Vajon milyen lehet velem élni?

Ezt a bejegyzést még pénteken írtam, de csak most került fel:

Ügyelek és egy műtétre várok, innen a gondolat. Délután fél 7 van, ma dél óta várok arra, hogy laparoszkóppal (vagyis kulcslyuk sebészettel) kivegyem egy 30valahány éves hölgy féregnyúlványát. Merthogy nagy valószínűséggel gyulladása van ott. Eddig egyszerű a történet, ez itt Anglia, hamarabb talál az ember 20 fontost a padlón, mint szabad műtőt. Igen ám, de ha hamarosan nem kezdjük el a műtétet én kifutok az időből, mivel 8-ig van a munkaidőm utána átveszi az ügyeletet más. És az a más nem tud laparoszkóppal féregnyulványt kivenni, csak nyitott műtéttel. Ami elfogadott eljárás természetesen, csak hát ha én lennél 30valahány éves nő (vagyok) és ilyen műtétre várnék (remélem nem) én spec. laparoszkóppal szeretném. Kisebb vágás. Nekem számítana. Szerintem ennek a betegnek is számít. Ha ez egy egyszeri történet volna, könnyű a válasz - MARADJ BENN SZÉPEN ÉS VÉGEZD A MUNKÁD - ki nem fizetett túlórában -  MERT ETTŐL JOBB A BETEGNEK.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Feri munka ügyelet Kommentek: 2 hozzászólás

Újabb recept

Amikor elmentek Magyarországra Gabi és Krisztián ránk hagyott egy nagy adag zöldséget - többek között a citromokat is, amik a túrótortát ihlették. Valamint egy doboz tejszínt. Így egyik délután nekiálltam tejszínes-körtés csirkét készíteni, már régen csináltam és nagy kedvenc. Feri felajánlotta, hogy elkezdi a serpenyőben a csirkedarabkák sütését (nagy örömmel vettem az ajánlatát, én általában alul, vagy túlsütöm ezeket - sosincs türelmem mellette maradni). Így nekem volt időm berakni a rizst és a zöldségköretet a párolóba, majd kibontani a tejszínt, hogy előkészítsem a csirkéhez. Második ránézésre a címkéről rögtön kiderült, hogy angol tejfölről van szó, nem tejszínről....

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 2 hozzászólás

Egyveleg

Két, egymástól független hír:

Új túrótorta készült, most türelmesen kivártuk míg jól kihűlt. Nagyon szép és még finomabb lett:

Torta

Torta

Másik hír:

Feri bácsi évek óta gyűjti nekem a Kázmér és Huba, meg a Garfield képregényeket, mindennap kivágja az újságból. Borítékban kapom amikor hazamegyünk, gondosan beosztom - esténként néhányat elolvasok. Az olvasottakat dobozban gyűjtöm, mert esetenként előveszem újra.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ajándék utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Utazás néhány számadattal

Elkészült az elszámolás, megosztom veletek:

A teljes megtett út hazáig és vissza (beleszámolva a pesti és velencei utakat): 2240 mérföld, azaz 3600 km. Kb. 290 liter benzint tankoltunk, ebbe nem számolva azt a tele tankot amivel indultunk. Hát ennyi egy Magyarország-Anglia út oda-vissza :-).

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Vasárnapi főzőcske

Feri segített, így viszonylag jól sikerültek a dolgok. Töltött karalábé (az egyetlen karalábé beszerzési lehetőség a török bolt, kicsit fás volt, de addigra már beleéltük magunkat a tervbe). Egész jól sikerült, bár a habarás csomós lett, de akkor már a desszertre öszpontosítottunk.

Karalábé

A fő cél a túrótorta volt. Részben mert Krisztiánék egy hatalmas adag citromot hagytak ránk (csak elutaztak néhány napra, nem költöztek el). Másrész anyu barack és megylekvár adománya is elhasználásra várt. A mindmegette.hu szerencsére segített, ez a recept készült el. Persze a nálunk szokásos módosításokkal:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 1 hozzászólás

Alakul a lakás

A legtöbb dobozból kipakoltunk, a kispárnák is visszakerültek a szokásos helyükre. A héten már arra is jutott időnk, hogy lesétáljunk a helyi hobbiboltba és körülnézzünk cérnatárolási ötleteket keresve.

A történet ott kezdődik, hogy otthon Feri kért anyutól néhány cérnát, amit már nem használ. Erre édesanyám átadott neki egy zacskót, amiben kb.100 cérnaspulni volt összebogozódva, mondván viheti amelyiket akarja, akár az összeset is. Én biztosan szépen levágtam volna a cérnagomolyagot, de természetesen Feri precízen kézbe vette a kérdést és kb. 3-4 órát eltöltött cérnagombolyítással. A kitartását erősen tisztelve továbbra is emberfelettinek tartom a küzdelmet, de ő végigvitte a lehetetlent:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: vásárlás Kommentek: 2 hozzászólás

iPad

Amikor Feritől megkaptam az iPad2-t örültem. Mert szép volt és mégiscsak egész éjszaka az utcán ült/aludt/inkább nem aludt érte. Meg le is fotóztak minket vele amikor kijöttünk az üzletből és tényleg annyit szenvedett 7.-ként a sorban.

De nagyon szomorú is voltam. Én ugyanis nagyon nagyon szeretem az iPademet (az elsőt). Ok, hogy a második kicsit vékonyabb, de az első sem volt vastag. A második állítólag gyorsabb is, de az első sem volt lassú sosem, így ezt a különbséget részemről nem látom igazoltnak. Igaz a másodiknak van kamerája, az elsőnek meg nincs, de kérdem én hol van itt az a kibékíthetetlen ellentét, amit annyian említenek válóokként.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ipad Kommentek: 1 hozzászólás

Futóútvonal

Ma délután felkerekedtünk, hogy kiszedjünk egy adag csalánt a futóútvonalunk két oldaláról, mivel már nem nagyon bírtuk a csípéseket. 1-2 mindig van, de a mostani esők miatt olyan bokrok vannak, amit már nehéz tolerálni. Vittünk vastag kesztyűt, meg metszőollót és én okosan könyékig érő pulcsiban mentem. Így igen hamar haza kellett jönnöm némi bőrkezelésre:

Csaláncsípés

Most már nem látszik ennyire, de még mindig nagyon ég. Csak magamnak köszönhetem.

Írta: Kati Címkék: beteg Kommentek: 4 hozzászólás

Angliából

22 óra alatt értünk háztól, házig haza. Magyarországon hihetetlenül rossz idő volt, mint az tapasztaltátok. 17 fok, eső, nem egyszer kellett cipőt váltanom, mert átázott a szaladgálásban. Feri nagyon elfoglalt volt, a szikla.hu szerverét cserélte ki, ezen minden éjjel dolgozott (erről valószínűleg ő jobban beszámol majd), miközben nappal ügyeket intéztünk, barátokkal találkoztunk. Futottam egy kozmetikus/fodrász/fogorvos kört. Iszonyat depressziós voltam, mert a mászás részét a szabadságnak elmosta az egész Európára kiterjedő eső. Meglátogattuk az unokaöcsém kisfiát - az első ebből a generációból - ezúton is gratulálok Gergő! Sajnos a kis prücsök kórházban volt, így csak egy rövid látogatásra futotta, de Gergő felesége Edina megengedte, hogy tartsam egy kicsit és nem is szólt rám, pedig baromira nem sikerült rendesen karba vennem, minden elismerésem - ezúton is gratulálok Edina, ez az önuralom komoly példája volt!

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: munka utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo