Ezt a nyaralást mikor fogjuk kipihennI

Kicsit fáradtak vagyunk :-). Szokás szerint. A blogírásra se nagyon marad idő.. és most persze dicsekszem. Otthon állandó volt a paradicsom és paprikaszüret, bár a paradicsom komolyan megbetegedett, ennek ellenére komolyan termett. Szegény úgy néz ki mintha leforrázták volna, ahhoz képest, hogy milyen kis egészséges volt még nyár elején. Ez egyfajta peronoszpóra, elég komolyan terjed, látványosan nem csak a mi, hanem a szomszéd paradicsoma is irtó rosszul néz ki. Ez a miénk :-(:

Paradicsom

Visszatérve a nyaralásra, most először jöttünk úgy Kalymnos-ra, hogy a mászófesztivál idején is itt voltunk. Ez évente van és eddig igyekeztünk elkerülni, mivel úgy gondoltuk ilyenkor nagyobb a mászótömeg. Hát jól gondoltuk. Már a szálláskeresés is nehézségekbe ütközött, a kedvencünk tele volt, de szerencsére a helyi boltos ismerősöm a facebookon, ajánlott másik helyet és itt még mákunkra volt szabad hely. Csak a megszokotthoz képest alkalmazkodnunk kellett a változott körülményekhez, a fesztivál eléggé bekavart. Megérkezésünk után hamarosan rájöttünk, hogy mindenütt több ember van, néha alig kapsz helyet a népszerűbb éttermekben, de ami KOMOLY gond lett, az a robogó. Mert az eddig a következően zajlott: a második itt töltött napunkon délelőtt felkerekedünk, elmegyünk a kedvenc robogóbérlő helyünkre, bérlünk egyet és azzal a lendülettel elmegyünk mászni. Ehelyett a megérkezésünk után a csomagokat ledobva végigjártuk az egész falut, ahol mindenki széttárt kézzel fogadott. Az összes robogó, sőt a legtöbb kerékpár is elkelt már. Csak megint mákunk lett, az egyik lefoglalt robogót nem vitték el a megbeszélt időben, tehát hölgyeim és uraim bemutatom Massouri (a Kalymnos-i mászófalu) legutolsó bérelhető robogóját:

Mike féle robogó

Ezen kívül igen elfoglaltak vagyunk, további felfedezéseket tettünk, például

a kecskék szeretik a banánhéjat:

kecske

Feri továbbra is szívesen barátkozik a helyiekkel:

Feri barátkozik

Önkifejez a tengerparton:

Kőrakás

És így néz ki egy tenger gyümölcse rablóhús:

Tenger gyümölcse souvlaki

Most a jelenlegi időbeosztásunk általában így zajlik:

Reggel korán kelés (itt 8, de az Angliában 6). Rögtön eltűzünk mászni, dél-1 óra körül haza. Reggeli, séta a fagylaltosig, séta a strandra, barnulás. 6 óra körül feljövünk, olvasás, netezés, ügyintézés, levelezés, skype. Esetleg futás, de csak csökkentett mértékben, hogy ne legyen a mászás kárára. Utána vacsora, még egy séta és olvasás. Eddig kiolvastam 3 könyvet és még kettőn dolgozom. Azért kettőn, mert az egyiket az iPad-en olvasom (hogy ne legyen nálunk sok papírkönyv, mivel a repülőn a bőrönd súlyhatára mindig gond), a másikat papírkönyv formában (mert a strandra nem viszem le az iPad-et). Egyébként kimondottan nehéz két történetet követni, általában egy könyvet olvasok egyszerre.

Szóval remekül vagyunk, csak eléggé fárasztó ez a nyaralás :-)...

Írta: Kati Címkék: kert mászás utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2014. Oct. 15. 07:06
Az idén lehet versenyt hirdetni kinek a paradicsoma a legrondább. Szegény kecske ebbe szárazságba legalább ehet néhány húsos falatot. Nekem a tányéron lévő falatok nagy tetszenek ebbe a kiszerelésbe.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo