Angliából

22 óra alatt értünk háztól, házig haza. Magyarországon hihetetlenül rossz idő volt, mint az tapasztaltátok. 17 fok, eső, nem egyszer kellett cipőt váltanom, mert átázott a szaladgálásban. Feri nagyon elfoglalt volt, a szikla.hu szerverét cserélte ki, ezen minden éjjel dolgozott (erről valószínűleg ő jobban beszámol majd), miközben nappal ügyeket intéztünk, barátokkal találkoztunk. Futottam egy kozmetikus/fodrász/fogorvos kört. Iszonyat depressziós voltam, mert a mászás részét a szabadságnak elmosta az egész Európára kiterjedő eső. Meglátogattuk az unokaöcsém kisfiát - az első ebből a generációból - ezúton is gratulálok Gergő! Sajnos a kis prücsök kórházban volt, így csak egy rövid látogatásra futotta, de Gergő felesége Edina megengedte, hogy tartsam egy kicsit és nem is szólt rám, pedig baromira nem sikerült rendesen karba vennem, minden elismerésem - ezúton is gratulálok Edina, ez az önuralom komoly példája volt!

Visszafelé az út 18 órát tartott, itthon rövid alvás után bevetettük magunkat a maidstone-i hajóparádéba, fagyiztunk is. Vasárnap már a szőnyegpadló csere miatt pakoltunk ezerrel.

Kedd

Csináltam egy laparoszkópos jobb vastagbél eltávolítást úgy, hogy a főnököm be se mosakodott, csak pár tanácsot adott a hátam mögül. Tök jó!

Szerda

A cuccaink nagy része az új szőnyegen a nagyszobában van felhalmozva, az ott szabadon hagyott kis folyosón reggelizek a földön. A kisszoba üres, a hálószoba félig kipakolva.

Szerda este

Hálószoba kiürítva, csak a matrac és két bicaj maradt - Feri ezeket átviszi majd valahová reggel. A kisszoba szőnyeg is kész, így oda pakoltuk át a hálószoba szekrényeket, na ezek nagyon nehezek voltak! Holnap ügyelek, így legközelebb pakolni pénteken lehet… Addig matracon alvás és földön evés a program.

Szombat reggel

A csütörtöki ügyelet iszonyat munkásra sikeredett. Eleve teljesen új a beosztott orvosgárda (2 napja még orvostanhallgatók voltak szegénykék :-), ez napjában 2 millió kérdést jelent, amire válaszolni kell. Pl:

- azt mondtad, ha ennek az betegnek a májenzimei javulnak hazamehet. 37 volt (magas), most 23 (majdnem normális) akkor hazamehet?

- az egyik beteg szédült egy kicsit, de a vérnyomása, pulzusa rendben van. Mit csináljak most?

Természetesen megértem, hogy ilyenkor több ilyen kérdés van még és válaszolok is rájuk - őszintén meglehetősen könnyű - de a nap végére elég rendesen elfáradok. Nos a csütörtöki nap végére jutott egy 6 éves egy iszonyatos vakbél(aka féregnyulvány) gyulladással, majdnem kettőbe vágtam szegény gyereket, mire sikerült megtalálnom (a középső vastagbél és a gyomor közé perforált), több mint 2.5 órás műtét volt. Ezután még maradtam, mert az egyik betegünk sztomáját kellett újracsinálni - éjszaka a mellsebész srác ügyelt, ezt nem akartam rábízni - ennek eredményeképpen este 8 helyett kb. háromnegyed 11-re végeztem.

Pénteken hamar sikerült hazaérnem, egész délután pakoltunk az eredmény: a háló és a kisszoba, valamint a nagyszoba harmada kész. Feri még alszik. Amint ébred befejezzük a nagyszobát. Alig várom… Na persze utána még futunk néhány kört a helyi szeméttelepre a régi szőnyeggel, kartondobozokkal, stb…

Vasárnap

Feri az utolsó dobozokat pakolja ki, minden bútor a helyén, ma este étteremben vacsorázunk a szülinapom tiszteletére. Legalábbis ez a terv.

UI: a terv nem vált be, a választott étterem vasárnap nincs nyitva, így pizza lett a vacsora. Nem panaszkodom :-).

Írta: Kati Címkék: munka utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2011. Aug. 10. 06:51
Katikám gratulálok.Ilyen felfordulásból ki-be ugrálni, műtétek,kezdő orvosok türelmes irányítása stb.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo