Festés = befejezve. Avagy mi terveztünk, aztán semmi nem úgy alakult.

Na de ha ez ilyen egyszerű lenne... A kisszobát kipakoltuk 2 héttel ezelőtt vasárnap, a festése hamar le is zajlott. A gondok ezután kezdődtek. Ugyanis a festésre megengedett időnk egyre szűkebb lett. Ugyanis mire Feri unokatestvére és férje megérkezik most pénteken, mindennel (beleértve némi takarítást és egy bevásárlást is) kész kell lenni. Így a szoros programra való tekintettel Feri egymaga kezdte el a nagyszobát. Jól haladt vele, bár nem örültem, hogy még a tévét is egymaga emelgeti a nagyszoba a hétvégére kész lett. Maradt a konyha mint utolsó állomás. És itt kezdődtek a gondok, ugyanis a dolgok kezdtek nem terv szerint alakulni. A terv péntekre az volt, hogy követjük az öcsém gépét London és Miami között a repülőgép követő oldalon és találkozunk Gabival - kínai csirkés vacsorát ígért! Mi lett ebből?

Öcsém gépe késik. Sokat.

Majd sorbaállítják őket.

Majd kiállítják őket a sorból.

Majd vissza sorbaálítják őket.

Beszállnak a gépbe.

Ülnek ott több mint egy órát, közben a gép körül szerelők szaladgálnak - mondhatom elég bizalomgerjesztő kezdés.

Majd kiszállítják őket, hogy várniuk kell még.

Kétpercenként frissítem a Heathrow és a British Airways oldalát. Semmi hír. Öcsém fáradt, tele van a töke az eseményekkel, semmi info mikor indulnak, unalmában a húgom által reggel készített szendvicseket dézsmálja. Majd a British Airways oldala szerint a gép csak másnap indul. Öcsémet felhív, ő megkérdezi az ottani információt - nem nincs szó erről, várjon még. Kb. itt tartottunk amikor elindultunk Gabihoz, aki igazi jó baráthoz méltóan tűrte, hogy köszönés nélkül fellépek az internetére, jelszót követelek, majd ötpercenként vagy skype-olok, vagy oldalt nézek, vagy az öcsémmel beszélek. Kicsit később kiderült, hogy tényleg csak másnap megy a gép, még kb. 10 telefon a húgommal és az öcsémmel - aki mindent átbeszélt a reptéren - angolul! - kijutott az útlevélellenőrzésen, felvette a csomagját, majd buszra szállt és bejelentkezet a BA által biztosított 4 csillagos! szállodába. Amint ez az infó elért minket udvariasan elköszöntünk Gabitól - aki igazi jó barátként egy szemrehányás szemcsét sem tett és eltűztünk a szálloda irányába. Ugyanis:

1. az öcsémnél nem volt font, hiszen csak átszállni készült Londonban, nem itt éjszakázni.

2. mivel Magyarországról Floridába készült 0 melegcucc volt nála és itt a zord Heathrow-n majd megveszett a hidegtől.

3. naná, hogy meglátogatom az öcsémet amikor itt van Londonban.

Tök jót dumáltunk, vettünk neki gyufát az ÁTKOS cigijéhez és meghívtuk egy whisky-re, ez utóbbira orvosilag igazoltan szüksége volt. Majd otthagytuk a luxusszobájában és hazatértünk - én visszafelé már aludtam a kocsiban.

Gábor

A történet happy end-es, másnap elment a gép Miamiba, az öcsém rajta volt, még a pulcsinak is hasznát vette amit vittünk és most baromi melege van Floridában.

Majd ezután következett a szombat, amire a konyhakipakolást, festést, nagytakarítást terveztük. A felkelés a következőképpen zajlott: Feri pénteken még enyhe derékfájása olyan erős volt, hogy mozdulni alig bírt, nemhogy cipelni/festeni (most aztán nagyon bántam, hogy hagytam egyedül pakolni a nagyszobát). Én egész komoly megfázást szedtem össze - fogalmam sincs hol? és úgy éreztem magam mint akin átment egy úthenger. Kétszer. Azért nekiálltunk, de amikor Feri teljesen használhatatlanul ült a nagyszobában és én pedig kimerülten feküdtem a konyhapadlón rájöttem, akármennyire is ez a terv mára a konyha úgy marad ahogy van. Eléggé feldúlt állapotról volt szó. A szombat további részét csendes szenvedéssel töltöttük. Másnap én sokkal jobban lettem, sokat haladtam is a konyhával. Majd hétfőtől-csütörtökig ügyeltem, így végül is péntek délután fejeztük be az előző szombati programot. Még futni is elmentünk, majd azt terveztük az olimpia megnyitó megy majd a tévében, mi meg csináljuk a különböző tennivalóinkat. Na ebből 4 óra meredt tévébámulás lett. A tévé előtt felhívtam Krisztiánt, lehívtam őt, két vendégét és Karcsit mondván ezt látni kell. Az ajtót úgy nyitottam ki, hogy háttal az ajtónak - szemben a tévével kiaraszoltam a bejárati ajtóhoz, közöltem jöjjenek be, majd visszasprinteltem. Szerencsére nekik is tetszett. Hajnali egykor bedőlés az ágyba.

9-kor már mindketten fenn voltunk, ekkor csörgött ránk Szabolcs anyukája (haver az utcában lakik), aki éppen macskafelvigyáz amíg Szabiék nyaralnak. Ugyanis nem tudott bemenni a lakásba. Gyorsan felöltöztünk, kinyitottuk az ajtót, majd becsuktuk és megmutattuk merre található a legközelebbi bolt. Utána összeszedtünk magunkat és elmentünk bevásárolni, hiszen az olimpia alatt 6 napig 7 emberes háztartásunk lesz. Eddigi számításaim szerint elegendő alvóhely van (kedvenc öcsém hajlandó matracon aludni a földön), elég tányér és evőeszköz (ha minden étkezés után azonnal elmosogatunk), lesz törölköző és ágyneműhuzat elég, de ágynemű - na az nem volt megfelelő mennyiség. Ezen változtattunk...

Ágynemű

A vasárnapba is sok kaland fért, erről majd legközelebb!

Írta: Kati Címkék: beteg család munka ügyelet Kommentek: 3 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Feri 2012. Jul. 31. 00:36
"úthenger. Kétszer." Tudom melyik filmből van a ferdítés!
Anya 2012. Jul. 31. 06:54
Így utólag és pláne innét már minden könnyebnek látszik nekünk. Még hátra van a neheze!
Mam 2012. Jul. 31. 18:40
Imádlak,Te Drága!!!!!!
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo