No service

San Francisco nagyon tetszett mindkettőnknek, igazán kellemes hangulata van a belvárosnak. Külön előnye, hogy - az USA-ban majdhogynem egyedülállóként - a tömegközlekedés dominál, nem érdemes kocsival menni a belvárosba. A vonat-sikló-troli-villamos használatán kívül még rengeteget sétáltunk. Szép hely és remek időnk is volt. Ezt sokszorosan szebbé tette, hogy Gabival lehettünk reggel és este, nagyon sokat beszélgettünk. Aaron - Gabi férje - további igen kellemes vacsorát varázsolt. Majd ma reggel elindultunk Yosemite-be, ahová délután megérkeztünk.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Egyesült Államok - további benyomások

Senki ne higgye, hogy én lustulok, de mint már említettem én általánosságban a másnapi hotelt keresem a neten amíg Feri a blogot írja. Így nála több információ található. A Grand Canyont elhagyni hihetetlenül fájdalmas volt, az sem vigasztalt egyikünket sem, hogy Las Vegasba tartunk. Azért odaértünk kora délután, bejelentkeztünk a hotelbe (az eddigi legolcsóbb szállásunk volt, mint kiderült a vegas-i hotelek a kaszinókból élnek, nem a szobaárakból) és nekiindultunk a városnak. Mármint a főutcájának, ez is egész estés program lett. Lejártuk a lábunkat (jó kis edzés volt 1 nappal a canyonban tett kirándulásunk után) és tátott szájjal nézelődtünk. Rögtön az elején volt egy torony:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Egyesült Államok - az első benyomások

Feri rengeteget írt már az USA-ban történt kalandjainkról. A repülőút részemről tévézéssel telt, Ferivel megnéztük a X men első részét és míg ő egy másik filmet nézett én az egyik kedvenc - Lie to me - sorozatból néztem meg jó néhány darabot.

Az időeltolódás így kevésbé viselt meg minket, egészen ébren vagyunk napközben. A magam részéről nagyon korán (délután 7) elálmosodom és lényegtelen mennyi ideig húzom ki az elalvást kb. 4-fél 5 körül felébredek, utána már nagyon nehéz visszaaludnom. Nem tökéletes, de sokkal jobb mint amire 8 óra időeltolódás esetén számíthat az ember.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Újabb hírek

Úgy tűnik megyünk az USA-ba.

Öcsém hazahozott a reptérről éjszaka, tényleg nincs eltörve a csuklója.

Reggel anyu bevitt az okmányirodába, kb. 10 perc alatt kezemben volt az új útlevelem, beültem a kocsiba és ott helyben (öcsém mobil internetéért ismét köszönet) kitöltöttem az ESTA-t és meg is kaptam a választ, hogy engedélyezik. Még a repülőjegyen is kicseréltem az útlevelem adatait, majd elindultunk a húgomért a kórházba. Ott egy kicsit várni kellett (a kötözős nővérre és a zárójelentés aláírására). Hivatalosan még a gyógytornászra is várni kellett volna, de így 12-15 (teljesen elkavarodott a család számolása, mindenki más mennyiségre emlékszik) bokaműtét után szeretném látni azt a gyógytornászt, aki újat mutat a húgomnak a mankózás terén. Úgyhogy hazatűztünk, Zsuzsi szépen el is aludt otthon. Én Ferivel skype-olva még beszereztem:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg család utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Gyors update

Ismét a repülőgépen, ismét a London-Budapest útvonalon. Akkor az eddigiek röviden:

Kedden kaptam sms-t, kész az útlevelem, átvehetem. Megvettem a repülőjegyeket. Csütörtök délután haza Budapestre, péntek délután vissza haza Maidstone-ba.

Szerdán este elmentünk Ferivel túracipőt nézni, neki találtunk jót, nekem majd máskor.

Ma délelött: míg a húgom a műtőben volt, levették az öcsém gipszét - anyu sms-e szerint nincs törés.

Délután fél 5-kor befejeztem a szakrendelést, elköszöntem kedvelt főnöknőmtől és kollégáimtól és kitéptem a kórház elé, ahol Feri - a szokásos Maidstone-Gatwick sofőröm felvett és rekordidő alatt kiszállított a repülőtérre.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg család utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Összefoglaló blogbejegyzés az elmúlt hétről. Csak sok szabadidővel rendelkező olvasóim álljanak neki! Sok kitartást!

Okt. 8 szombat - akkor írtam utoljára blogot. Krisztiánék átugrottak egy rövid időre beszélgetni és közben megkérdezték akarunk-e másnap vidámparkba menni. Akartunk.

Okt. 9. vasárnap

Reggel Krisztián, Gabi, Imre és Bandi nekiindultak a vidámparkozásnak, mi kb. 3 órával később indultunk. Feri írt már erről, a lényeg, hogy rengeteget nevettünk és nagyon jól éreztük magunkat.

Teacup

Hétfőn elkezdtem az új kórházi ügyeletet. Ahogy vártam elvégezhetetlen munkamennyiség volt. A legelejétől kezdve nem siettem sehová. Teljesen felesleges volt. Emberileg képtelenség megnézni, kezelni, megoperálni, elhelyezni egyáltalán törődni ennyi beteggel. Minden este úgy érkeztem haza, hogy egy csepp energiám sem maradt beszélni. Mindemellett a szokásos 10 perc helyett 30-40 perc volt a kocsiút és totálisan idegen a környezet. Nem ismertem a beosztottaimat, a betegeket, a nővéreket, a műtősnőket az altatóorvosokat és a főnökömet sem. Ugyanaz a cég, de másik kórház.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg család utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Új kórház

Az elmúlt néhány nap sűrűre sikeredett. Szombaton visszajöttünk Kalymnosról, vasárnap futottunk és megállás nélkül ment a mosógép, amíg meg nem telt a kisszoba száradó ruhákkal. Hétfőn tanfolyamon voltam (hogyan vezessünk kisebb csoportokat, ie. beosztott orvosokat), a várakozásommal ellentétben érdekes volt. Szerdától az új kórházban vagyok, ezen a héten 8-17 beosztásban, de a jövő héten rendes 8-20 ügyeletem lesz négy napon át.

Így néz ki a recepció:

Recepció

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: munka Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo