Szőnyegpadló avagy padlószőnyeg

A jelenlegiről már többször szóltam, ha nem is lenne gond, hogy hajszálvékony, akkor is erőteljesen hullámzik + a rögzítése felfelé álló szögekből áll, ezt már több zoknit tett tönkre. Egyszer csak eljött az a pillanat amikor az utolsó zokni szakadt ki - mint utolsó csepp - ami után döntésként elkezdtünk szőnyeget keresni. Mintásat szeretnénk, szerintem lehetőleg kéket, bár ez még nincs eldöntve. Íme a jelenlegi:

Szőnyegpadló

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: lakás Kommentek: 3 hozzászólás

Szombati csomag

Szombat délelött bedobott a postást egy csomagot, jól hallottam a puffanást és bár szokás szerint siettem kifelé, Feri most gyorsabb volt. A csomagolás és a betűk már ismerősek voltak, rögtön tudtam, hogy az enyém. Persze Feri nem adta. De végül némi fizikai és sok lelki erőszak alkalmazásával sikerült megkaparintanom.

Egy VF rajongó jótündér küldhette, és igen ez is DEDIKÁLT!!! Pont mint az előző!

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: család könyv Kommentek: 2 hozzászólás

1:20:30 azaz 1 óra 20 perc 30 másodperc 14.5 km-en.

Ez az új futórekordom. Fogalmam sincs hogyan sikerült. Pénteken hazajöttem munkából (a szokásos 9 óra volt, talán annyi könnyebbséggel, hogy szimplán csak dolgoztam, nem rohangáltam mint pók a falon). Elég hűvös is volt, 15 fok.

Elmentünk futni, vittünk zenét. Általában zene nélkül futunk, de most kedvem volt hozzá. Általában lassítani szokott a zene rendesen. Erre nagyon ment a futás. Ennyire jól. Meglehetősen jó pulzusszámmal (magamhoz képest). Ez az eddigi legjobb időm, több, mint 2! perccel jobb az előző rekordomnál. Nagyon örülök, csak nem értem mi történt :-).

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: futás szabadság vásárlás Kommentek: 1 hozzászólás

Kalymnos után ugyan miről írjak?

A visszatérés Kalymnosról különösen fájdalmasra sikeredett, sosem könnyű, de ez most valamiért az átlagosnál is nehezebben ment. Kedd hajnalban érkeztünk és aludtam egy kicsit a kocsiban, majd néhány órát itthon, azután munkanap következett. Csütörtök estére kiderült, nem ígérnek esőt a hétvégére, így pénteken leautóztunk Portlandre, erről Feri írt. A pozitív gondolkodásunkat jellemzi, hogy megpróbáltunk bepakolni a kocsim csomagtartójába (Pegueot 206, ha valaki nem emlékszik), majd némi Tetris-ezés után Feri feladta - egyszerűen nem fértek el és kész - majd könnyedén bedobálta a csomagokat a saját kocsija hátuljába (Honda Accord). Kicsit megalázó, az összes csomagunk alig a felét foglalta a csomagtartónak :-(.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: család műtét utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Huh, már alig van pár nap hátra Kalymnoson

Feri megírta az esőnapunkat. A szálláson még mindig nincs net, az öcsém térdműtéte szerdára volt kiírva, emiatt totál kibuktam. Arra nagyon is számítottam, hogy ha már kellően gáz nővér vagyok és ott sem vagyok az egész alatt, de legalább felhívni fel tudom esténként. A sebészével is szerettem volna beszélni. Ehhez azonban skype kell, amihez net kell. Nem igazán vigasztal, hogy a lakástulajdonos nagyon szomorú volt, mert az éppen most tervezett netszolgáltató váltása gondot okoz nekünk. Valószínűleg még szomorúbb lett volna, ha a negyedét megsejti azoknak a gondolatoknak, miszerint milyen módozatokkal szeretném megfojtogatni. Mindenesetre a szomszédos bárban van wifi, így Feri önfeláldozóan issza a söröket, hogy maradhassunk. Hiába mindig számíthatok rá :-). Szerencsére öcsit már tegnap hazaengedték, de jobb volna ha el tudnánk érni egymást! Grrr.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: család mászás műtét utazás Kommentek: 0 hozzászólás

2. mászónap

Eléggé elfáradtam, ma is tűző napon másztunk 5b+, 5c+, 5c+, 6a volt a sorrend, természetesen további részeink égtek le és a végére már nem igazán tudtam eldönteni, a kéz, vagy a lábujjaim fájnak jobban. 2008-as mászókalauzunk (útleírásokat, térképeket, sziklamegközelítéseket összefoglaló kalauz) volt, de az első nap mászása után kiderült, meg illene venni az új 2010-est, sok minden változott. Miután megvettük jöttünk rá, hogy míg 2 évvel ezelött 850, most közel 1700 út van Kalymnoson, így persze, hogy egy csomó nincs már benne a régebbien. Hihetetlen, hogy megduplázták az utak számát a szigeten ilyen rövid idő alatt. Magyarországon összesen nincs negyedennyi út...

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: mászás utazás Kommentek: 3 hozzászólás

A mászószezon hivatalosan is megkezdődött!

Ismét Kalymnos-on vagyunk. Ma egy 5b elölmászása után, bejelentettem, hogy hivatalosan is elkezdődött a mászóidény. Ez a harmadik utunk ide, eddig minden alkalommal máshogy érkeztünk.

Első alkalommal London-Athén repülő, majd Athén-Kos repülő, majd Kos-Kalymnos komp autóval.

Másodszor London-Athén repülő (Athénban 1 napos nem tervezett halasztással), majd Athén-Kalymnos repülő, itt autóbérlés.

Most újabb verziót próbáltunk ki (reméltem egyszerűbb lesz és egyértelműen olcsóbb volt) London-Kos (fapados járat, ezek csak májustól szeptemberig mennek), majd Kos-Kalymnos komp gyalogosan. Egész jó volt, nagyon korán indultunk, de legalább nem kellett hajnalban Athénban átszállni, az eddig elég gyilkos része volt az utazásnak. A szokásos kis (nagyon kis) kocsi helyett robogót béreltünk! (További takarékossági intézkedésként.) A megszokott - és szeretett - szállásunkon nem volt hely, így most máshol lakunk, vsz. ide nem is jövünk majd többet. Az egy dolog, hogy az ígéret ellenére nincs internet, csak a mellettünk lévő kávézóban - ez Ferinek NAGY csalódás, de én elvagyok így. A wc tartály nem működik, de átmenetileg megszereltük, ez ugyan már egy kicsit gáz, de belefér. Ellenben a panziótulajdonos ismereteiben elfogadhatatlan hiányosságra bukkantunk. Valószínűleg nem mi vagyunk az elsők, akik úgy gondolják, hogy a takarítás nem extra kívánalom két látogató között, hanem követelmény. Ezzel Mixael - a pasi aki kiadja a lakásokat - nincs még tisztában. Elöbb utóbb biztos megtanulja...

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Nemsokára utazunk

De elötte még egy éjszakát le kell ügyeljek. KO.

Nézzük az elmúlt néhány nap történéseit:

Az első éjszaka alatt csipsz-et akartam venni az automatából. Bár a kórházban összesen 3 automata van, már nagyon régóta csak 1 működik ezek közül. Odamegyek, megpróbálom bedobni a pénz - valaki nagyon éhes volt és egy különkiadású 2 fontost tömeszelt be a nyílásba, ami megakadt. Persze igazán lemondhattam volna a csipszről. De nem én nekiálltam kipiszkálni a kétfontost. Vegül is sebész vagyok, ez nekem nem lehet nehéz + volt nálam megfelelő eszköz.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás ügyelet Kommentek: 0 hozzászólás

Újabb 4 napos ünnep

A múlt hétvégén itt 4 napos ünnep volt (Szerencsére végig ügyeltem az éjszakákat, nehogy elszokjak a munkától.) Utána hamarosan újabb 4 napos ünnep következett, péntek Nagy Britanniában ünnepnap volt (a hercegi esküvő tiszteletére a brit parlament döntött így), ellenben a Maidstone-i kórház úgy döntött ez munkanap. Szerencsére a főnököm elég rugalmasnak bizonyult ebben a kérdésben, így miután leviziteltem hazajöhettem és Ferivel végignéztük az egészet - erről szerintem ő majd ír részletesen. A szombat igencsak sűrű volt, (ugyanaz az 5 fős csapat, akik a múlt héten szalonnáztak) mozi (Thor 3D), séta, ebéd egy pub-ban, fagylalt, üldögélés egy parkban volt a napi program. Nem volt rossz :-). Az a társaság ahol nem kell semmi különösnek történnie és egyszerűen csak jól érzed magad.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: barát ügyelet Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo