Kirándulás, avagy Ferivel mindig ilyen kalandjaink akadnak

Kérnék némi képzelőerőt bevetni, a helyzet a következő:

Képzeljünk el egy - könnyebbség kedvéért - Kati nevű kp korú sebészt, aki Angliában él. Kati együtt dolgozik egy 60 valahány éves, igen jó titkárnővel - nevezzük Hillary-nak. Szeretnek együtt dolgozni.

Kati nagyon szereti Hillaryt. Hiszen nemcsak jó titkárnő, de jó barát, remekül el lehet vele beszélgetni. Hillary tudja Kati legtöbb "titkát", még a pajzsmirigybajról is tudott, amikor egyetlen más kolléga sem. Amikor Hills beteg volt és a kórházba vonult (szerencsére ugyanabba, ahol Kati dolgozik), sokat beszélgettek és Kati nem ment haza anélkül, hogy ne látogatta volna meg. Egyébként is nagyon kedves, ráadásul alkatilag hasonlít Kati - szintén erőteljesen kedvelt - nemanyósához (ha nincs házasság, nincs anyós. Asszem.)

Szerintem - így szól a történet - Hillary is kedveli Katit. Hiszen Emma nevű lánya Genfben él és - legalábbis gyakran így említi - sokban hasonlít Katira. Meg talán csak úgy egyébként is kedveli Katit és kész. Csak mert a történet szempontjából fontos, Hills 8-tól délután 4-ig dolgozik.

Hillary szabadságra fog menni. Nem csak akármilyen szokásos - spanyol/svájci szabira. Hanem elutazik a lányához Genfbe, majd felkerekednek és kempingezni! mennek Franciaországba. Hillary soha nem sátorozott még. Elég sokat beszélt erről Katival - aki elég sok időt tölt sátorban. Megegyeznek, hogy bár Emma (Hillary lánya, ha valaki elvesztette volna a fonalat) gondoskodik szinte minden kempingfelszerelésről, a fejlámpát (nélkülözhetetlen bármilyen sátrazáshoz, ha engem kérdeztek) majd Kati kölcsönadja, úgy is mindig nála van. A táskájában. Mindig.

Csütörtök délelőtt Hillary megemlíti, hogy másnap indul a kirándulásra. Így Kati: "ok, rögtön hozom a fejlámpát".

Idáig megvan? Elképzelve?

Akkor remélem ennyi tömény előszót elolvasva el tudjátok képzelni a következőt:

- 5 órakkor a szakrendelésnek vége, elégedetten ballagok ki a rendelőből, munka elvégezve, még tovább sem kellett maradni, extra bónusz.

- Megállok a szakrendelő kellős közepén. Mit is felejtettem el? Igen! Az orvosiban felvenni a fejlámpámat és beadni Hillarynak az irodába. Ügyes. A helyzet a következő:

NEM tudom Hillary címét. A telefonszámát sem. Sosem volt rá szükségem, minden egyes nap találkoztunk.

Berobbanok egy közös ismerősünk rendelésére - szerencsére az még tartott. Sűrű bocsánatkérés a betegtől (azóta sem tudom, mit gondolhatott rólam). Jane szerencsére tudja Hillary címét és részletesen elmagyarázza hogyan lehet odajutni. A beteg tanácsokat ad a cím közelében lévő útlezárásokról.

Ferinek elmagyarázom a helyezetet, mire az első mondata: hát akkor el kell vinni Hillarynak a lámpát. Az az apróság, hogy a megye másik végében lakik a semmi kellős közepén, a GPS sem ismeri fel a címet, a google semmit nem tud kezdeni vele minket nem tántorít el. Szerintem minden közepesen normális pasi közölné, hogy ássam el a fejlámpát, kb. 2 fillér, Hills majd vesz egyet, ha kell neki, mi a fenéről beszélünk. Ámde Ferit (aki egyébként tud kenyeret sütni, csak megemlítem) nem ilyen fából faragták. Tökéletes egyetértésben térkép bekapcsol, a leírás alapján szatellit képeken körülbelül belő hol lehet a ház. Majd levezetünk kettesben kb. 40 percet, azzal a tudattal, hogy alig van esélyünk megtalálni.

Megtaláltuk. Hills nagyon meglepődött. Nagyon örültem, hogy végre bemutathattam őket egymásnak.  Átadtam a fejlámpát (mindig a táskámban van, könnyű volt). Megnéztük a házat. Ráláttunk a kertre. Jó utat kivántunk. Nem tudom elképzelni, hogyan lenne lehetséges ilyen kalandokat véghezvinni, ha nem volnánk olyan bolondok amilyenek.

Happy end.

Írta: Kati Címkék: fejlámpa kirándulás Kommentek: 3 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Mam 2011. Jun. 11. 11:34
Hát ami igaz,az igaz!Mindamellett nem kellene azért egekbe emelni a Pasit,igaz,az értékeit leginkább Te tapasztalod.
Feri 2011. Jun. 11. 12:53
Ó. Símán bírom a dicséretet, mert tudom, hogy igaz :)
Anya 2011. Jun. 17. 07:02
Ez az összhang nagy kincs!
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo