Mi terem a kertben

A kertbe nem terveztünk veteményest, de azért játékból pár nagy cserépbe ültettünk haszonnövényeket.

Eleve egy pici lila cserépben az előző lakó hagyott egy eperpalántát, szegény elég csenevész volt, de mindennek adunk egy esélyt. Itt látható a termés - ez a legkisebb tányérunk:

Eper

Az íze: pocsék. Azt hiszem miután komposztáltam az eperpalántát a lila cserepet azért megtartom, valamire jó lesz.

A karfiolt már Feri ültette (valamelyik zseniális családtagunk karácsonyi ajándéka volt a karfiol. Ja nem. Én adtam Ferinek a szülinapjára. Na mindegy.) Nagyon csinosan alakult, amíg valami hernyóféle meg nem támadta mind a levelét, mind - a meglepetésünkre igencsak szépen növekedő - termését. Sajnos a csigairtó nem használt ellenük. Így  leszedtük a három legnagyobb karfiolt, abból egy maradt ehető - hernyótönkretevés nélküli - állapotban. A párolóban látható...

Karfiol

Karfiolíze volt. Szerencsére a tesco-ban bőven van répa, így nem maradtunk éhen. A maradék egy példányt erősen megpermeteztük hernyóirtó szerekkel.

Az igazi siker a hagyma, nagyon szépen nő, itt látható néhány példánya:

Hagyma

A paradicsom is szépen nő, egyenlőre még csak virágzik.

Egyéb híreink:

A macska a jelenlegi angliai időjárásra tekintettel rendszeresen használhatja magyarországi tapasztalatait. Komoly rutinja segíti, hogy rendszeresen addig vánszorog, amíg árnyékot és némi hideg csempét nem talál. Ahol aztán kinyúlik a szokásos hossza kétszeresére és akár 5 percig is megnyugszik, amíg újra nem indul a keresés.

Macska

A péntek éjjeli vihar alatt a fürdőszobaajtó mögötti sarok volt a kedvenc tartózkodási helye. Persze nem ijedt meg egyáltalán! Csak így volt kedve és kész.

Augusztusra fontos látogatókat várunk, így már most elkezdtünk készülni, nézzük csak:

Csúszásgátló a kádba

Csúszásgátló

Sarokvédő az asztalsarkokra - ebből majd kell még

Sarokvédő

Konnektor dugaszok

Konnektor dugaszok

Ez utóbbi azért eléggé túlbiztosítás, az angol konnektor csak akkor működik ha legalább kettőben egyszerre van valami és azt is elég erősen kell beledugni, de mindegy.

Utoljára pedig receptötlet - NAGYON finom!

Csirke

Rizs és párolt zöldség, serpenyőben sült körtés csirkével. A rizst és a zöldséget bármelyik pároló megoldja egyedül, de a csirkéhez kell Heli néni körte befőttje, csirkemell kockázva, só, bors, bazsalikom és a körtebefőtt leve. Csak ajánlani tudom!

Írta: Kati Címkék: főzés kert macska Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2015. Jul. 08. 08:30
Az előző blogot csak most olvastam, cica ügyben oda írtam gondolatomat.A karfiol szép fehér, a hagyma nagyon guszta, a körtés csirke kár, hogy nem itt van az asztalon ebédre. Reményeink szerint idén is lesz annyi körte, hogy eltenni is tudok belőle.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo