Új szerzemények, avagy haladunk a ház berendezésével

Feri már megírta az izgalmas szerzeményeket, főként a szófát, mert azzal 3 héten át szívtunk megállás nélkül. Addig azért folytattuk a tervezett beszerzéseket, ugyan ezek kisebb darabok, de számomra lényeges kényelmi faktort tartalmaznak.

Az első a teendőim listája volt. Ezt a lakásban egy falra ragasztott A4-es lap jelentette, amire puha ceruzával írtam az elintézendőimet, majd radírral - meglehetősen kellemes érzés - töröltem az elvégzetteket. Ez a papír 3 hónapig nem került méltó helyére, először festettük a falat, utána beszereztük a munkaasztalomat, aztán még száz egyéb dolog volt, de végül döntés és ebay rendelés született, a lapot felturbóztuk egy mágnestáblára. Amire mellesleg írni is lehet, meg mágnessel cetliket rakni rá, nagyon menő. Egyenlőre a régi A4-es lap is rajta van, idő kell mire átállok az új rendszerre:

Mágnestábla

Rögtön sikerült felfedeznem, hogy az egyik elintéznivalót szépen elfelejtettem 3 hónapra. Szóval hasznos ez a kis tábla...

A következő hír kissé szomorú, ugyanis a nagyra becsült és sokat használt Samsung lézernyomtatóm felmondta a szerződésünket, teljesen egyoldalúan. Eredetileg azért került hozzánk, mert nem nyomtatunk gyakran, így a tintasugaras állandóan beszáradt, de ez a kis lézernyomtató elbírt a ritka, ellenben akkor általában sürgős munkákkal. A költözés előtt már minőségromláson kaptuk, a papírok kiköpés után erősen úgy néztek ki... mintha kiköpte volna őket. Olvasható ugyan. Csak gyakran koszos és gyakran az előző oldal is olvasható volt a lapon. Nos a költözés után sztrájkba lépett, nekem már egyáltalán nem nyomtatott, Feri időről időre még rá tudta venni, de abban sem volt köszönet... Feri szétszedte, összerakta, helyzet változtatlan. Közben volt néhány igazán sürgős nyomtatnivaló, amin kicsit ideges lettem, ugye az eredeti szerződés szerint nekem volt nyomtatóm... Na mindegy.

A szokásos kör: netes rendelés, kiszállítás. Bemutatom az utódot. Lexmark. Kicsit nagyobb, sokkal gyorsabb és működik a wifin keresztül is. Feri szerint tud még egy csomó minden mást is, meg mondott valamit a minőségről is. Kezdem megkedvelni. Mármint a nyomtatót, Ferit már kedveltem eddig is. De tudnia kell, ez csak addig tart, amíg hajlandó nyomtatni. Mármint a Lexmark. Csak a miheztartás végett.

 Nyomtatás

Nos a következő hír híven példázza milyen kompromisszumokra van szükség, ha valakivel hosszabb ideje élsz együtt és véleménykülönbség alakul ki. Ehhez kell egymás véleményének tiszteletben tartása. Meg az ebay.

A konyhaablak. Nem ezt nem így kell kezdeni. A KONYHAABLAK. Már amikor először láttuk a házat feltűnt, hogy mennyire utcaszinten van, ráadásul ugyan miénk az előtte lévő terület, de gyalogos átjárás van. Magyarán belátnak a szádba, ha a konyhában vagy. Amikor anyu meglátogatott, eljöttünk újra megnézni a házat és megmutatni neki is. Már ekkor beszéltünk arról, hogy oda azért a - már meglévő - reluxán kívül kell még függöny is, ha világos van ne kelljen reluxát ereszteni és egyben besötétíteni. Feri már akkor húzta a száját. Erősen. A csipkefüggöny említésénél már verbálisan is nemtetszését fejezte ki. Meg is beszéltem anyuval, hogy ebből még lesz gondom. Ugyanis valamilyen függöny mégiscsak kell. Azzal tisztába voltam, hogy olyan erő nincs a földön ami Ferit a konyhában elhelyezhető csipkefüggönyről meggyőzi, de pozitívan álltam hozzá. Esetleg valami kicsit kompromisszumosabb. Muszlinfüggöny színes mintával. Valami ilyesmire gondoltam:

Függöny

És ezt is órákon keresztül kerestem, hogy a csipkére még csak ne is hasonlítson. Nem tetszett neki. Nagyon nem. Úgyhogy végül is rájöttem, felesleges próbálkoznom, a konyhafüggöny tervem csúfosan elbukott. Azonban eléggé zavart a reluxa, sötét is, kilátni sem lehet rendesen. Úgyhogy egy nagy elhatározással megpróbáltuk a tükörfóliát. Legfeljebb levesszük. Leírása szerint nem sötétít nagyon (tényleg csak egy kicsit), működik amíg legalább négyszer annyi fény van kinn mint benn (vagyis nagyjából amíg villanyt nem gyújtunk). És addig nem látnak be. Az eredményt demonstrálandó készítettem egy fényképet. Ja a legfelső ablakrészre nem raktunk, ott már nem látnak be. Így jól látható Feri mit gondol a kompromisszumról.

Konyhaablak

Írta: Kati Címkék: ház Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo