Karácsonyi ajándék folyt.

Szabadnapom van, ami kiválló lehetőség egy már régen lefényképezett és azóta is blogidőpontra váró témára.

Húgom ismét 3D-es puzzle-t vett nekünk, a "hova tesszük" kérdéskörét figyelmen kívül hagyva. Védelmére szolgáljon, hogy ajándékbeszerzés esetén, a "hogy viszik ki bőröndben" kérdést is állandóan szem előtt kell tartania.

A Big Ben (ami most már Erzsébet torony, ugyanis átnevezték II. Erzsébet 60 éves uralkodásának tiszteletére, de nekünk Big Ben és kész).

Na ez annyira nehéz volt, hogy állandóan figyelni kellett a hátoldalon lévő számokra. Minden sarkot meg kellett hajlítani, úgy hogy azért ne törjön le, nem volt könnyű, de összedolgoztunk. Én a lapos, Feri a hajlított darabokat rakta, komoly manufaktúra alakult ki.

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ajándék Kommentek: 3 hozzászólás

Csak néhány kép 1 év különbséggel.

Karácsonykor, amennyire csak lehetséges, igyekszünk Csabit és Erikát meglátogatni. Bár mindkettejüket nagyon kedveljük, de a skype lehetséges alternatíva. Ami miatt mindig bele kell valahogy férniük a programba az két lányuk Luca és Lilla, hiszen ők annyit változnak néhány hónap alatt is, hogy szinte új emberkéket ismerünk meg minden alkalommal. A 2011-es és a 2012-es karácsonyra is rajzoltak nekünk a lányok (kisgyerekes szülők számára nem újdonság, hogy ezzel nem csak szép rajzokat, hanem 10-15 perc beszélgetési időt is nyer az ember). Egészen elképedtem a fejlődésen. Következzék Lilla (ő a kisebbik) 2011-es rajza2011 Lilla

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: ajándék barát család Kommentek: 0 hozzászólás

Főzőblog sok képpel

A héten a hétköznapok domináltak munkával és további "jaj mi lesz a beosztásunkkal" vinnyogással a kollégáim részéről, már nagyon unom. Olyan könnyű elmondani, hogy mit nem szeretnének. Abban senki nem biztos mit szeretne. Így elég nehéz.

Úgyhogy inkább öszpontosítsunk arra, hogy a héten ránk nem jellemző mennyiségben tudtunk főzni.

Kezdődött a múlt hétvégén Feri loukoumades sütésével. Ezt Görögországban ettük többször is, zseniális édesség. Rengeteg receptet találtunk róla a neten, eddig kettőt próbált ki (a kelt tésztával ő bánik jobban). Készült kelt és joghurtos tészta verzióban, nekem mindegyik nagyon ízlett. Mondjuk mézzel és fahéjjal kell enni, ki az aki nem szereti a mézet és fahéjat?

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: főzés Kommentek: 0 hozzászólás

Hétköznapok

A szokásos rohanás, bár eddig legalább ügyelnem nem kellett, ellenben a hétvégén 8-17h dolgozom mindkét nap. Alig várom.

Úgyhogy erről nem is mondanék többet, a "vajon milyen beosztásunk lesz 1 hónap múlva" pánikolás nem igazán érdemes szóra már. A szokásos.

Viszont Feritől kaptam egy tök cool autóillatosítót (nem hiszem, hogy arra utal vele, miszerint büdös a kocsim, inkább a formája miatt kaphattam):

Shaun

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: hétköznap munka Kommentek: 1 hozzászólás

Még mindig Florida

Csak inkább néhány apróság amit furcsának, vagy különösen jónak találtam.

A benzinár igen baráti. Gallonban mérik és a dollár sem áll különösebben jól, így bizony a magyar vagy brit viszonyokhoz képest könnyedén beletettünk 1900 mérföldet a kocsiba. Kiszámoltuk, kb. 89 dollárcent volt egy liter benzin, az kb. 194 forint... Így már érthető, miért száguldozik mindenki hatalmas fogyasztású járművekkel.

Mérföld

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: USA utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Folytatás Floridáról.

Feri szerencsére részletesen írt, így azt tessék elolvasni kezdésnek. A rakétakilövésről én nem készítettem képet, ellenben videót igen, ahol nagyon inteligensen még azt is kijelentem, hogy a rakéta elindult. Mellesleg tényleg... Amin nagyon csodálkoztam, hogy alig volt hangja. Én valami bődületes hanghatásra számítottam. Hiszen el is mondták, kb. 1 km-en belül meghalsz a hangerőtől...

van még tovább >>

Írta: Kati Címkék: USA utazás Kommentek: 4 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo