Futás hajcsárral

Karácsonyra kaptam Feritől, nagyon örültem neki. Így néz ki:iPod sensor

Irtó pici, eredetileg Nike iPod érzékelőnek hívják és a futócipők talpában elhelyezett kis mélyedésbe kell elhelyezni. Itt képes gyorsulásmérés segítségével információt adni arról, hogy mennyit gyalogol/fut az ember. Bár minden futócipőm adidas ebben a pillanatban, de azokban is van - eredetileg egy adidas érzékelőnek - mélyedés és szerencsére beleillik ez is. Az első nehézséget azt jelentette, hogy a téli futócipő talpában nincs helye, egyszerűen nem elég vastag a talp ehhez. Így ki kellett találnunk egy más megoldást. Ebben a varrógép és Feri segített:

Érzékelő tartó

Ez egy kis cső, amibe beleillik az érzékelő és egy tépőzár segítségével a cipőfűzőhöz rögzíthető. Kitűnően működik!

Természetesen az érzékelő önmagában nem elég, ő csak elküldi a jelet egy elektromos kütyünek. Mindenre van program. Így erre is. A Nike programja (ingyenes) a telefonomon és az iPodomon is működik. A következőképpen:

telefonon a Nike program bekapcsol, kiválasztom a futás kategórián belül mit szeretnék futni, milyen zenével. Megkér lépjek néhányat az - érzékelővel ellátott - cipőmben. Majd indulhat a buli.

iPhone

Az iPoddal egy icipicit bonyolultabb a helyzet, ott egy icipici vevőkütyüt kell csatlakoztatni és azután elindítani a programot:

iPod

Egyszerű, bárki másodperceken belül megtanulja. Kivéve engem. Eddig a következő bakikat sikerült elkövetnem:

Nem töltöm fel eléggé az iPodot, lemerül a futás felénél.

Elviszem az érzékelőt és az iPodot a kis fehér vevőegység nélkül, majd baromira nem értem miért nem tud csatlakozni.

Elviszem az érzékelőt és az iPodot (feltöltve), nem felejtem el a kis fehér vevőegységet sem csatlakoztatni, majd a futás első 10 perce után észreveszem, hogy nem hajlandó sebességet mérni. Merthogy fejjel lefelé van az érzékelő a cipőmben és a gravitáció fejjel lefelé fordulása miatt duzzog a drága.

Feri már többször halálra nevette magát a bakijaimon. Fenyegetett, ha nem írom meg, akkor majd ő...

Aztán ma nem igazán nevetett olyan sokat. Merthogy jó idő volt és futni mentünk. A kis érzékelő továbbítja az adatokat futás közben az iPodra és a kérésemre bármikor - ízlésesen lehalkítva a zenét - megmondja a következő adatokat: mennyi km-nél tartok, ezt hány perc alatt tettem meg és mennyi az éppen akkor lépett sebességem (vagyis, hogy hány perc alatt teszek meg egy kilométert, de mindegy). Így amikor a futás első fele viszonylag jól sikerül és pontosan tudom, hogy x sebesség tartásával lefutom az idei legjobb időmet, akkor a kis hajcsár azon adata, miszerint ez alatt a sebesség alatt vagyok egy picivel rávesz a gyorsításra. Ha kiköpöm a tüdőmet akkor is. Majd néhány perccel később megkérdezem, igen most jó lesz a sebesség. Így lefutom idei legjobb időmet, Feri pedig duzzog, mert az ő mai ideje nem lett annyira jó. Magához képest. Még mindig jobb, mint az enyém - sokkal. Tegnap ő futotta az idei rekordját. De mindez neki nem elég érv, ő duzzog. Pedig csak magát hibáztathatja. Ő vett nekem karácsonyra futóedzőt.

Írta: Kati Címkék: ajándék futás Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Mam 2012. Mar. 12. 18:36
Ti kütyümérgezést fogtok kapni,de ez azért nagyon jó lehet.Remélem,Feri szerelte föl!!HIHIHI...
Anya 2012. Mar. 15. 22:30
Csak szédülök mi mindent találnak ki,minél tökéletesebb legyen a " komfort".
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo