A macska éjszakai üzemmódra váltott

Mármint evésileg. De a fokhagymás joghurtöntetet a salátámról még le akarta lopni, a napfényt sem kerüli, úgyhogy nem kell aggódnom.

Az egész Feri hibája, ahogy az lenni szokott. Elmentünk golfozni (csak a gyakorlópályára, ahol csak elütöd a labdát, megnézed hova esett, majd elütsz egy következő labdát és így tovább. 50-100 labdát kérsz és fizetsz, azokat lejátszod, majd távozol). Hazafelé beugrottunk a Morrison's-ba (Tesco jellegű bolt). Ahol Feri grill csirkét akart venni, majd az árát megtekintve grilltelen csirkét vettünk, mondván otthon megsütjük. Ez így is történt, tök jó ez az előre beállítható, légfúvós, irtó menő sütő (a házzal vettük, nem saját ötlet, de tényleg klassz). Főleg nekem, aki rendszeresen hagyom magára a konyhában készülő akármint, hogy visszaüljek a gép elé valami játékhoz. Aztán az égett szagra abbahagyjam...

Szóval Feri ötlete alapján kész lett a sült csirke, leültünk vacsorázni. A szokásos együtt vacsorázás során a macska rendszeresen kap ezt-azt. (Igen, mi etetjük a macskát az asztalnál. Olyan sovi, ha eszik akkor jó. Nem nevelési alapelv.) Persze meg kell válogatni mit adunk, a gépsonka, Füstli virsli, csirke, egyéb húsok jöhetnek. Kolbász, egyéb felvágott, másfajta virsli nem. Merthogy udvariasan megszagolja, majd nem kéri.

És ez a .... dög nem akart csirkét enni. Az égért sem. Ha meglóbáltuk előtte megszaglászta, ha eldobtuk, utánafutott, majd olyan megvetően nézett hátra, mintha avokádókrémes paradicsomot tukmáltunk volna rá. Így nézett ki este a helyzet:

Macska este

Vagyis: kevés száraz, csak az íze kedvéért - víz - sült csirke - laktózmentes tej.

Még a tejhez sem nyúlt, pedig az irtó nagy kedvenc, általában azonnal elfogy. Kissé aggódtam.

Másnap reggelig.

Macska reggel

Minden elfogyott, kivéve a véletlenül csirkébe került sült krumpli és egy csont.

Azóta már visszaállt a nappali evésre, de csirkét csak éjszaka hajlandó vadászni és kész. Na mindegy, nem hal éhen, ez a lényeg!

A másik mostanában tett felfedezésem, hogy láthatóan még mindig messzire járunk az Angliába integrációtól. 10 év után is lepődünk meg nagyon.

A történet a Tesco rendeléssel indult, mindig neten rendelünk, kényelmes, olcsó és nagy a választék. Ráadásul elkerüljük az impulzusvásárlások egy jelentős részét is. Mondjuk erre inkább én vagyok hajlamos. Így megspórolunk egy csomó pénzt és Feri sem kap agygörcsöt a polctól polcig cikázásomtól.

A helyettesítő termékekről, ha valaki nem ismeri a szitut:

Ha egy olyan termék amit bejelöltél éppen nincsen, igyekeznek másfajtát adni hasonló áruból. Ezen gyakran lehet komolyakat nyerni, egyrészt új termékeket ismerhet az ember meg, másrészt olyan nincs, hogy többet fizetsz, ha drágább terméket küldenek, azt is az eredeti rendelés áráért hozzák. Ha meg nincs hozzá kedved visszaküldöd és visszautalják a pénzt (ez Angliában automatikus, Magyarországon kicsit bonyolultabb).

Így amikor a szokásos 1 csomag "Tesco bármilyen csak olcsó legyen" alma helyett küldtek egy csomag Bramley almát, könnyedén mondtam: jöhet, új cucc, kipróbálásra ide vele!

Bramley alma

És valóban, egy díjnyertes almáról van szó! Megnyeri a legsavanyúbb alma megtisztelő címet, könnyedén, 100 méteres előnnyel! Egy beleharapás elég volt mindkettőnknek, rögtön lemondtunk a nyers almafogyasztásról a következő néhány napra. De nem adtuk fel, megpróbáltuk megsütni! Vékony szeletekre vágva, cukorral (sok) és fahéjjal (kevés) megszórva. Gyönyörű aranyszínű, megpuhult szeletek lettek. És ha további ipari mennyiségű édesítőszert szórtunk rá, akkor le is lehetett nyelni. A cukros fahéj jó volt benne, az alma kissé zavaró.

Most várjuk, hogy a maradék két alma megrohadjon és akkor már nem lesz lelkiismeret furdalásunk kidobni.

Közben utánanéztem, a Bramley alma kimondottan sütésre ajánlott. És ez az információ rögtön megvilágosította azt, hogy miért olyan iszonyatosan/ehetetlenül rosszak az angol almás piték és egyéb sütik. Minden a helyére került!

UI: szerintetek az túlzás, ha behozok a macskának esővizet inni, mert azt jobban szereti mint a csapvizet?

Írta: Kati Címkék: macska vásárlás Kommentek: 3 hozzászólás
Share on Tumblr
 
jsuhi 2016. Feb. 07. 10:33
Javaslom, kipróbálásra a csirkesütőt, amiben a karimában hasábra vágott burgit lehet tenni ami a saját levében sül meg! Tennék fel képet is de nem tudom hogy???
Kati 2016. Feb. 07. 20:00
A blog hozzászólásban nem lehet képet feltenni, esetleg a facebook-on?
Anya 2016. Feb. 14. 07:56
No azert a vizet meghagyta, talán mert nem eső víz, külömben a kinti víz ivás egy szertartás neki.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo