Mi is történt a héten

Nem sok. Illetve semmi fontos. Az itteni időjárás ezt nem teszi lehetővé. Hideg van - 9-11 fok - iszonyatosan fúj a szél. Szerintem az összes kicsit is instabil fa kidőlt már Angliában, ha ezeket most begyűjtik a következő 10-15 évben semmi dolguk nem lesz fakidőlésügyileg. De az igazi gond, hogy esik az eső. Persze nem állandóan, néha 15-20 perc szünetet is tart. Már nem is emlékszem mikor futottunk utoljára, mászni tavaly ősszel másztunk, kirándulásról csak nagyon önkínzók elmélkedjenek. Rendszeresen unatkozom itthon szimplán csak azért, mert már semmilyen dolognak nincs kedvem nekiállni. Azért dolgozni bementem, éjszakáztam 2x a héten. Ja és főztünk is. Így rögtön át is alakulok főzőbloggá:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: eső főzés Kommentek: 1 hozzászólás

Új szék

Még régebben kaptam Feritől a számítógép asztalhoz egy széket, természetesen az egyik leggyakrabban használt ülőalkalmatosságom, tekintettel arra az időmennyiségre amit a gép mellett töltök ez elég logikus. Így nézett ki nem sokkal azután, hogy megkaptam:

Kati szék

Sajnos a jó sok használat során az ülése erősen kopásnak indult, egyre több darabot hagyva a szőnyegen, majd az előszobapadlón, majd a papucsomon (belül) és mindenütt másutt is. Hiába a műbőr jó tulajdonságai között a kopásállóság nem szerepel.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: szerelés varrás Kommentek: 1 hozzászólás

Laptop törés

Bemutatom a laptopomat, ha valaki még nem ismerné:laptopEz a kép még egy régebbi desktop háttérrel készült, azóta egy flamingó van fejjel lefelé. De ez most lényegtelen.FlamingóAmikor az Apple kihozta a macbook air-t, nagyon tetszett a képeken. Azután elmentünk az egyik boltba és amint megláttam, már tudtam, hogy meg fogom venni magamnak. Még sosem vettem szerelemből laptopot, de gondolom ezt is el kell egyszer kezdeni. Persze azért megvártam míg kijött ugyanaz a típus több memóriával. Ez már régebben volt, azóta együtt élünk. A laptopom, én és Feri. Senkinek nincs oka panaszra. Illetve a laptopnak van, mivel teljesen véletlenül a táskámban hozzáért a kulcsomhoz és keletkezett a tetején egy felületes, de kb. 20 cm hosszú karc. Régóta gondolkoztam rajta, hogy kicserélem, de nem volt szívem megvállni tőle 10 percnél hosszabb időre. Meghát ára is van egy ilyen alkatrésznek rendesen. Így ez egy tökéletesen rendbentartott laptop, egy karccal a tetején. Legalábbis ezt mondta a szerelő, aki átvette. De most előreszaladtam.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: számítógép Kommentek: 1 hozzászólás

Kocsitörés

Talán már említettem régebben, hogy a kocsim szerelőnél volt. Sajnos nem a szokásos éves ellenőrzésen (itt évente jár le a forgalmi), hanem mert egy felelőtlen - valószínűleg fehér Ford kisteherautó (Feri kimérte) - sofőr csúnyán megtörte az oldalát, majd jó angol? szokás szerint ott is hagyta. Nem meghúzta, hanem komolyan nekiment, ráadásul Feri számításai szerint szemből, nem is tolatva. A kocsim a ház előtt állt, nem lógott ki, ráadásul középső volt a sorban, úgyhogy erősen kellett igyekeznie, hogy így nekimehessen.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: kocsi Kommentek: 1 hozzászólás

Róma - 2. nap

Feri olyan jól megírta, hogy ehhez tényleg keveset tudok hozzáfűzni, inkább csak néhány benyomás következik. Ha nem a pápa húsvét hétfői beszéde miatt, akkor nem tudom, hogy mi okból de valami eszméletlen mennyiségű turista volt hétfőn. Iszonyatos szerencsénk volt, hogy a legdivatosabb látnivalókat vasárnap bejártuk, mert legalább háromszor akkora embertömeg kavargott mindenütt. Le is fotóztam a metróperont, ma sem értem hogy sikerült feljutnunk a metróra. De hogy szerencse kellett hozzá abban biztos vagyok.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Róma - első nap

Feri megírta a római tartózkodásunk első napját (nyugalom, összesen két napot voltunk). Így én csak a magam oldaláról szeretnék hozzátenni néhány részletet. Az utazás a következőképpen alakult: az új beosztásom szerint volt egy hetem szabadon hétfő reggeltől. mivel a húsvét hétfő is beleesett, így összesen 8 napról volt szó. Úgy döntöttünk hazamegyünk Budapestre, család és barátlátogatni, valamint papírügyeket intézni. És utána 2 napra elmegyünk városnézni (mászás még nem jön szóba, Feri ujja szépen javul, de nem 100%-os még). Felmerült Barcelona (anyunak nagyon tetszett tavalyelőtt), Róma (mert ott van) valamiért más most nem. Így utánanéztem a jegyeknek és találtam szombat estére egy olcsót Budapestről Rómába. Az úticél így adott volt, néztem hozzá szállást - sajnos olyan panziót nem találtam ami éjfélkor még recepcióval rendelkezik így hotel lett a dologból. Legyen olcsó, metróközelben, a fórumokon írjanak róla elismeréssel (tehát legyen tiszta, rendelkezzen wifi-vel és ne legyenek rejtett költségek). Ezt lefoglaltam és az előkészületek ennyiben is maradtak, mivel éjszakáztam és ez erősen lekötött. Utánaolvasva több oldal írta, hogy a Colosseum jegyet érdemes előre beszerezni, mivel iszonyatos sorok vannak. Így Budapesten nekiálltam egyik reggel és megpróbáltam a neten beszerezni a jegyeket. A kártya adatainak megadása után kiadta, hogy hiba miatt nem történt meg a tranzakció. Ok, megnéztem biztosan nem küldtek-e emailt, hogy megkaptam a jegyeket mégiscsak. Nem. Vártam egy kicsit. Semmi. Így újra előről kezdve megvettem és kinyomtattam a jegyeket. Majd másnap kaptam egy emailt, hogy megvettem a jegyeket. 2x. Írtam nekik, hogy csak 1x szeretnék jegyet venni és a másikat törölni kéne. Válasz: elküldték a másik 2 jegyet is. Sokat nem foglalkoztam vele, gondoltam - ahogy meg is történt - könnyű lesz eladni. Majd két napja kaptam egy levelet, amiben arról érdeklődnek, visszautalják-e a jegyek árát. Vicces...

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Család

A héten itthon voltunk Magyarországon, hétfő este érkeztünk. A szokásos körfutásunkat intéztük, minél több családtaggal és baráttal találkozni. Érvelhetnél, hogy nem lehet egy fél évet egy hétbe belesűríteni, de az igazságtól ez a kijelenés nagyon messze van. Amíg itthon laktunk gyakran évekig nem találkoztunk azokkal az emberekkel, akikkel így félévente/évente összejövünk. Hiszen nincs "majd holnap felhívom". "Majd a jövő héten találkozunk". Vagy most, vagy megint egy fél évig nem. Ez mindenkinek így nekünk is kellő motivációt ad.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: család Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo