Már vége is?

2 hét Kalymnos-on olyan gyorsan telik, hogy kapkodod a fejed. Anglia és Kalymnos között két óra az időeltolódás, valamilyen csoda folytán hamar átálltunk, így már a második naptól kezdve sikerült korán felkellni.

A szokásos módon Kos-ra érkeztünk, ott aludtunk és a másnap reggeli komppal átszáguldottunk a szigetre. Aznap nem másztunk, de hogy is lett volna erre időnk, amikor a Masouri lakosságának felét kellett köszöntenünk, elmesélni, hogy jól vagyunk és meghallgatni a jelenlegi (erősen negatív) görög helyzetet, miközben igyekeztünk elkerülni, hogy a politikai helyzetről hosszasan kelljen értekezést hallgatni (nem mindig sikerült). Meglátogattuk a helyi olasz fagyist és elkezdtük nagyon jól érezni magunkat.

Nagyon jól elkaptuk a ritmust, szinte minden nap sikerült 7-kor kellni (ez ugye Maidstone-ban 5), reggeli, felrobogózás valamelyik falhoz, mászás amíg a nap oda nem ér, majd haza, szieszta, utána fagylalt és strandolás.

Itt egy sziesztás kép látható, kb. 3 óra körül kezdett el sütni a nap az erkélyre, de akkor már úgyis készülődött az ember a strandra.

Szieszta

Ezt a rutint kettévágta, hogy Feri valami jó kis vírust kaphatott el a repülőn, így 3 napra kidőlt. Nem irigyeltem, ágyban feküldni 27-28 fokban nem éppen a legjobb tevékenység. Elhasznált egy csomó szalvétát (az olcsóbb volt, mint a papírzsepi), megivott 5-7 liter gyümölcslevet és igyekezett jobban lenni. Az ágyában a net nem működött túl jól, szegény házigazdák nem igazán választottak jó helyet az antennának, a legjobban az erkély legszélén működött. Ahová elég sokáig tűzött a nap. Itt éppen Feri netezik, a háztetőn jobbra látható az ominózus antenna. Mögötte a sziklák...

Netezés

Közben felmerült egy találós kérdés, amin tanakodtunk egy keveset, nézzük a hátterét. Ha csak lehetséges Lambrinos-éktól bérelünk apartmant, ugyanannyi az ára mint a többi kiadó lakásnak, nagyon kedvesek és elképesztően tiszták. Gyakran már zavaró is, hogy kétnaponta takarítanak, húznak ágyneműt és adnak tiszta törölközőt. Kezeket fel ki cserél kétnaponta törölközőt otthon?

Nos a házinéni megkérdezte az egyik nap - a menye tolmácsolt, ő beszél angolul - hogy vajon mi okozhatja az én - és csakis az én - ágyneműmön, elsősorban a párnámon található lila foltokat. Így néznek ki:

Párna

Erősen meglepődtünk, majd átmentünk az összes általam használt krémen és tisztítószeren - nem volt hosszú lista. Fogalmam sem volt. Nem használok új krémet, sminket 28 fokban végkép nem, a szúnyogriasztó szóba jött, de azt Feri is használta és nála nem volt ilyen gond. Majd Feri jött rá. A bűnös, foltlétrehozó cucc. Ami Angliában, ahol nem izzadok 1000-el éjszakánként ártatlan kis jószágnak tűnt, sem párnán, sem lepedőn nem hagyott nyomot. De itt:

Alvós szemüveg

Annyira dühös voltam rá, hogy így leégetett Lambrinosék előtt, hogy kihajintottam azon nyomban. Igazából be kellett volna perelnem a Virgin Atlantis légitársaságot. Onnan van ugyanis. Az nem mentség, hogy ajándékban adták!

Feri vasárnapra jobban lett, mivel hétfőn kezdtük újra a mászást, a következő 6 napban már nem tartottunk pihenőnapot. Ez azért kemény volt, a tricepszem most hagyta abba a fájást és már 4 napja hazajöttünk. Még számíthattok beszámolóra Feritől, hogy milyenere azt találjátok ki, adok segítségül egy képet róla:

Feri kamerával

A hazajövetel ugyanolyan szomorú és depis volt, mint mindig. Merthogy otthagyni Kalymnos-t mindig lehetetlennek tűnik. Aztán a Kos-i reptér sorai komoly kínszenvedést okoznak, a tömegnyomor a váróban beillene Indiába is, a gépet lehűtötték és polárban kellett üldögélni. Éjfélkor (angol idő szerint, tehát Görögországban hajnali 2) nagyon sokat vártunk a bőröndökre - még elnézést is kértek, hogy ennyit kellett álldogálni, majd a kocsit átvéve hazafelé indultunk - amikor is kiderült lezárták az autópályát éjszakára. Azt a majd 3 óra lépésben haladást, amit Feri ezután levezetett nem kívánom senkinek.

Úgyhogy vasárnap félkómásan támolyogva kipakoltuk a bőröndöket és nekiálltunk mosni. És azóta is sajnáljuk magunkat, hogy visszajöttünk. A kötelet kipakolva kiderült, hogy az utolsó - szombati - Poets fali mászásból benne maradt egy kavics, úgyhogy ezt gyorsan lefotóztam:

Poets kavics

Nem is rossz ötlet, apránként áthozzuk ide az egész sziklát!

Írta: Kati Címkék: Kalymnos utazás Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo