Gőzgombóc

Még Tenerifén hallottunk német sramlizenét, innen jutott el a beszélgetés a sípályák mellett hüttékhez, majd a mákos gőzgombóchoz vaníliasodóval. Ami az egyik nagy vonzereje volt a hüttének. El is határoztuk, amint hazajövünk csinálunk gőzgombócot. Életünkben először.

Mivel hazaérkezésünk után eső fogadott és így futásra esély sem volt, nekiálltunk. Természetesen este, alig bírtuk ki mire kész lett - ezt volt a tervezett vacsora. Így visszanézve egész komoly kockázatot vállaltunk, fogalmam sincs mit ettünk volna vacsira, ha nem sikerül a terv. A receptet innen vettem, természetesen a gőzgombócok keltek egyet mielőtt meggőzöltük volna őket. A recepttől - szokásunkhoz híven - néhány helyen eltértünk:

- az első kibontott lekvár meggylekvár volt, nem szilva, így meggylekvár került a gombócokba - anyu főzése, kitűnően ment a tésztához.

- nem volt itthon mák, így csak porcukor került a tetejére

- kitaláltuk, ha már van párolónk, használjuk azt a gőzöléshez - így utólag nagyon jó ötlet volt, hihetetlen habos, könnyű gombócokat gyártott.

Ilyen volt előtte

Előtte

Ekkorára nőttek kelés és gőzölés után

Készen

És a végeredmény a tányéron fogyasztás előtt 10 másodperccel (a fényképezőgépet még kikapcsoltam).

Tányéron

Hogy negatívumokat is mondjak:

1. a vaníliasodó darabos lett - vsz. túlmelegítettük, semmi gond, legközelebb máshogy készül majd

2. akkorák lettek a gombócok, hogy képtelenek voltunk egyszerre megenni az egészet, másnapra is marad. Ez édességekkel nem szokott nálunk előfordulni... Edzenünk kell!

Most pedig búcsúzom, a következő 3 napban a távolabbi kórházban ügyelek, így csak túlélni járok haza majd, tőlem hírt senki ne várjon! Szerencsére kezdődik az EB, így Feri valószínűleg nem hiányol majd annyira, mint szokott.

Írta: Kati Címkék: főzés konyha Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
jozsazsu 2012. Jun. 08. 23:48
Ha máskor darabossá válik az öntet, vagy madártej, vagy tojáslikőr, dobd bele a turmixba és puttyantsd egyet! Jobb lesz, mint új korában. Kipróbáltam.
Anya 2012. Jun. 09. 07:02
Még nem ettem ilyet, most viszont kipróbálom.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (53) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (1) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (6) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (12) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (2) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (6) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo