Anyu

Mam kórházban van. A történet részemről úgy kezdődött, hogy fél10-kor felhívott a húgom szerda reggel, miszerint anyut éppen a kerepestarcsai kórház felé viszi a mentő, mert a háziorvosnak nem tetszett az EKG-ja. Egyébként teljesen jól van és stabil, de be kell vinni. A húgomra jellemzően teljesen higgadtan, nyugodtan, sőt megnyugtatóan közölte a helyzetet, nem azért mondom mert az én húgom, de jól reagál stresszhelyzetben. Ezután vártam pár órát - aludni valahogy nem volt kedvem - majd újabb telefonok után sikerült beszélnem a sürgősségi osztály dokijával - anyu megkérdezte a nevét és szólt, hogy szeretnék beszélni vele. Nos innen nem kaptam túl sok információt, el is kezdtem aggódni rendesen. Merthogy a szakmám miatt meglehetősen gyakran kapok betegeket a sürgősségi osztályról. Az a dolgom, hogy kiszűrjem - hajnali 3-kor is, 20 perc alvás után is, ha baromi elfoglalt vagyok is, angolul - valójában mit is talált, ismeri-e egyáltalán a beteget, valóban sebészeti problémája van-e, vagy csak el akarja adni a beteget, mert nincs ideje/kedve/energiája/tudása megpróbálni kideríteni, hogy mi baja. Így kb. 20 másodperc után leszűrtem, hogy a srácnak fogalma sincs anyámról. Annak ellenére, hogy kb. 15 perccel hamarabb beszélt vele. Merthogy előfordulhat, hogy nem emlékszik a beteg nevére/kórtörténetére/fizikális vizsgálatára/feltételezett diagnózisára/elrendelt vizsgálataira. De hogy egyikre sem, nos ez még az én tapasztalatomban is rekord. A rizsázással meg nálam nem sokra megy.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg család Kommentek: 1 hozzászólás

Hazaértünk

Sielés 2011A sielés első két napja hóesésben, a második kettő gyönyörű napsütésben telt. Hamar rájöttünk, ha korán kelünk és már a sílift indulásakor a parkolóban vagyunk fantasztikusan sima, leratrakolt pályákon élménysielhetünk. A nassfeldi internetes oldal a síbérletem alapján a következő eremédményt adta ki:

02.16 - 15 liftet használtam, 36 km-t sieltem, ezalatt 5265 méter szintkülönbséget tettem meg.

02.17 - 11 lift, 29 km, 4268 m

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: sielés utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Utazás

Lenyomtam 3 éjszakát péntektől vasárnapig, a szokásos nyavalygással és önsajnálattal, hétfő reggel letettem a munkát. Hazarobogtam, nagy mennyiségű tea és koffeines kóla után bepakoltunk, majd este hazaindultunk Budapestre. Ma reggel megkaptuk a bérelt kocsit és Szlovénián keresztül Ausztriába jöttünk. A cél Nassfeld volt, itt sieltünk tavaly is. Amennyire érkezésünkkor látszott túl sok hó nincs, legalábbis itt lenn a hegy lábánál, de reménykedünk, hogy sikerül holnap sielnünk. Búcsúzom is, mert a reggelit fél 8-ra kértük és az elmúlt 5 nap egyikén sem sikerült 5 óránál többet aludnom (ez természetesen összeadva értendő, például vasárnap éjszaka aludtam 1+1.5 órát, az 2 és fél órának számít). Jó éjt!

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Pékség 2.

A zsemlékről már volt szó, főképpen arról mennyire finomak, de új kísérlet zajlik a konyhában. Feri különösebb előképzettség, ellenben elég sok gyakorlat birtokában kiflit próbál sütni. Persze tökéleteseket - Ferinek a jó/elfogadható/megfelelő minőség sosem elengendő. Szerintem lassan közeledik a céljához. Az ízük éppen olyan finom, mint a kinézetük:

Kiflik

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 1 hozzászólás

Főzés, varrás és egyéb házimunkák

Mivel Feri a szokásos 2.5 kg helyett 5 kg krumplit vett legutóbbi Tescozása alkalmából, így ráfeküdtünk a krumplis ételek készítésére. Így készült a legutóbbi tepsis karaj, aztán tegnap a húspástétom (ezt a nevet Feri találta ki, darált húsból, keménytojásból, hagymából készült cucc majoranna és chillipor ízesítéssel, sütőben sütve) ecetes krumplisalátával. Ferinek ma az az ötlete támadt, hogy készítsünk mákos nudlit. Mák még volt itthon elég, krumpli bőven volt a tésztához, receptet találtunk a neten. Ez volt életünk második krumplistésztája és megint kb. kétszerannyi liszt kellett hozzá, mint ami a receptben volt. Kezdek attól tartani, hogy az angol krumplik más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a Magyarországon kapható fajták. Kezelhetetlen volt a tészta majd egy órán keresztül. Hála az új konyhagépnek, legalább nem a mi kezünk szakadt le - mint a kb. 2 évvel ezelőtti szilvásgombóc próbálkozásnál... De a végeredmény nagyon jó lett!

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: bevásárlás főzés Kommentek: 2 hozzászólás

Maidstone

Szerda délutánig maradtam Budapesten, mivel nem sikerült a szombati jegyet előrébb hozni (akciósan vett jegy volt, nem lehetett sem elcserélni, sem visszaváltani), így vettem egy másikat. Természetesen általában nem fordul meg a fejemben 3 nappal korábbra jegyet venni, csak hogy hamarabb otthon legyek, de a körülmények nem voltak mostanában átlagosak.

Mam kivitt a reptérre és gond nélkül értem Gatwick-re. Feri pont megérkezett mire kiértem, minden klappolt. Hazafelé sírtam egy kicsit a kocsiban, nem igazán tudom megmondani miért.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 3 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo