Ünnepek

Még karácsony előtt el akartam intézni pár dolgot (nem tudom miért alakul úgy, hogy az ember egy 10 napos utazás előtt egy csomó mindent le akar zárni. Amit ha itthon maradna nem csinálna meg a 10 nap előtt, sőt utána sem, de így a helyzetváltoztatás miatt hirtelen sürgős lesz a dolog). Komoly teendőként ült rajtam az a hatalmas zsák mogyoró, amit Helli nénitől és Feri bácsitól kaptunk. Egy csendesebb vasárnap neki is álltam megpucolni (Milyen szerencse, hogy Feri bácsitól már régebben kaptam egy dió/mogyoró törőt. Biztos előre tudta, hogy kelleni fog.) Nos valóban rengeteg mogyorónk lett, bár nagyjából a teljes vasárnapot ezzel töltöttem:

Mogyoró

Mondjuk nem volt sok értelme félbehagyni, a konyha nagytakarítást kétszer nem szívesen intéztem volna, elég volt egyszer is:

Mogyoróhéj

Mindenesetre megérte, úgyis baromi ritkán (kb. soha) nem takarítok és a mogyi tényleg nagyon finom!

Meglátogattuk az angliai Marcit és családját (akik egy magyar család, egy közeli városban élnek, összesen 3 jó fej gyerek és 2 jó fej szülő, ebből Marci kb. egyidős a mi Marcinkkal. Így a családban új nomenklatúra vált elfogadottá: van a mi Marcink és az angliai Marci. Csak hogy bonyolítsa a helyzetet, mindkettejük anyukáját Zsuzsának hívják.)

Beugrottunk egy karácsonyi ajándékvásárlás után fél órára. Azt hiszem a gyerekek hamar rájöttek, hogy további két nyüstölhető felnőttet nyertek a látogatással. Mondjuk megértem az álláspontjukat, nyüstölhető felnőttből sosincs elég az embernek.

Angliai Marcival

Majd 5 és fél óra múlva, megvacsorázva távoztunk. Azért ebből nem kéne gyakorlatot csinálni, egy 3 gyerekes család életritmusát ennyire felrúgni... Mondjuk irtó finom volt a vacsi.

Más téma:

A ház további tökéletesítése értelmében egy régen tervezett konyhaújítást is véghezvittem. Mindig is olyan szemeteskukát akartam, ami lábbal nyitható. Elismerem luxus, már vagy 10 éve szerettem volna, aztán ha eddig ráért, akkor akár várhat is, de belevágtam. Hölgyeim és uraim bemutatom a szemeteseinket:

szemetesek

Balról, jobbra: ételmaradék / újrahasznosítható / normál szemét. Bizony, tudunk élni!

A karácsonyi ünnepekre hazautaztunk, szerencsére a macskára Gabi vigyázott, aki bevállalta, hogy gyakran ránéz. Mondjuk kedvelik egymást a macskával, példának okáért az egyetlen olyan ember volt, aki gondolt arra, hogy cicának karácsonyi ajándékot vegyen!

Macskajáték

A cica természetesen semmibe se veszi, mint neki vett játékot, szükségszerűen érdeklődés nélkül szemléli. Bár a múltkor, amikor azt hitte nem látjuk, lekevert neki egy pofont, majd mintha mi sem történt volna továbbsétált.

Így mivel a macskát biztonságban tudhattuk a pótmamájával, Gabit biztonságban tudhattuk a pótcicájával, már könnyebb volt hazautazni irtózatos lelkiismeret furdalás nélkül.

Na jó azért pocsék érzés, amikor a macska végigméri a két bőröndöt, majd méltóságteljesen hátat fordít és felrongyol az emeletre. Ennél macskábbul nem lehet közölni: tudom, hogy itt fogtok hagyni és le vagytok k....kilva.

Az otthoni tartózkodás mindig két és fél másodpercnek tűnik, most Csabiéknál voltunk, ahol a lányok már nem készítenek nekünk rajzot - érthető, kinőttek belőle jócskán - ellenben kitűnően lehet Hanabi-zni velük, és basszus Luca a végén ki tudja számolni milyen lapok maradtak a kezében. Ami elég nagy szó, ha valaki már Hanabi-zott, tudja. Ha nem akkor Hanabizzon amint tud! Túl jó játék ahhoz, hogy kihagyd!

Feri unokatestvérét is meglátogattuk, irtó jó ott felvenni a beszélgetés fonalát, ahol legutóbb abbahagytuk. Ja és Hanabi-ztunk egyet :-).

Az ajándékokat meg sem kísérelem felsorolni, persze Marci kapta a legtöbbet, természetesen nagyon örült nekik és rögtön elkezdett játszani velük. Nem. Persze, hogy nem kezdett el játszani velük. Az érdeklődését két dolog kötötte le az összes ajándék közül:

A porszívó, amit a család kapott:

hanák család porszívó

Valamint a porszívó doboza. Utóbbiról nincs olyan képem, ahol háttal áll. De többször rámászott és táncolt is rajta. Logikusan.

Nahát most aztán komolyan nehéz volt visszajönni. A hazatérésben azért segített, hogy a macska örömnyávogva várt az ajtó túloldalán, elmesélte, hogy Gabi tökre elkényeztette, de azért nekünk is örül, majd miután kimostam a fürdőszobai és az előszobai szőnyeget (lehányás utáni állapot, a mosógép előre retteg már ilyenkor), rögtön másnap lehányta az előszobai szőnyeget (a tisztát). Csak, hogy tisztázzuk az erőviszonyokat. Welcome home.

Szilveszter előtt néhány nappal meglátogattuk Andiékat egy pár órára, csak a legsürgősebb pletykákat intéztük el, ott volt Andi családja is, na velük is tudunk beszélgetni rendesen.

Szilveszterkor beugrottunk egy órára az angliai Marciékhoz, csak a húgom küldött egy pelenkát amit a mi Marcink nem használ, hátha az angliai Marcival kompatibilis. És ha már ott voltunk, a nagyobbik lánytól kaptunk egy nagyon cool rajzot:

Gréta rajz

A fán lévő fészek rigófészek, tehát nem a szarkáé aki gyűrűt visz csőrében. A tóparton a zöld bigyóka egy béka, csak nem sikerült a fénykép. A rajzon egyértelmű.

És ha már ott jártunk, ott maradtunk 5 és fél órát, kaptunk vacsorát és ott is szilvesztereztünk.

Azért ebből nem kéne gyakorlatot csinálni, egy 3 gyerekes család életritmusát ennyire felrúgni... Mondjuk irtó finom volt a vacsi. Meg a bejgli. Meg a mézes.

Most pedig az angliai esős évszak depressziója következik, egész nap megállás nélkül szakadt az eső. Feri ki akarja bontani a nutellát és éppen porszívóz. Ennyire rossz a helyzet.

Gyors főzésjelentés (igen! annyira pocsék idő van, hogy még főzni is van időm!)

Gránátalmás, diós saláta (gránátalma a Maidstone-i török boltból, dió Helli néniék kertjéből):

saláta

Fésűkagyló (Helli néninek vettem ajándékba, majd a mélyhűtőnkben felejtettem), parmezánsajtos tengeri hal (maradt egy kis parmezán a múltkori ravioli után, el kellene tüntetni mielőtt bepenészedik), krumplipüré (a macska laktózmentes tejéből vettem hozzá kölcsön, de visszaadom majd!), párolt borsó.

fésűkagyló

Írta: Kati Címkék: barát család karácsony konyha Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2016. Jan. 17. 20:51
A szemetes garnitura nagyon csinos. Látom Ferkón komoly orrmütétet hajt végre angliai Marci. A gránátalmás saláta nagyon jól nézki, biztos finom is volt.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo