Meglepetés szülinapra

Az idén a születésnapomat nem ünnepeltük, érthető okokból. Ennek ellenére kaptam meglepetést, anyut! Ugyanis kivett egy szabadnapot a boltban és kijött a hétvégére. Eszméletlenül csendes, nyugis hétvége volt, pihenéssel, olvasással, sétával és egy kis éttermi vacsorával. Anyu főzött lecsót is, Feri kedvéért tojással.

Azután a hétköznapok sorai jöttek. Ezt Feri szülinapja követte, amire tőlem gyümölcsöst, Olától (Emily anyukája) csokis sajttortát kapott, valamint pizzát rendeltünk (szerencsés vagyok, Ferit igen könnyű elkápráztatni a kedvenc vacsorájával). Mivel a nagy ajándékokat - a gps-es futóórát mindkettőnknek - idén már jóval korábban megkaptuk, így csak kisebb kiegészítő ajándékokra futotta.

A kert sok esőt és némi napot kapott mostanában - igen itt is hideg volt, 2 napig komolyan játszottunk a gondolattal, hogy bekapcsoljuk a fűtést - nagy változáson esett át. Bemutatom az egy szem paradicsommagból indult koktélparadicsomunkat. Eredetileg ablakba szántuk cserépbe, de amikor akkorára megnőtt, hogy levetette magát az ablakból, Feri begorombult és kitelepítette a kertbe:

Paradicsombokor

Igen, jól látod. A bal oldalon az első karónál kezdődik, majd ha jól számoltam 9 karó támogatásával Feri kezében ér véget. Pedig már vágjuk a hajtásait.

Jó a termése is, csak a nap/eső arányán múlik, hogy előbb megérik, vagy megreped, de a nem teljesen piros darabok is ízesebbek, mint a bolti, így minden elfogy. Itt az egyik héten nyert termés látható:

Paradicsom

A paprika is szépen nő, a négy tőből kettőn van termés, arról viszont fogalmunk sincs mikor számít egy paprika megérettnek:

Paprika

A héten egy másik évek óta húzódó rejtélyre derült fény, miszerint hova is tűnnek a fakanalaim. Ugye adott egy helyzet, amikor nem találom az egyik kedvenc fakanalamat. Meg rémlik, hogy volt egy kisebb is. De lehet, hogy a mosogatóban/szárítón vannak. De nincsenek. De sehol nem találom őket, Feri meg nem a fakanálelrejtős alaptípus. Nézzünk szembe a tényekkel, kettőnk közül ő a rendszeretőbb. A fakanalak meg nincsenek meg és biztos rosszul emlékszem. Amíg ki nem derült. A konyhaszekrény legfelső (evőeszközös) fiókjának csak félmagasságig van hátulja. Onnan szépen lehullhat bármi. A legalsó fiók alá, ami mögé nem lehet belátni/benyúlni. Csak ha leszeded a konyhabútor előlapját. Így került elő az - igen penészes - zsákmány. Több év gyűjtése.

Fakanalak

Happy end nincs, az újabban eltűnt fa darabok közül néhány menthető volt, kb. a felét ki kellett dobni. A műanyagok ebből a szempontból jobban bírták a megterhelést. Azt eddig is tudtuk, hogy komolyan penészes a lakás.

Írta: Kati Címkék: kert konyha születésnap Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2014. Sep. 11. 07:57
A paradicsom gusztusos, biztos finom is. A paprika ha teljesen elvesztette a zöld színét akkor már érett. Ha nincs leszedve akkor kezd pirosodni.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo