Hét eleje

Megint alig bírunk levegőhöz jutni, a szokásos munkanapok mellé mindenhová bepaszírozunk néhány programot. Papír=komputer munkában úgy el vagyok maradva, hogy a todo=teendők listám lassal lelóg az A4-es papírról itt mellettem a falon.

Vasárnap reggelre kipihentem az iPhone sorbanállást és a péntek éjjeli ügyeletet. Úgyhogy bementem éjszakára ügyelni megint (a csendesebbik kórházba), másnap reggel egy endoszkópos listát is megcsináltam (ugyan hivatalosan ügyelet után hazamegyek, de a főnökömnek orvoshoz kellett mennie egy régi könyöksérülésével és ennyit igazán megtehetek, ő is megteszi értem). Jó sokáig tartott, délután 2-re értem haza. Este elmentünk egy helyi futóklubba - most először. Az átlagos futásunk mi ketten Ferivel, 15 km-en, Feri ad 5 perc előnyt, utolér, lassan elhagy, majd a végén bevár. Amikor az új cipőket vettük, egy plakáton hirdették, hogy a bolt szervez futást kétszer egy héten, elhatároztuk megnézzük milyen. Nos nagyon tetszett. Voltak legalább 100-an és bár eredetileg azért indítványoztam, hogy menjünk el, hogy Ferinek legyen kivel saját tempójában együtt futni, arra nem gondoltam, hogy én mennyire fogom élvezni, hogy több emberrel az én sebességemen tudok futni. Képek sajnos nem készültek, este fél 8-kor indultunk, már sötét volt. Összesen 5 km, de nagyon élveztük mindketten. Kapsz láthatósági mellényt - persze vissza kell adni, a boltban hagyhatod a kocsikulcsot, tagsági kártyát. Jónak tűnt a közösség is, voltak nagyon jó futók és igen lassúak is. Ha lesz rá időnk biztosan visszamegyünk még.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: barát futás lovaglás Kommentek: 1 hozzászólás

iPhone5

Feri már háromszor is ült/feküdt egy éjszakán át apple bolt előtt. Amikor az iPad2-ért, akkor egy tanfolyamon voltam, így mire délután elkezdték kiadni az iPad2-t odaértem és legalább az üzletbe bemenet is megvolt. Az iPhone 4-nél csak telefonon/neten beszélgettünk, az iPad3-nál elmentem hozzá vacsorázni, aztán hazajöttem aludni, reggel meg dolgozni. Mindig volt egy kis lelkiismeret furdalásom, hogy én alszom a jó kis ágyban, Feri meg a kempingszékben, esetleg a hálózsákban... Őszintén megmondom, annyira én nem vagyok gadget őrült, hogy sorba álljak magamtól, de Ferit elkísérném, inkább csak a közös kaland miatt.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: iPhone Kommentek: 0 hozzászólás

Valami van a levegőben

Legalábbis másra nem igazán tudom fogni miért sikerült mindkettőnknek az idei legjobb idejét futni 15 km-en, pont tegnap. Egymástól igazából függetlenül, hiszen Feri 5 perccel később indul mint én, mire utolért a fordulónál egyértelműen kiderült mindkettőnknek megy. Igaz 2 hete vettünk új cipőt, de futottunk már benne párat ennyire azért nem ment. Szóval biztos a levegő volt, de örülök neki nagyon! Ez biztató lesz akkor is, amikor egész napi műtőben állás után futom le ezt a távot nagyon rossz idő alatt - így is edzés, valami javul közben :-)!

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: lakás vendégség Kommentek: 0 hozzászólás

Főzőblog

Az olimpia alatt egyáltalán nem főztem, utána sem sokat, de néhány újdonságot sikerült összehozni. Az egyik egy nagyon egyszerű marhasült volt, mivel sosem sütöttem, vagy főztem még marhát, így Feri segített, közös munka. Egyszerű marhaszelet roston sütve, sült krumplival, meglepően jól sikerült, puha lett és nem volt száraz, pedig semmiféle pác nincs rajta, csak só.

Marhasült

Feri is újraindult a kenyérsütéssel (7 emberre nem bírta volna az iramot a kenyérsütő, így egy ideig vásároltunk kenyeret). Nagy szívfájdalma volt, hogy annyira jól csinálja most már a kenyérösszetevők válogatását és időzítését, hogy túlságosan könnyű lesz a kenyér. Persze ez nem nagy gond, hiszen minél könyebb annál jobb a kenyér, csak sajnos a kenyérsütőnk mérete véges, így sütés előtt már majdnem kinyomta a tetejét a tészta:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo