A hét vége

Hát Feri csütörtökön lábra állt, de ez azért elég nagy erőfeszítésébe került. Szerdán éjszakáztam és a csütörtököt is végigdolgoztam ugyanis elcseréltem az ügyeletet. Ennek az volt az oka, hogy pénteken korábban akartam lelépni, el kellett érnünk egy repülőt Lutonon (mióta a MALÉV-et kivonták a forgalomról a közelebbi reptérről napi egy járat indul és sajnos az nem mindig a munkabeosztásomnak megfelelő időpontban). Így - a már megszokott táncrend szerint - Feri bepakolt a kocsiba, felvett a kórháznál, én az autóban átöltöztem, elmentünk Lutonra majd Budapestre. Az öcsém felvett a reptéren és hazadobott minket.

Ahonnan a húgomnak és a barátjának segítettünk elköltözni szombaton. Bizony eljött az a pillanat amikor ő is kirepült a családi fészekből (hogy ez milyen felemelkedetten hangzik), mondjuk szerencsére nem messzire, kocsival 10 perc anyutól. A töküres házat kellett megtölteni azzal a millió bútorral, dobozzal, motyóval ami egy ilyen költözéssel jár. Volt jó pár segítő kéz, de így is rengeteget dolgoztunk. Szekrény összeszerelés, cipelés, kipakolás változatosan néha zsákból néha dobozból. Ferinek némi internet és tévészereléssel fűszerezve. Csak pizzát enni álltunk meg időnként.

Vasárnap reggelre olyan izomlázam volt, ami még mára sem múlt el teljesen. Mármint nem veszem észre, de még mindig jajongok ha fel kell állnom ülő helyzetből. Fekvésből már megy gond nélkül.

Vasárnap lementünk Velencére, ahol a feladat az volt, hogy a kézipoggyászban hazahozott beülőt és karabínereket felhasználva levágjuk a diófa nagy ágait a tető és a villanyvezeték felett. Vittünk 3 kötelet, kellettek is. A munkabeosztás a következően alakult: Feri kiépítette a fán a standokat, majd fűrészelt rengeteget. Én biztosítottam őt (egyszer próbáltam én fűrészelni, de patetikusan lassú voltam, ezért erősen szégyellem magam), Feri bácsi intézte a leesett ágak elvontatását és a tárgyak kötélen fel-, leküldését, valamint az ágak különböző irányba húzását kötéllel, hogy megfelelően essenek le. Így együttes erőfeszítéssel sikerült leszerelni az összes ágat (itt most azért 20-25 cm átmérőjű ágacskákról van szó), úgy hogy a tető és a villanyvezeték épen maradt. A kiakadt ereszt Feri visszatette és az elszakadt telefonvezetéket is megjavította. Teljes siker!

Utána ebéd, még néhány apróbb dolog elintézése, majd visszarobogás a városba, még meglátogattuk a húgomékat, akik vasárnap is rengeteg mindent csináltak a házban, már van használható fürdőszoba, hálószoba, mikrohullámú sütő, hűtő és kávéfőző, tehát az alapszükségleteknek megfelel a hely. A többi majd kialakul szép lassan - Feri szerint kb. karácsonyra...

A hétfői visszautazásnál anyu hajított ki minket a reptéren (a parkolóárak emelkedése miatt már nem állunk meg sem Budapesten, sem Londonban, csak lelassítunk és kidobáljuk az éppen utazó családtagot). A gépen és a kocsiban sikerült aludnom egy kicsit, aztán nekiálltam a távolabbi - borzasztó, szörnyű, elviselhetetlen - kórházban az éjszakai ügyeletnek. Amiből 4 van, péntek reggelig életjelet senki ne várjon tőlem, Feri úgyis kivállóan teljesíti élettársi kötelezettségét, ellenőrzi hazaértem és ettem-e, majd békén hagy. Ilyenkor tőlem ennyi telik, biztos nagyon szórakoztató lehet a számára is :-(.

Ha sikerül túlélnem ezt a sorozatot szombatra ismét utazást tervezünk, ismét a szokásos mászószigetünkre (Kalymnos), remélhetőleg a görög sztrájkok arrafelé nem gyűrűznek.

Írta: Kati Címkék: család utazás ügyelet Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2012. Oct. 22. 19:33
Mozgalmas napok voltak.Köszönet a diófa rendbetételéért. Nagy gondtól szabadultunk meg.
Feri 2012. Oct. 22. 21:49
A diófa dolognak én is örülök, mert tudom, hogy agyon aggódtad volna magad miatta.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo