Főzés

Szerdán délután sikerült lelépnem időben, Ferivel elmentünk még egyszer átnézni a szőnyegpadlókat és rákérdezni az elhelyezésükre. Néztünk ágymatracot (már nagyon unom a rugókat a hátamban), vettünk bicikligumit (a bicajomon a hátsó gumin kilátszik a belső szövés csíkozása). Még főznöm is sikerült.

Gombapörkölt - tejföl nem volt itthon, de tejszín igen, érdekes mennyire jól ment a gombához egy pillanatra sem volt zavaró, a köret gnocchi - ezt készen vettem, csak ki kellett főzni.

Gombapörkölt

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 2 hozzászólás

Kirándulás, avagy Ferivel mindig ilyen kalandjaink akadnak

Kérnék némi képzelőerőt bevetni, a helyzet a következő:

Képzeljünk el egy - könnyebbség kedvéért - Kati nevű kp korú sebészt, aki Angliában él. Kati együtt dolgozik egy 60 valahány éves, igen jó titkárnővel - nevezzük Hillary-nak. Szeretnek együtt dolgozni.

Kati nagyon szereti Hillaryt. Hiszen nemcsak jó titkárnő, de jó barát, remekül el lehet vele beszélgetni. Hillary tudja Kati legtöbb "titkát", még a pajzsmirigybajról is tudott, amikor egyetlen más kolléga sem. Amikor Hills beteg volt és a kórházba vonult (szerencsére ugyanabba, ahol Kati dolgozik), sokat beszélgettek és Kati nem ment haza anélkül, hogy ne látogatta volna meg. Egyébként is nagyon kedves, ráadásul alkatilag hasonlít Kati - szintén erőteljesen kedvelt - nemanyósához (ha nincs házasság, nincs anyós. Asszem.)

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: fejlámpa kirándulás Kommentek: 3 hozzászólás

Főzőblog

Kitartás, rövid leszek!

Hetek óta nem főztem. Nem takarítottam. Nem csináltunk mást mint dolgoztunk/futottunk/másztunk és Feri mosogatott, kenyeret sütött. Túlélésre játszunk.

Szerdán nem futottunk - iszonyatos eső kerekedett - így nekiálltam a főzésnek. A pároló megcsinálta a köretet (beteszed, elindítod, kiveszed a pontos recept):

Köret

Sorrendben fenntről lefelé: párolt burgonya, gomba, fehér- és sárgarépa.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 3 hozzászólás

Váratlan látogató

Már nem is mentegetőzöm, amiért ennyire ritkán írunk, a helyzet egyszerű. Hét közben mindketten annyit dolgozunk amennyi belefér, a maradék időben futunk. Ha hétvégén jó idő van megyünk Portlandre mászni. Nem dicsekvésképpen, de alig marad időnk bármi másra.

Na de a látogató...

Vasárnap hajnalra elkezdett Portlanden szakadni az eső, alig bírtunk aludni tőle, pedig mindkettőnknek nagy rutinja van a sátorban alvásban. Így amint felébredtünk pakoltunk és indultunk, a reggelit is már a kocsiban menet közben ettük meg. Tápláló, ízletes - falatonként adagolt - étkezés a specialitásom. Bármikor megoldom, igaz Feri hatalmas gyakorlattal meg is eszi vezetés közben és még szabályt sem szegünk.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: macska vendég Kommentek: 2 hozzászólás

Szőnyegpadló avagy padlószőnyeg

A jelenlegiről már többször szóltam, ha nem is lenne gond, hogy hajszálvékony, akkor is erőteljesen hullámzik + a rögzítése felfelé álló szögekből áll, ezt már több zoknit tett tönkre. Egyszer csak eljött az a pillanat amikor az utolsó zokni szakadt ki - mint utolsó csepp - ami után döntésként elkezdtünk szőnyeget keresni. Mintásat szeretnénk, szerintem lehetőleg kéket, bár ez még nincs eldöntve. Íme a jelenlegi:

Szőnyegpadló

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: lakás Kommentek: 3 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo