Hogyan rontotta el András a karácsonyi ajándékát.

Az elmúlt néhány napban rengeteg minden történt, de azt hiszem kénytelen vagyok ezt a pillanatot kiemelni címként.

Tehát: fogyókúra szünetel - tervezetten - mivel meglepetésszerűen elrepültünk Budapestre. Persze csak Heli néniéknek volt meglepetés (szülinapja lesz), de hozzá kell tennem megérte a titkolózás az arckifejezése, amikor szombaton megjelentünk Velencén a kapunál megérte az egészet!

A repülőjegy vásárlás a kövekezőképpen alakult: péntek este elrepültünk Budapestre. Én tegnap - szerda reggel - visszajöttem (Feri maradt Magyarországon), ügyeltem tegnap és fogok még majd ma este. Holnap délután visszarepülök Pestre, majd vasárnap visszajövünk Ferivel mindketten. Egyszerű :-).

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: család utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Az eddig legjobb futóidők..

Bizony. Hétfőn a futóklubban az 5 km-t 11.92 km/h-val futottam, hálás vagyok a mögöttem alig valamivel lassabban futó pasinak, végig hajtott a tudat, hogy megelőzhet. Ma pedig a 10 km-t 11.07 km/h-val. Feri segített, hiába adott 3 perc előnyt, majdnem beért én meg szedtem a lábam. Még sosem futottam 11 km/h felett 10 km-en. Ez teljesen egyértelműen a futóklub hatása. Persze sokat segített, hogy tökéletes futóidő volt, szikrázó napsütés, egészen elfogadható talaj és 13 fok. Igaz az ebédre elfogyasztott szendvics nem ért még teljesen le, azért az egy kicsit kellemetlen érzés volt, de mi tehetnék. Amint végeztem a munkával benyomtam, de nem várhattunk tovább az emésztésemre, jött felénk a napnyugta... Tél van :-(

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: futás róka vásárlás Kommentek: 1 hozzászólás

Gulyásleves fehérrépa nélkül

A fogyás és telített zsírsavakban szegény főzés jegyében telő hét természetesen nem a tervezettnek megfelelően alakult, de ez egy pillanatig sem lepett meg. Nálunk ez így szokásos.

Hétfőn elmentünk futni a futóklubba, nagyon jó időket futottunk, mindketten elégedettek voltunk a teljesítményünkkel és az egyik barátunk is eljött - első futóklubbos futása, neki is jól alakult. Kedden akartam este fekvőtámaszozni és főzni, ehelyett 10 és fél órát álltam a műtőben, végül úgy döntöttem ez is sport. A szerda és csütörtök eleve lassúra sikeredett, tudtam, hogy ügyeletből 6 körül érek haza, szerdán jött a Tesco rendelés, csütörtökön ugyan főzni akartam, de Feri közölte, hogy neki most ne, ő inkább filmet akar nézni velem. Úgyhogy megnéztük a Rózsák háborúját, Feri szerint komédia, szerintem horror.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: fogyókúra főzés futás Kommentek: 1 hozzászólás

Glasszírozzunk vaze!

A fenti cím nem saját találmány, kb. 2-3 évvel ezelőtt olvastam a malackaraj.hu-n. Meg is jegyeztem, jó volna egyszer kipróbálni. Mivel Feri koleszterinszintje határértéken van (nem magas, de határértéken van, az én pasimnak ne legyen határértéken a koleszterinszintje és kész) így próbálok telített zsírtartalmat csökkenteni az étrendünkben (igen ilyenkor a telített zsírokat kell csökkenteni, nem a koleszterint), ami a mi étrendünkre lefordítva elsősorban a sajt! bevitel csökkentését jelenti. (Jellemző, tegnap a városban olasz vásár volt, olajbogyóval, édességekkel, kenyerekkel, olajokkal és ecetekkel, szalámival és sajtokkal. Mit vettünk? Igen, sajtot. Kettőt.) Így megpróbálok gyakrabban főzni - úgymint kiváltani a hidegkaját sajttal - , bár sok illúzióm nincs, hogy a munka mellett hogy is fog ez menni. Gondolom majd azokon a napokon amikor nem futunk, főzünk. Kialakul.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 2 hozzászólás

Egy rohanós hét

Az elmúlt héten megállás nélkül rohantam. Erről majd mindjárt beszámolok, de előtte még néhány Kalymnos-i fotó:

A komp előtt még volt időn napozni, így lementünk a partra. A helyi kisbolt zacskóján feküdtem, abban voltak azok a cuccok amiket szárazon akartam tartani

Zacsi

És sikerült reklámtáblává válnom.

A hátam

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: futás tanfolyam utazás ügyelet Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo