Hazaértünk :-(

Nagyon szomorúan, de hazaértünk. Ferit megint csak depressziósan tudtam elrángatni Kalymnosról, igen nehéz valakit biztatnod, amikor magad is maradnál a komp indulási pontján. De összeszedtük magunkat és nem késtük le a repülőgépet, így a 29 fokos, októrber 20-án tengerben fürdéses nyaralásunkat az igencsak esős Maidstone-i hétköznapokra cseréltük néhány órán belül.

Azért igyekszem a pozítívumokra öszpontosítani:

- Vasárnap már kipakoltuk a bőröndöket és elkezdtük a mosást - Feri szerint a mosógép előre pánikolt a hazaérésünktől, mondjuk joggal…

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: barát munka utazás Kommentek: 4 hozzászólás

Globális felmelegedés

Mással nem nagyon tudom magyarázni a Kalymnos-on jelenleg észlelhető időjárást. 28-29 fok van, míg egy héttel ezelőtt vígan másztunk a napos sziklákon, most muszáj árnyékot keresni, a cipő, a kötél, az agyvíz túlmelegszik azonnal annyira erős a napsütés. Még este is enyhe az idő. Az itt élők szerint is szokatlanul meleg van, már az itteni időjáráson edződött szállásadó nénink is a melegre panaszkodik.

Ez persze dicsekvés is egyben, hiszen nagyon élvezzük ezt a jó időt. Találkoztunk egy nagyon kedves magyar lánnyal, Feri írt róla, Angliában lakik és néhány barátnőjével volt itt 2 hétre mászni. Jó társaság volt, sajnos ma utaztak vissza. Mi még élvezzük egy kicsit Kalymnost, szombat este megy a gépünk.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: mászás utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Pihenőnap, joghurt és méz.

A szerdai pihenőnap tökéletes időzítés volt. Részben mert a mászástól igencsak elfáradtunk, részben mert gyönyörű vihar volt délután 1 óra felé, szép adag esővel. Mármint a sziget délebbi felén ahol mi lakunk, északon végig sütött a nap. Majd nálunk is kisütött, így a fagyi és a strandolás nem maradt el, bár Feri egy másik nőt részesített előnyben a délután nagy részében. Nem tudom hibáztatni, Dayla egyszerűen ellenállhatatlanul gyönyörű volt és Feri egyik kedvenc hobbijában is közös nevezőre találtak.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: mászás utazás Kommentek: 4 hozzászólás

Kalimera

Az az jó napot görögül. A görög írásjelektől megkímélek mindenkit. Feri írt a repülőútról és az első két napról. Amihez annyit tennék csak hozzá, hogy nagyon jó ötlet volt Kos-on tölteni az első éjszakát (oda érkezik Londonból, onnan komp visz át Kalymnosra azaz a végállomásunkra), ugyanis - mint kiderült - volt ugyan esti komp, de hogy a repülőgép késése miatt biztosan 4x infarktust kaptam volna az idegességtől, vajon elérjük-e az nem kérdéses. Így szép nyugisan lepakoltunk, körbejártuk Mastichari-t - azt a kis kikötőfalut ahonnan a komp indul Kalymosra, megvacsiztunk és egy jó kis alvás után mentünk át Kalymnosra. Természetesen Feri felnőtt férfihoz méltóan annyira kíváncsi volt a vezetőkabinra, hogy bekéredzkedett.Feri a kompon

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: mászás utazás Kommentek: 1 hozzászólás

A hét vége

Hát Feri csütörtökön lábra állt, de ez azért elég nagy erőfeszítésébe került. Szerdán éjszakáztam és a csütörtököt is végigdolgoztam ugyanis elcseréltem az ügyeletet. Ennek az volt az oka, hogy pénteken korábban akartam lelépni, el kellett érnünk egy repülőt Lutonon (mióta a MALÉV-et kivonták a forgalomról a közelebbi reptérről napi egy járat indul és sajnos az nem mindig a munkabeosztásomnak megfelelő időpontban). Így - a már megszokott táncrend szerint - Feri bepakolt a kocsiba, felvett a kórháznál, én az autóban átöltöztem, elmentünk Lutonra majd Budapestre. Az öcsém felvett a reptéren és hazadobott minket.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: család utazás ügyelet Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo