Briscayne Nemzeti Park és Miami Beach

Két erősen eltérő program egy napra, mert ma már jóval északabbra vagyunk, itt is van még 1-2 dolog amit meg akarunk nézni, így az utolsó dél-floridai napunkat sűrítettük egy kicsit. A Briscayne nemzeti park annyiban speciális, hogy területének jelentős része az öbölvíz és az óceán alatt van. Így hajóra szálltunk, a túra célja egy kis pipás búvárkodás lett volna az itteni korallzátonyon. Amit a szél és az így felkavart víz által okozott nem látási viszony tökéletesen meghiúsított. Elég csalódottak lettünk, az ehelyett kapott úszkálás egy csendesebbb öbölben nem igazán pótolta az elmaradt látványt. Itt a legnagyoobb látványosság egy Heinekken sör doboza volt

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: USA utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Everglades és a Key szigetek

Az USA-ban csak automata váltós kocsit lehet bérelni. Még szerencse, hogy néha vezetem Feri kocsiját, nem is olyan könnyű megszokni a kuplung hiányát. Az index gyakran piros, nem sárga és inkább nem használják, mint igen. Eddig még túl nagy forgalmú helyen én nem vezettem, így nem panaszkodhatok, de néha egész nehéz kitalálni, ki merre akarna menni az adott kereszteződésben.

Ja és a jéghalászat: mindig jéggel teli poharat adnak és hozzá kólát. Meg lehet próbálni jég nélkül kérni, de valószínűleg már a kezükben van a jégtöltés, így rendszeresen halászattal kezdjük az étkezést. Hozzá kell tennem, a kóla mindig jéghideg. Nincs szükség további hűtésre.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Florida - az első benyomások

A belépési ellenőrzéshez a szokásos sorban állás vezetett kb. 1,5 óra, ez azért fárasztó 10 óra repülés után.

Másnap Orlandóból rögtön a Kennedy Space Centerbe indultunk, természetesen Feri kívánságára, magamtól sosem jutott volna eszembe. Ő részletesen írt erről, az én első benyomásom egy iszonyatosan boldog, folyamtosan mosolygó Feri volt, így akkor sem bántam volna, ha az egész napot végigunatkozom. Ehelyett kimondottan élveztem, érdekes és változatos program volt, ráadásul még egy szabadon élő aligátort is láttunk a kilövőállomáshoz menet (oda busszal vittek).

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: USA utazás Kommentek: 6 hozzászólás

Igazi hó. Valamint kiválasztottuk az úticélunkat.

Reggelre igazi havazásra ébredtem. Majd mikor Feri is kikászálódott az álomból rájöttem, hogy elment a hangom (addig csak Helli nénivel sms-eztem kb. 1 órát, beszélnem nem kellett). A szokatlan csöndnek Feri örülhetett, még tükörtojást is csinált a kedvemért. Vagy azért mert sajnált, hogy beteg vagyok. Ki-ki kiválaszthatja a számára szimpatikusabb magyarázatot.

Mivel eddigre már komoly hóréteg borított mindent, így az egyéb programpontokat félretéve Krisztiánnal azonnali hótúrára indultunk. Angliában muszáj, valószínűleg 24 órán belül elolvad. Bakancs, kétréteg, sapka, kesztyű, a pozitívabb gondolkodású csapattársakon kamásli és indulás. Láttunk havas hátú libákat.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Havazik

Hát igen, tegnap itt legalább 2 cm esett, mára nagyrészt eltűnt. A Heathrow repülőtér azért törölt (a láthatósági viszonyok miatt) 420 járatot, így ott még alszanak páran a földön. De időrendben:

szerdán volt a tárgyalás, teljesen ok volt, mindent értettem és engem is értettek, tanútétel letudva.

Csütörtökön voltam a dokimnál, felírta a lehető legkisebb dózisú gyógyszert a pajzsmirigyemre, a többit majd meglátjuk. Csodák csodája a hozzánk legközelebb eső gyógyszertárban volt is belőle. Erre még nem volt példa :-).

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: barát beteg Kommentek: 0 hozzászólás

Keep going

A szombat és vasárnapi éjszaka azért jobb volt. Annak is van haszna, ha van egy olyan munkanapod amikor kiköpöd a lelked és az sem elég - ehhez hasonlítva majdnem minden nap könnyebb. Ittam némi koffeint a hazaindulások előtt, így a vezetéssel nem volt gond, persze utána egy kicsit tovább tartott elaludni. Hétfőn beszaladtam a városba, hogy aszpirint és paracetamolt vegyek (itt lehet az üzletekben is kapni, nem tudom Magyarországon elterjedt-e ez már), de sajnos nem tudtam meggyőzni a pénztárost, hogy az aszpirinben nincs paracetamol, így a tervezett 2+1 doboz helyett, csak két aszpirint vettem (van maximális paracetamol mennyiség amit adhatnak). Úgyhogy átmentem szomszédos boltba és vettem egy doboz paracetamolt ott. Majd este elmentünk a futóklubba, úgyhogy ma izomlázam volt. Erre rátett még a mai lovaglás, úgyhogy most kicsit gondot okoz a székből felállás :-).

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg csomag ügyelet Kommentek: 0 hozzászólás

Élek

Már amennyire a zombik élni tudnak. A tegnapi nap gyors leírása:

Sokáig alvás az éjszakára készülve.

Második lovaglásom Puzzle-on (illik rá a név szerintem). Feri szerint teljesen ok vagyok a lovon. Egyenlőre persze senkinek sincs sok elvárása, hiszen most kezdtem.

Lovaglás

Az éjszakai ügyelet: egy pillantra sem sikerült megállni. 3 műtéttel kezdtem, hajnali 3-ra végeztünk. Utána reggel 8-ig megnéztem 18 beteget. Fogalmam sincsen hogyan sikerült, minden elismerésem a beosztott orvosaimnak, hihetetlen mit dolgoztak. Ha olyan fáradt leszek holnap reggel is, mint ma akkor a kocsiban alszom mielőtt elindulok, Feri arca ugyanis igen szigorú lett amikor elárultam neki, hogy le-lehunytam a szemem hazafelé minden igyekezet ellenére.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: lovaglás ügyelet Kommentek: 0 hozzászólás

Ausztrália? - oda nem megyünk. Avagy visszatért a pajzsmirigy túlműködés.

A mai nappal elkezdem a három darab éjszakai ügyeletet, úgyhogy mielőtt belépek zombi üzemmódba tudósítok az elmúlt hét történéseiről. Mert azok voltak rendesen.

Mint írtam már, a következő 3 hétben szabin vagyok. Ez igen nagy szó, mivel a kórházban 2 hét szabit lehet kivenni egyben, de most az éjszakák után járó fizetetlen napokkal együtt 3 hétre jön ki, így mióta megkaptam a beosztást rengeteget terveztünk. Szóba jött a fenn említett Ausztrália, de Új Zéland is. Mindenképpen nagyon távoli, de jelenleg nyarat élvező országot terveztünk, bújtam a jegyárakat, néztük melyik lesz olcsóbb. Csoda, hogy nem döntöttük még el, de nem volt sok időm.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: beteg utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Szilveszter

Csendesen telt. Mármint amikor Krisztián és Karcsin nem énekelt.

Miután visszaérkeztünk a karácsonyozásból sok időm nem maradt. Szombat este érkeztünk, vasárnap már ügyeltem, bár a távolabbi kórházban - szokatlanul csendes volt, még arra is volt időm, hogy visszamenjek megnézni azokat a betegeket, akik miatt aggódtam. Ilyen luxust nem engedhettem meg magamnak régóta. 31-én és elsején is dolgoztam, így nem terveztünk nagy bulit. Krisztiánéknál kezdtünk, némi honfoglalózás és éneklés után Karcsi elment aludni (nem lehet hibáztatni, másnap hajnali 4-kor kelt). Így áttettük a bulit a mi lakásunkba, majd éjfél után én is leléptem.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ajándék barát család utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Nyugaton a helyzet változatlan

Mármint a kórházban. Megírtuk a levelet az igazgatónak. Lesz újabb megbeszélés. Azon kívül, hogy kedden későn jövök haza más eredményt nem várok tőle. A decemberi ügyeletek irtó durvák lettek, a beosztott orvosok mindegyike helyettesít, semmit nem tudnak a kórházról, beleértve, hogy hol forduljanak balra.

Az ezt követő héten teljesen képtelen voltam bármilyen agyi tevékenységre, az átlagmunkáim alig mentek. Csütörtökön megünnepeltük a karácsonyt itt Ferivel, alább látható a karácsonyfánk az ajándékokkal, a bal oldali kupac az övé, az enyém a jobb oldali:

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ajándék barát család utazás Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo