Anyu

Mam kórházban van. A történet részemről úgy kezdődött, hogy fél10-kor felhívott a húgom szerda reggel, miszerint anyut éppen a kerepestarcsai kórház felé viszi a mentő, mert a háziorvosnak nem tetszett az EKG-ja. Egyébként teljesen jól van és stabil, de be kell vinni. A húgomra jellemzően teljesen higgadtan, nyugodtan, sőt megnyugtatóan közölte a helyzetet, nem azért mondom mert az én húgom, de jól reagál stresszhelyzetben. Ezután vártam pár órát - aludni valahogy nem volt kedvem - majd újabb telefonok után sikerült beszélnem a sürgősségi osztály dokijával - anyu megkérdezte a nevét és szólt, hogy szeretnék beszélni vele. Nos innen nem kaptam túl sok információt, el is kezdtem aggódni rendesen. Merthogy a szakmám miatt meglehetősen gyakran kapok betegeket a sürgősségi osztályról. Az a dolgom, hogy kiszűrjem - hajnali 3-kor is, 20 perc alvás után is, ha baromi elfoglalt vagyok is, angolul - valójában mit is talált, ismeri-e egyáltalán a beteget, valóban sebészeti problémája van-e, vagy csak el akarja adni a beteget, mert nincs ideje/kedve/energiája/tudása megpróbálni kideríteni, hogy mi baja. Így kb. 20 másodperc után leszűrtem, hogy a srácnak fogalma sincs anyámról. Annak ellenére, hogy kb. 15 perccel hamarabb beszélt vele. Merthogy előfordulhat, hogy nem emlékszik a beteg nevére/kórtörténetére/fizikális vizsgálatára/feltételezett diagnózisára/elrendelt vizsgálataira. De hogy egyikre sem, nos ez még az én tapasztalatomban is rekord. A rizsázással meg nálam nem sokra megy.

Szerencsére mam felvételre került a kórházba és nem sokkal ezután sikerült beszélnem a belgyógyászaton dolgozó orvossal, aki felvette az osztályra. Meglepetés! Emélkezett a nevére+kórtörténetére+fizikális vizsgálatára+feltételezett diagnózisára+elrendelt vizsgálataira. Nem azt vártam, hogy mindent tudjon. Csak hogy fogalma legyen arról, hogy mekkora a baj és mit kell tenni a következő két órában. Az hogy terve volt az elkövetkező jó néhány napra, értelmes is volt és még kedves is, csak hab a tortán. Meg is nyugodtam rendesen, anyám jó kezekben van. Azóta volt jó néhány vizsgálata és még lesz is - előreláthatóan jövő héten is benn lesz még néhány napot. Bár a telefonban a hangja vidám és pihent, azért erősen aggódom, hogy fogja az én örökaktív anyám bírni ezt a kényszerpihenőt.

Amíg én itt - 1500 km-re az eseményektől - kicsit aggódom és gyakran telefonálok, a testvéreim megkétszerezték normál munkavégzésüket. A húgom a saját munkája mellett átvette a takarítás, főzés, bevásárlás nagy részét, nehezítésként anyu az orvos javaslata alapján többféle húst nem ehet, így ennek megfelelően kellett módosítani a szokásos élelmiszerbeszerzést és ételkészítést. Emellett jár be anyuhoz, visz neki kaját + az ilyenkor szükséges dolgokat, pl. tiszta ruha stb.

Az öcsém egyedül maradt az üzletben, ráadásul úgy, hogy azokat a cuccokat amiket anyunak vettek fel meg kell oldania + ki kell adnia két albérletünket, valamint persze ő is látogatja anyut, amikor a húgomnak órája van. Párszor beszéltem mindkettejükkel, erősen fáradtnak tűntek. Én meg itt ülök és nem csinálok semmit. Nem kis lelkiismeret furdalással.

Írta: Kati Címkék: beteg család Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2011. Mar. 02. 20:43
Hála Istennek már azért javult a helyzet!
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo