Megjött az esős évszak.

Azaz a tél. Mármint Angliában. Esik az eső 1000-el. Hideg van. Ezt azért én nem nevezném télnek...

Még mielőtt elkezdett volna megállás nélkül szakadni a víz az égből, a folyóparti úton találkoztunk egy ritkán látott madárkával, aki szívesen pózolt a fényképhez, még közelebb is repült a jobb láthatóság érdekében.

Vörösbegy

A héten 2x is főztem! A paprikáskrumpli és tejszínes hagymaleves is jó lett, a szójaszószos rákocskák rizzsel szintén sikert arattak, de amitől nagyon féltem az a töltött paprika volt. Még sosem csináltam és tartottam tőle. Feri segített, a paprikákat előkészítette. Pillanatokon belül rájöttünk, hogy az egyik legegyszerűbb recept, pillanatok alatt elkészült és igazán igazi! lett. Mint otthon :-).

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ajándék főzés Kommentek: 2 hozzászólás

Névnap - egyben kiderül miért is nem mehettem be a konyhába.

Annyian kívántak nekem boldog névnapot! Nagyon sokan! Ráadásul a távolsági kommunikáció változatos módjait alkalmazva.

Anyu és a húgom sms-t küldött.

Az öcsém felhívott mobilon.

Az egyik nagynéném a skype chat-jén keresztül írt rám.

A másik nagynéném és Feri szülei felhívtak a skype-on.

Az egyik - igazán régi - ismerősöm a facebook chat-jén keresztül ért el.

Jó mi :-)!

Feri az ajándékomat készítette a konyhában, ezért nem mehettem be. Ehhez a sütőt vette igénybe, mint később kiderült.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ajándék névnap Kommentek: 3 hozzászólás

Végre megkaptam a karácsonyi beosztást!
Tegnap délután. Ideje volt nem? Sikerült átnézni a beosztást, kivehetem a 28 és 29-ét is, így 23-án délután megyünk és 29-én délután jövünk. De legalább ennyi szabadnap van! Ez is több már, mint amiben reménykedtem.Ma névnapom van, nemsokára elmegyünk névnapi tortát venni (Feri akarta venni egyedül, de inkább elmegyek vele és akkor ki is választhatom). Azonban - általam teljesen ismeretlen okból - nem mehetek be a konyhába!Süti nem lehet - hiszen nemsokára megyünk tortát venni.Kenyér sem - bevallottan süt kenyeret és azt is, hogy 2 óra múlva lesz kész, annak nincs értelme, hogy nem láthatom.Miért van zárva a konyhaajtó? (Időnként eltűnik mögé, de mindig vigyáz, hogy nehogy leselkedjek). Összefüggésben van ez a névnapommal? Vagy csak véletlen összefüggés?Majd beszámolok!

Írta: Kati Címkék: karácsony névnap Kommentek: 2 hozzászólás

Régi-új ismerős

2010 márciusa óta írok blogot. Régóta tervezett dolog volt, célja egyértelműen a család és barátok tájékoztatása (érdekes módon a családom alig olvassa, ellentétben a barátaink annál inkább). Közben kiderült, hogy naplónak sem utolsó, gyakran visszanézek eseményeket, sőt recepteket is.

Az USA nyugati partjának látogatása régóta tervezett utazás volt. Azonban ugyanígy régóta tervezett egyéb célok vannak tarsolyunkban (ezek között szerepel a keleti part éppúgy, mint Ausztrália). Ami miatt az utat tervezni kezdtük az Csipi - avagy Márvány kutya volt, hiszen míg Gabival (aki San Francisco-ba távozott hosszútávra innen Maidstone-ból) néha lehet skype-on beszélgetni, attól tartottunk Csipi nem egészen érti a szia kutya felkiáltásokat így a neten keresztül. Sajnos az utazással ebből a szempontból elkéstünk, mint arról Feri már tudósított Csipi ideje lejárt, így velünk már nem találkozhatott újra. Egy ideig még gondolkoztunk azon is, hogy nem megyünk. De végül megszületett az elhatározás és elkezdtük szervezni a dolgokat. Az útlevél ügy közbejött és lassította a terveket, de azért csak elindultunk.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: barát utazás Kommentek: 3 hozzászólás

Kiskarácsony? Nagykarácsony?

Mint kiderült a karácsonyi időszak alatt (dec. 23-27) nem fogok ügyelni, ami nagyon klassz. Ellenben a repülőjegyeket továbbra sem tudtam megvenni, mert a beosztásért felelős kolléganőm (sajnos egyben barátnőm is, azért sajnos mert így nem akarom naponta piszkálni) még mindig nem tudta kitalálni elmehetek-e szabadságra 28 +/- 29-én, vagy sem. A helyzet nem habostorta, ugyanis a jegyárak kétnaponta kúsznak feljebb és nekem fogalmam sincs mikorra vehetek jegyet. A lánynak írtam emailt 1x, hívtam telefonon 1x és szóltam neki személyesen 2x, ez az elmúlt 1 hét terméke.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: karácsony utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Végre vége

Most egy hónapig nem kell csak elvétve éjszakáznom, a következő (4 napos) csomag december 19-22. Addig is meg kell próbálnunk visszaállni a nappali életvitelre, ami azért nem könnyű. Hétfőn reggel letettem a munkát, hazajöttem, aludtam 1 órát, majd nagyon próbáltam ébren maradni, hogy estére fáradt legyek. Én este 8-ig bírtam, Feri 9-ig. Ami azt a furcsa helyzetet szülte, hogy Feri hajnali 1-kor én 3-kor felébredtem. Így a következő néhány órát ágyban netezéssel töltöttük. Fél 6-kor (addigra elég egyértelművé vált, hogy nem tudunk visszaaludni) szépen átjöttünk a nagyszobába és megnéztünk egy filmet (pattogatott kukoricával, ahogy illik). A tegnapi nap az elmúlt 3 hétben felhalmozódott tennivalókkal telt, telefonáltam ide-oda, lambdaszondát intézünk Feri autójába, mosást betenni, törökboltban beszerezni néhány alapdolgot stb.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: lakás Kommentek: 0 hozzászólás

Iszonyat gyors helyzetjelentés 2 éjszakai műszak között.

Az első éjszakát tudtam le, egyenlőre én is és a betegek is túlélték, dolgozom azon, hogy a következő 2 is így alakuljon. Fárasztó volt, de semmi több. Azt azért nehezen bírom, mennyire leáll az életünk ilyenkor. Ma negyed 4-kor kelltem délután és kb. fél 7-kor kell vacsorázzak. Szegény Ferire marad minden, kivéve a mosogatást - az ujjsérülése miatt az még mindig nem megy neki :-(.

A karácsonyi beosztást megkaptuk, örömmel jelentem, hogy nem ügyelek csak 30.-án nappal és 1.-én éjszaka. Ez teljesen elviselhető. Azonban azt még nem tudom mikor vehetek ki szabadságot, így az biztos, hogy 23-án megyünk haza (ha tudok elérhető áron repülőjegyet venni), de azt nem tudom mikor jövünk vissza 27-29 közül bármelyik nap lehetséges. Addig is amíg visszakapom az életemet és lesz időm a gép elé ülni megint, itt egy tengeri vidra Monterey-ből. Éppen kagylót eszik.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: éjszaka munka utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Visszaértünk Angliába

Most nincs kedvem az USA utazás utolsó állomásairól beszámolni, depis vagyok és kész. Majd máskor. Szombat délután felszálltunk a repülőre. A terv az volt, hogy megpróbálunk aludni, hiszen vasárnap angol idő szerint reggel szállunk le, ez sajnos nem sikerült. Így jócskán eltolódott alvásciklussal, kb. 20-22 óra nem alvással hazavezettünk és beestünk az ágyba. 3 óra alvás után sikerült kikényszerítenem magam az ágyból - muszáj volt, hiszen este KELLETT aludnom, hétfő reggel munkakezdés. Nem volt itthon sok kaja: a hűtőben 2 szelet szalámi és 1 doboz tejföl köszönt vissza - ennyi. Így sajtos tészta volt a menü (reszelt sajt van a mélyhűtőben). Hétfőn sikerült időben felkellnem. Rendben volt a munkanap, néhányszor kicsit bealudtam, de egész jól keresztülvergődtem rajta. A mai nap is rendben indult - már ha rendbennek nevezhetjük, hogy mióta leszálltunk vasárnap reggel esik az eső - műtéti nap volt komolyabb gond nélkül. Azonban erősen ki vagyok bukva 4 okból, így most ezek következnek:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: depresszió Kommentek: 2 hozzászólás

No medve

Yosemite fantasztikus! Leírhatatlan és lefényképezhetetlen, nem is próbáltam meg. A szarvasok és mókusok (3 féle mókust láttunk, még nem tudjuk melyik, melyik fajta volt, így a neveik: nagy szürke, kisebb szürke, csíkos édi-bédi) után még egy coyote-t is sikerült látnunk, azonban medvék és pumák elkerültek minket. Az utóbbi kettő annyira azért nem hiányzott, bár a nemzeti parkba belépés előtt azért átnéztük Ferivel mit kell tenni ezek támadása esetén... Hátha. Annyira azért nem sajnálom, hogy nem sikerült gyakorlatban is kipróbálni ezt a tudást. Jobb a békesség. Most már úton vagyunk a nyugati part felé, ahol Cupertino-Monterey-Malibu érintésével lecsorgunk Los Angelesbe péntek estig. Itt terveink szerint találkozunk Edinával még 1x, majd szombaton felszállunk egy London felé tartó repülőgépre. Azért mutatok néhány képet, csak ízelítőnek:Yosemite

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 1 hozzászólás

No service

San Francisco nagyon tetszett mindkettőnknek, igazán kellemes hangulata van a belvárosnak. Külön előnye, hogy - az USA-ban majdhogynem egyedülállóként - a tömegközlekedés dominál, nem érdemes kocsival menni a belvárosba. A vonat-sikló-troli-villamos használatán kívül még rengeteget sétáltunk. Szép hely és remek időnk is volt. Ezt sokszorosan szebbé tette, hogy Gabival lehettünk reggel és este, nagyon sokat beszélgettünk. Aaron - Gabi férje - további igen kellemes vacsorát varázsolt. Majd ma reggel elindultunk Yosemite-be, ahová délután megérkeztünk.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo