Bleau - az örök szerelem

Kivettem egy hét szabadságot júliusban, a kérdésre: hova menjünk, Feri spontán közölte, hogy Fontainebleau-ba. Amin meglepődtem. Hiszen 10 éve nem jártunk Bleau-ban. Amitől még nem szűntünk meg meleg szívvel emlékezni rá, hiszen Franciaország egyik legnagyobb állami erdejében a bouldersziklákon mászás egyike az örök kedvenceknek. Nem is kell 16 órát vezetni, mint Magyarországról, hiszen ha átmegyünk komppal Calais-tól kb. 4 óra (A google maps szerint. Ebbe azért a Párizs környéki dugók beleszólnak. 2-3 órányit.) Így egyetértettem az úticéllal és megvettem a kompjegyet - 1 nappal indulás előtt. Amire van mentségem - a megelőző hétvégén ügyeltem. Annyira de annyira unalmas ügyelet volt, hogy kénytelen voltam rágcsálnivalókkal enyhíteni a kínt. Nem vagyok büszke rá! Mondjuk jó vagyok, ha nem azért panaszkodom mert túl sok a meló, akkor azért mert túl kevés :-).

Rágcsa

Szombat hajnalban indultunk, kora délután a Samoreau-i kempingben voltunk. Ahol nagy meglepetésünkre a kempingvezető azt mondta, ugyan helyet talál nekünk ha nagyon akarjuk, de mivel mellettük rendeznek egy több napos jazz fesztivált, ha aludni akarunk inkább menjünk át a következő kempingbe. Még ki is nyomtatott nekünk egy útvonalat!

A kempingben gond nélkül elhelyezkedtünk, majd köszöntöttük a helyi macskát.

Macska

Felfedeztünk egy nagyon kellemes, ellenben igen drága helyi éttermet (Nem is mentünk, csak egy pizzériába ezen kívül. Hiába ha egy este elhasználjuk az éttermi keret nagy részét...) Meg egyébként is nem volt elég a franciatudásom az étlaphoz és még net sem volt segítségképpen.

És élvezet másztunk, amíg csak bírtuk. Szerencsére szerdán esett, így ki tudtuk fújni magunkat egy kicsit. Egy Bleau-i mászás tipikusan így néz ki:

Van egy nem túl magas szikla, alatta egy specifikusan erre kiképzett szivacs. Felhívnám a figyelmet a zöld kockás konyharuhára, fontos szerepköre van, ezzel törli le a mászó a cipőjéről a homokot. Hogy nem csússzon. Mondjuk érdekes kérdés, ezt a konyharuhát azóta használom mióta először jártam itt, kb. 15 éve, több francia barátommal. Azóta a francia barátok úgy eltűntek mint a sicc. A konyharuha még mindig megvan.

Mászás1

Majd az ember felkapaszkodik a sziklán mindenféle trükköket (kéz, láb, térd..) bevetve.

Mászás2

Mászás3

Mászás3

Mászás4

És a tetején nagyon örül, hogy sikerült megcsinálnia az utat. Majd megkeresi, hogy hol lehet lemászni a szikláról.

Mászás6

Ez persze nem mászóknak unalmasnak tűnik, de biztosíthatok mindenkit nem az. Hiszen rengeteg dolog történik még a mászáson kívül. Így például homokkövön eleve hagyomány, hogy az ember lesmirglizze a térdét.

Térd

Találkozzon más mászókkal:

Hernyó

Rengeteg baguettet egyen reggelire és vacsorára, valamint az esőnapon minigolfozzon.

Golf

Egyébként Feri nyert, de csak éppenhogy egy kicsivel.

Golf

Ezen kívül még vettünk egy jó nagy adag használt műfogást, majd csinálunk róla képet úgy is, hogy fenn van már a falon.

Műfogások

Ja meg a hazaindulás estéjén egy hatalmas kosárnyi sajtot és csokoládét is beszereztünk. Meg néhány bort :-).

Írta: Kati Címkék: mászás utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2013. Jul. 20. 21:58
Megvan! Mini golfpályát kell itthon csinálni.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo