Fudge

Már tavasszal is próbáltunk fudge-ot készíteni. Nem könnyű. Az alapanyagok egyszerűek: tej, cukor, vaj. A főzése iszonyatosan nehéz, pontosan 113 C fokig kell melegíteni, majd úgy lehűteni, hogy ne kristályosodjon ki a cukor. Annyira nehéz, hogy ezeddig egyetlen egy alkalommal sikerült tűrhetőre.

Annyira nehéz, hogy Ferivel a csokitorta, brownie és egyéb sütemények készítésekor mindig megemlítjük mennyire egyszerű is ez a fudge-hoz képest.

Hölgyeim és uraim.

Örömmel jelenthetem, hogy módszerünk tökéletesítésével (amihez több kiló vajas/tejes kikristályosodott cukor szenvedése társult az idei évben) már kétszer is sikerült teljesen korrekt fudge-ot készíteni. Az ehhez szükséges extra dolgok:

telfon bevonatú edény, nem fa fakanál, gránitlap (hogy egyenletesen hűljön az elkészített massza) beszerzésén kívül ehhez még kell Feri is aki fáradthatatlanul kevergeti a cuccot egészen 113 fokig, majd amíg meg nem mattul. Stb. Nem könnyű elmagyarázni, majd egyszer csinálok róla videót. Tehát az eredmény.

Vaníliás éppen hűl (az alma a dimenziók miatt van mellette, almás fudge nincs.)

Vaníliás fudge

Felszeletelve:

Vaníliás szeletelve

Felhívnám mindenki kedves figyelmét a gránitlapra, ezen tárgy beszerzését sok sok megbeszélés előzte meg, ahogy mi Ferivel azt szoktuk. Idézem:

Feri: megvegyük ezt a gránitlapot?

Én: vegyük.

Pontosan így történt. A cucc egyébként olyan nehéz, hogy komoly erőfeszítés odébb tenni. Nem is szoktam mozgatni.

Majd másnap következett a kakaós verzió (a kanál csak a dimenzió miatt van ott, stb...)

Kakaós fudge

Ebből már Krisztiánék is kaptak 1-2 darabot, tanúsíthatják egész tűrhető lett.

Kakaós fudge szeletelve

Nagyon büszkék vagyunk a - verejtékes (befűti a 113 C a konyhát rendesen) munkánk eredményére.

Írta: Kati Címkék: főzés fudge konyha Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo