Megpróbálok újra blogot írni

Ahogy Feri is írta, a blogírás elég nehéz ügy. Nem ígérek semmit.

Szeptember elején jártunk otthon, ez idő alatt sikerült egy jó kis szüret Velencén Feri szüleinél. Tervben volt, hogy segítünk hordót/prést/darálót mozgatni, de szerencsére sikerült a szüret nagy részében aktívan rész vennünk. Természetesen Feri és a szülei már profi szüretelők, de nekem ez volt az első és komolyan mondom hihetetlenül nagy buli volt!

Feri bácsi mért és felügyelte a darálást, Feri darált és préselt, Heli néni és én szőlő szedtünk. Pillanatok alatt igencsak hatékony csapattá kovácsolódtunk, ment a munka gyorsan és szervezetten. Amitől eszméletlen szórakoztató lett, az szokás szerint Marci volt.

Már elég rég megbeszéltük a húgommal, hogy Marcira szombaton mi vigyázunk. Aztán felmerült, hogy szombaton lenne a szüret, mire a húgom - elsőgyerekes anyukától tiszteletre méltó hidegvérrel - egyezett bele, hogy a Marcivigyázás egyben szüret is lesz. Nekem ez iszonyat könnyítés volt, így 4 ember vigyázott a gyerekre, úgy sokkal kevésbé fárasztó, ha a nap negyede jut csak rád. Itt például nekem segít szőlőt szedni.

Marci vödörrel

A 4 emberes vigyázás szabálya a következő: Ha a 21 hónapos veled van, akkor a vizuális kontroll széléig tiéd a felelősség, utána szóban átadod a következő irányítótoronynak. Jelen esetben Ferinek:

Marci darálóval

Azért ne aggódjatok, volt rá vigyázva rendesen. Mondjuk a gyerekmunka szempontjából ne hirdessük a dolgot, asszem ez ellen van valami törvény...

Egészen vacsoráig Velencén voltunk, az összes fehér szőlővel végeztünk, a gyerek másodpercek alatt aludt el a kocsiban, otthon annyira ébredt fel, hogy kivehessük a kocsiból és az anyja betegye az ágyba. Közben nemes bosszút is állhattam, a húgom áfonyát adott a gyereknek pénteken, had ne részletezzem milyen volt pelust cserélni szombaton. Arról nem tehetek, hogy Zsuzsi mivel szembesült vasárnap nem? Egy szüreten szőlőt eszünk és kész.

A Magyarországi rövid időtöltés után egy pár napra elmentünk Mallorkára úszni és mászni.

Voltunk már ezen a részén a szigetnek, szeretünk is itt lenni. Az ősz ellenére egész jó időt fogtunk ki, többször sikerült mászni, napozni, pokemonozni. Gyönyörű kilátás volt az erkélyről

Erkély

Azért volt egy pár pihenőnapunk is

Erkély viharral

Volt néhány egzotikus állat is, ők a tengerparti sétány mellett tartózkodtak:

Madarak

Őt sziklához menet láttuk:

Teknős

Komoly kihívás az indulás napján jelentkezett, amikor is reggel fél 9-kor érkezett egy sms-em, miszerint az aznap esti gépünket törölték. Azonnal csapat üzemmódba kapcsoltunk, amíg én hívtam a Norwegian-t (akiknél a járattörlés volt), Feri repülőjegyet keresett mindenki másnál. Végül a Monarch mentette meg a napot, ráadásul ugyanakkor indult a gép mint az előző, így nem kellett parkolót - ahol a saját kocsit hagytuk,  autóbérlést - mivel Mallorkán béreltünk egy kocsit, sem pedig mallorkai szállás módosításítani. A Norwegian meg azt ígérte kifizetik majd a repülőjegyet, erre most még várok. Előbb, utóbb kénytelenek lesznek fizetni (éljen az EU szabályozás).

Azért a reptérre menet komoly vihar lett, itt a kétsávos autópálya két sávja látható, az autó a leállósávban:

Autópálya

Szerencsésen hazaértünk, a macska a két odaadó macskaszitternek hála kitűnő egészségben fogadott.

Írta: Kati Címkék: nyaralás család szüret Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo