából éjfélig vártunk, majd kiderült reggel 7-ig biztosan maradunk

- kb. fél óra sorállással szereztem italt, majd később ételt - csipszet és csokit. Ez volt, az éttermek addigra már bezártak

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Egyiptom utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Úton Budapestre

Igen, megint utazok. Csak most egyedül. Feri nélkül. 9 napra - szerintem ennyi ideig nem voltunk egymás nélkül mióta összeköltöztünk. De majd kijavít, ha nem így van.

A terv az, hogy ma én hazarepülök Budapestre, majd holnap anyuval átugrunk Kairóba. Na igen, jól időzítettük az egyiptomi utat, de mit tehetek, ha mam oda akart menni?

A pasi nagyon fog hiányozni, jól jön az utazásokoz a nyugalma és gyakorlatias hozzáállása. Azonban anyu és ő… hát nem a legjobb utastársak, így surlódásokat elkerülendő így utazunk.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Karácsonyi ajándék

Mint Feri már írta, a karácsonyi ajándékok sora még mindig tart, részben mert ráérünk erre, részben mert az angol posta nem bírt a hóval...

Feri bácsitól kaptam néhány irtózatosan profi aszalt szilvát - dióval töltve! Másodpercek alatt elfogyott, pedig annyira vigyáztam, hogy beosszam:

Aszalt szilva dióval

Mire visszajöttünk Ferivel az otthoni karácsonyozásból, már meg is rendeltük magunknak = egymásnak a karácsonyi ajándékunkat - egy varrógépet! Feri el is hozta a Tesco-ból, el is mentünk rögtön anyagot, meg jelölőkrétát venni...

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ajándék karácsony Kommentek: 2 hozzászólás

Euthyreosis

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Immáron új - bár egyáltalán nem biztos, hogy végleges - diagnózissal kell megismerkedniük, mármint, ha követni akarják a blogomat. Eddig már eleget hangoztattam a hyperthyreosis-t, ami pajzsmirigy túlműködést jelent. A hypothyreosis, pedig alulműködést, na erről is panaszkodtam eleget.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg Kommentek: 1 hozzászólás

Azért a víz az úr!

A hétvégén ügyelek, így utolsó lehetőségem a futásra szerda délután lett volna, ámde a beosztás szerint ki kellett segítenem egy másik szakrendelésen. Hurrá. Végül sikerült kieszközölnöm, hogy a szabad délutánomat délelött kapjam meg. Feri éppen elment aludni az egész éjszakás tanulási maratonja után, mikor én keltem. Rövid reggeli után amint lehetett elmentem futni. Ha egyedül megyek mindig magammal viszem a mobilomat, ez biztonsági előírás. Az első néhány kilométer nagyon jól ment, a folyópartra leérve néhány méter után láttam, hogy erősen kiöntött a folyó. Valószínűleg vissza kellett volna fordulnom. De ha ezt tettem volna egyrészt egész héten hisztis lennék a mozgáshiánytól, másrészt nem tudnék ilyen klassz - bár rossz minőségű - képeket feltenni a blogra.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: futás sár Kommentek: 2 hozzászólás

Lou

Szombat reggel van. Feri még alszik, én a tévé elött sajnálom magunkat. Utoljára múlt hét vasárnapján futottunk, alig futható talajon, azóta csak esik. Most éppen esik és baromira fúj a szél. Szerintem hamarosan nem bírjuk tovább és elmegyünk - teljesen logikátlan, de nem hiszem hogy sokáig húzzuk futás nélkül.

Tévét nézek fülhallgatóval, tőlem balra a laptop, hátam mögött az asztalon az iPad, jobbra egy mézes tea (100 kcal-val több, mint édesítővel, de szükségem van némi támogatásra) és a keresztöltésem. Szóval a helyzet kényelmes, itt az ideje, hogy írjak Lou-ról. Lou, ami általában Louise rövidítése. Tanuló nővér. A szakrendelésen gyakran kérnek meg a nővérek, akikkel együtt dolgozom, hogy had üljön be hozzám egy tanulónővér. Angliában nincsen minden orvosra egy nővér a szakrendelésen, így bőven befér egy tanuló. A legtöbb üldögél velem 3 órát, néhányan már tudnak egy kicsit segíteni, pl. nem felejtik el kicserélni a papírt az ágyon a beteg után, majd eltűnnek pontban 5 órakkor és nem látom őket többet. Nehezen tudom, mit magyarázzak nekik, az, hogy melyik beteggel mi van érdekli őket, de nem fontos a tanulmányaikhoz, az meg, hogy mit kell egy nővérnek tanulnia vajmi kevéssé ismert a számomra.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: időjárás munka Kommentek: 3 hozzászólás

Esős évszak

Vége a karácsonynak, viszonylag szerencsésen hazaértünk Angliába (néhány cuccot sikerült elhagynunk az úton, ellenben magunkkal hoztuk a karácsonykor felszedett kilókat). A csomagok nagy részét sikerült betennünk a bőröndbe, valahogy a decemberi utazásnál mindig Londonba hozunk vissza több súlyt, mint amennyit Budapestre vittünk. Bár ha az ember megnézi a karácsonyfa alatti csomagmennyiséget ez nem csoda. És ezen a Feri szüleitől kapott ajándékok nincsenek is rajta.

Karácsonyfa 2010

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: eső futás macska utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Nézőpont

Figyelem nyavalygós/panaszkodós bejegyzés, csak kitűnő hangulatban enyhén becsípve fogyasztható!

Színházi maszk

December 21-én még ügyeltem egyet, 22-én délután összepakoltunk, 23-án felültünk a repülőgépre és hazajöttünk alig 1 órás késéssel. Ez ahhoz képest, hogy végig attól tartottunk a gép el sem indul és kocsival kell hazajönnünk nagyon jó kompromisszum. Majd következett az igazi munka az ajándékcsomagolás. Mivel sok ajándék egy darab papíron érkező tanfolyam, utazás volt, ezekkel hamar végeztem, de Feri bácsi 40 borosüvegével már voltak gondjaink. 24-én maratoni ajándékozást rendeztünk rengeteg evéssel, az egyik anyutól kapott ajándékunkat ki kell majd küldenünk, be se fér a bőröndbe, 27-től pedig ezt barátok és rokonok látogatása és további rengeteg evés követte.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: barát család karácsony Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo