Család

A héten itthon voltunk Magyarországon, hétfő este érkeztünk. A szokásos körfutásunkat intéztük, minél több családtaggal és baráttal találkozni. Érvelhetnél, hogy nem lehet egy fél évet egy hétbe belesűríteni, de az igazságtól ez a kijelenés nagyon messze van. Amíg itthon laktunk gyakran évekig nem találkoztunk azokkal az emberekkel, akikkel így félévente/évente összejövünk. Hiszen nincs "majd holnap felhívom". "Majd a jövő héten találkozunk". Vagy most, vagy megint egy fél évig nem. Ez mindenkinek így nekünk is kellő motivációt ad.

Sok jó hírem van. A húgomat megoperálták csütörtökön és pénteken már haza is jött. Jól van. Ezzel a világ rendje visszatért és sem az időjárás, sem holmi szívemhez nőtt laptop törés nem izgat túlságosan. Meg aztán találkoztam kis Balázzsal. Aki az unokatestvérem kisfia, így az unokaöcsém. A közeli családban az első a generációjában.

Kis Balázst láttam már egyszer, 3-4 hónaposan, de az evés/alvás/sírás vonalon tartózkodva. Ahogyan azt egy 3-4 hónaposnak kell. Ellenben most már 10 hónapos, figyel és lehetetlen nem látni a kis kerekek mozgását a fejében, amint valamit megpróbál felfogni, leutánozni, lereagálni. Cool. A végén még apja némi ráhatására az ölembe is ült egy kicsit és nagymamája biztonságot jelentő hátterében Ferivel is labdázott egyet. Bár a jelenet tetszett (annak ellenére, hogy nem vagyok egy alapszinten kisbabát kedvelő típus), de azt a furcsa meghatottságot nem igazán tudtam meghatározni ami ezzel járt. Hiszen már tavaly tudtam amikor megszületett, hogy nagynéni lettem. Lehet, hogy nem fog szeretni engem, vagy jól kijövünk majd egymással. Alig fogunk találkozni, vagy nálunk tölti majd a nyarat/telet. Bár ez változtat egy kapcsolat mélységén a rokoni viszony törhetetlenségén nem. Előfordulhat, hogy eltörik ez a kapcsolat, mert mindent el lehet szúrni, de ez azért elég valószínűtlen. Fura. Továbbra se értettem ezt a kavargást, igazán nehéz megfogalmazni és nem is nagyon ment.

Azután eszembe jutott Tim Minchin egyik száma - Feri írt már erről az igazán gúnyolódó, zenét és lélekbe vágó humort alkalmazó komikusról. A szám címe: White Wine in the Sun, avagy Fehérbor a napon. Rá nem jellemzően írt egy dalt, hogy hazamennek karácsonyra (Ausztráliába) a napsütésbe, az időeltolódástól kótyagos kislányát körüladogatja majd a család (mint egy kiskutyát az általános iskolában). Aki még nem tudja, de majd megtanulja, hogy ezek az emberek fogják a jövőben a biztonságot jelenteni számára.

És Tim - mint mindig - megint a velejébe vág. Ilyen egyszerű. Teljesen lényegtelen, hogy kis Balázsnak én kb. a nyolcadig nagynénje vagyok (sok a lány a családban). Ez az én felelősségem is. Mert akármi történik és akármivel néz szembe én egyike vagyok azoknak az embereknek akik ezt kell, hogy jelentsék a számára. Teljesen feleslegesen említené bárki is, hogy a szülei, a későbbi testvérei és a nagyszülei mennyivel fontosabbak ebben a sorban. Ezt egy pillanatig sem vitatom, ők személyenként fontosak. De mi többiek is. Én egyike vagyok annak az embertömegnek akik egy kevésbé fontos és mégis lényeges kategóriába tartoznak. A családéba. Tudja valaki miért sírok most?

Írta: Kati Címkék: család Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2012. Apr. 07. 22:15
Igen gazdag volt ez a néhány nap.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo