Tenerife - az első napok

Nos egyenlőre sok okom nincs panaszra. A megérkezésünkkor Tenerifét borító felhők jótékony takarása alatt megtaláltuk a bérelt autónkat, majd a szállásunkat. A szállás nagyon rendben van, a kilátás gyönyörű.

Az erkélyrőlOk közvetlenül az erkély alatt egy poros és kissé szemetes terület van, ellenben tök érdekes macskák szoktak tanyázni ezen a részen, színesítve a látnivalókat. Mert macska az rengeteg van! Így gyakran akad társaságunk is az éttermi vacsorák alatt.Macsek

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 3 hozzászólás

Harmadik hét

Nos a hétfői rutinfelkelés megvolt - mivel kb. hajnali 2-ig nem tudtam elaludni, némileg kómásan bebicajoztam a kórházba, vizit, majd szembesülés az adminisztráció gyötrelmeivel: mivel a főnököm a másik kórházban ügyel ezen a héten az én dolgom az ő papírmunkája is. Többek között ezért sem irigylem a főnököm beosztását.. Ez a háziorvosok által beküldött beutalók átolvasása, sürgős/rutin, általános/colorectális stb. eldöntése, feliratozása. A bejövő röntgen, ultrahang, ct leletek átolvasása, beteg visszarendelése/levél írása/újabb vizsgálat elrendelése. Bejövő szövettanok…. stb.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: munka utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Második hét

Ebbe néhányszor belerokkantam, de így visszatekintve, végül is az összes - megmenthető - betegem és én is túléltem, tehát pozitív a végkicsengés. Éjszakáztam a távolabbi kórházban. Ez 4 éjszakát jelent hétfő estétől péntek reggelig. Már kedd reggelre alig álltam a lábamon, ráadásul mire hazaértem a 45 perces vezetés után - rám nagyon nem jellemzően - el sem tudtam aludni. Ha jól emlékszem - csak nagyon ködös emlékeim vannak erről az éjszakáról - az esti 8 órás átadáskor kb. 6 beteg várt arra, hogy megnézzem őket, mert nappal annyi beteg jött be, hogy a kollégám képtelen volt befejezni. Ezek között volt egy 78 éves néni aki vérzett, egy motor balesetes aki a röntgenjeire várt, egy kizáródott sérv, amit vissza kellene tenni és pár beteg aki csak szimplán nagyon rosszul volt, valamint két vakbél (féregnyúlvány) gyulladásos beteg, akik műtétre vártak.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: barát beteg éjszaka munka ügyelet Kommentek: 0 hozzászólás

Nos azt hiszem bebizonyosodott - a kórház nem képes nélkülem létezni.

Más magyarázatot nem találok miért kell mindig kétezer évig bent tartózkodnom és teljes kifáradásig hajszolnom magam :-).

Így most - szombaton a 9 napos szabim első napján - sikerül ismét blogot írnom. 3 hetes kihagyás után. Nos nézzük csak a történteket. Talán a legegyszerűbb ha a három hetet három szakaszra osztom.

1. hét

Ezen a héten a gondolataink nagy részét az unokanővérem kötötte le, aki kórházba feküdt, egy közepesen nagy műtétre ment be. Csupán szerencsémnek, valamint a magyar gazdaság helyzetének köszönhető, hogy én 1500 km-re tartózkodtam tőle, így sem nagyon megverni, sem - régi szokásainknak megfelelően - haját rángatni, sem pedig kinyírni nem tudtam. Volt már néhány nehezen kezelhető, nyafis, pesszimista betegem. Legjobban önmaguk ellenségei, eleve nem kellemes egy műtétbe bele és kimenni, hát még ha az ember mindig a lehető lerosszabbat várva, önsajnálva teszi ezt. Saját - önző! - orvosi szemszögömből különösen rühellem (igen ilyen erős szót használok!!!) ezeket a betegeket, rengeteg időt lekötnek (feleslegesen, hiszen rendben van a vérnyomásuk, pulzusuk, hőmérsékletük és ők maguk) azzal, hogy a fura és teljesen őrült gondolataikkal kell foglalkoznom.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg család munka Kommentek: 0 hozzászólás

Olyan depi vagyok...

Igen, minden kedves olvasóm rögtön eltalálta! Még mindig hideg van és esik az eső. A folyó már kiöntött egy kicsit egyszer, száraz úttestet nem láttam 2 hete. Ennek ellenére a hivatalos források szerint továbbra is szárazság van, mivel a talajvíz alacsony. Vagy valami ilyesmi. Még szerencse, hogy a kerttel rendelkezők mostanában nem fogják megszegni a locsolási tilalmat. Mivel nagyon törvénytisztelő emberek. Valamint a legtöbbje nem totál őrült locsolni a sárban tocsogó kertet.

Mivel otthonról nem kaptam túl jó híreket, az unokanővérem kórházba vonul a jövő héten a depresszióm akkor is teljes, ha egyébként viszonylag jó kilátásokkal fog kijönni úgy kb. 1 hét múlva.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: depresszió eső munka Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo