Easyjet, Kalymnos

Kalymnos még mindig csodálatos. Olyan időnk van, mint amilyen egész nyáron nem volt Angliában, 28-29 fok, napsütés. Ha panaszkodni akarnék azt mondhatnám túl meleg van mászni - de panasz az nem hangzik el, jól vagyunk köszönöm szépen. A leégett vállam és vádlim szépen javul. A bérelt szobával megint eléggé beégtünk, koszosabb mint bármelyik eddigi. De igyekszem az éttermekben eljárni wc-re, addig se kell a sajátunkat használni... Nem baj, majd legközelebb máshová megyünk.

Az igazi örömhír Krisztián és Gabi számára: az Easyjet-en kapható sör! Lehetséges, hogy már tudnak róla, ebben az esetben elnézést.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: mászás utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Főzőblog (főzés nem volt, csak sütés, de így hangzik jól a cím)

Még 2 héttel ezelött - amikor ugye itthon voltam lábadozni - volt időnk néhány süteményre.

Az itthoni lekvárelhasználási project részeként fánk készült, nagyrészt Feri csinálta én asszisztáltam. Életünk első fánkjának nem volt rossz, kicsit lehetett volna édesebb a tészta és kevésbé forró az olaj, de finom volt így is és tényleg sok lekvár fogyott.

Fánk

Elhatároztam, hogy tortát sütök a műtő személyzetnek köszönetképpen, amiért olyan aranyosak voltak a műtétem kapcsán. Készült citromos sajttorta, ezt már csináltam egyszer régebben. Innen van a recept. Kicsit berepedt a teteje, de finom lett.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 1 hozzászólás

Megint Goodwood

Mielött megírom a tegnapi napot - amire egyébként cirka 10 hónapja készülünk, csak a krónikánk pontossága érdekében jelzem, hogy tavaly december 4-én vettük meg rá a jegyeket - köszönöm a jókívánságokat, Feri jobban van. Nincs jól, ezt túlzás lenne kijelenteni, de legalább eszik, nem vagyok egy túletetős fajta, de némileg aggódtam már szerda magasságában. A többi majd kialakul.

Aki eddig nem hallott a Goodwood revival-ról, annak ajánlom Feri tavalyi leírását, mielött folytatja az olvasást nálam:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Goodwood Kommentek: 2 hozzászólás

Mai hírek

Túl vagyok a műtét utáni első futáson - tegnap délután futottunk, az időm pocsék lett, de nem a gyorsítás volt a cél, csupán a 15 km. Ez sikerült gond és fájdalom nélkül.

Ma túl vagyok az első munkanapomon, nem volt semmi probléma benn. Megkaptuk az új ügyeleti beosztást - tök más mint amit eredetileg gondoltam, de nem jelent gondot. A szabadságokra el tudok menni, azt hogy hogyan működik a két kórházban 5 féle műszakban dolgozni majd meglátjuk.

Azonban két gond is akadt:

1. Csökkenteni akarják a fizetésünket, mondván, hogy az új beosztás szerint kevesebbet dolgozunk. Azonnali hatállyal és kész. Kiszámoltam nem, ugyanannyi munkaóránk lesz. Ezt a játszmát még le kell játszanom egy csomó fafejű ellenérdekelt menedzserrel szemben. Érdekes lesz.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: Feri futás munka Kommentek: 1 hozzászólás

Felhívott a nőgyógyász

Aki a műtétet csinálta. Tök aranyos tőle, megkérdezte, hogy vagyok - mondtam jól, egyébként tényleg jól. Elmondta, hogy a szövettan megérkezett - na ez nagyon gyors volt - minden teljesen jóindulatú - ahogy vártuk - és rendben van. Hurrá!

Lassan itt az ideje, hogy visszamenjek dolgozni, futni és mászni. Veszélyes időtöltéseim lettek. Kezdek rászokni a sorozatokra. A héten már több Gilmore Girl (Szívek szállodája) és House sorozatot megnéztem, valamint a New York-i teniszkupát (vagy mi a US Open magyarul) is követem.

Írta: Kati Címkék: beteg Kommentek: 1 hozzászólás

Itt is vagyok

Tegnap minden a legteljesebb rendben ment, egy polip volt összesen, leszedve. Az altatásból semmire nem emlékszem, de az ébredésre sem. 8:45-kor indították az altatást, a következő amire emlékszem, hogy 10:10-kor az ébredőben vagyok és egy Ellen nevű nővér kérdezi, hogy hogyan érzem magam. Jól voltam, csak nagyon álmos. Aztán egyre jobban ébren lettem kaptam vizet, teát, szendvicset és kekszet. Dél körül már át is öltöztem és Feri hazahozott - kézenfogva mentünk a kocsihoz :-). Lágytojást kaptam ebédre és a nap nagy részét az ágyban töltöttem, teával az éjjeliszekrényemen. Feri szerint néhány dolgot kétszer mondtam, én nagy nyugisan üldögéltem, teltek az órák könnyedén, boldogan nézegettem ruhákat a neten (amikre nem volt szükségem és nem is akartam megvenni, de tetszettek), meg olvasgattam és teniszt néztem a tévében. A számomra 10 percnek tűnő időszakok óráknak bizonyultak. A torkom fájt egy picit (ez az altatástól), egyéb panaszom nem volt. Éjszaka aludtam egy nagyot, ma kicsit fáradtabbnak érzem magam az átlagosnál, ennyi az egész.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg Kommentek: 1 hozzászólás

Holnap eltűnök egy kicsit a netről.

Műtéti kiírás

Ez a műtéti kiírásom (a nevem kivételesen nem a sebész, hanem a páciens rubrika alatt szerepel).

Múlt év decemberében volt egy (nőgyógyászati) ultrahangom, azt mondták talán van egy polipom a méhnyálkahártyán.

Sikerült itt kimószerolnom a háziorvostól, hogy kérjen egy ultrahangot (nem volt könnyű)- igen volt egy pici polipom. Nem nagyon kell vele foglalkozni - pici, nem okoz gondot, de azért én nem szeretném, hogy ott maradjon. A hosszú történet vége, hogy a második és harmadik ultrahang eldöntötte, hogy 3 picike polip van - a legnagyobb 6-8 mm-es. Sikerült az egyik itteni nőgyógyászt megkérnem, ugyan szedje már le ezeket. Többször dolgoztam a pasival, jó sebész. A dolog hátulütője, hogy altatásban lesz - az altatóorvost nem ismerem. Ha minden igaz kb. 10-15 perces beavatkozásról lesz szó.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo