Aranyélet

Oh ye…

Az elmúlt néhány napom sokakban fog irigységet kellteni, bocsi, de mit csináljak ha nekem így megy :-)!

A napjaim szuperül alakulnak itthon vagyunk mindketten, ráérek, no munka, akkor kelek fel amikor akarok. Így, hogy nem dolgozom nem kell szervezésgarmadát alkalmaznom, hogy mi mindent kell megcsináljak a következő hétvégi ügyelet előtt, a következő munkahét előtt ahol élni sem lesz időm, vagy mielőtt hazautazunk ahol ugyan együtt van a család, de az unkokaöcsém mégiscsak 7 körül kelt és nem lesz napközben időm semmire, hiszen ha nem vele töltöm, akkor az unokahúgommal, vagy a család más tagjával.

Feri meggyógyult így van már itthon kaja,

Nem futok, így esténként ráérek tévézni/olvasni (péntek óta már két könyvet kiolvastam).

A húgom, Feri uncsitesója, L barátnőm rendszeresen beszélgetnek velem telefonon, ráérek felvenni, sms/chat válaszokat is 15 percen belül írok vissza nem 2 napon belül, mint általában.

Ha felemelem a fenekemet, hogy beszerezzek valamit a konyhából Feri homlokráncolva feláll, leszúr és behozza amit akartam.

Ehhez csak annyi kellett, hogy vasárnap eltörjem az egyik lábközépcsontomat. Nem csináltam semmit, még csak sportot sem, úgy tűnik talán fáradásos törés. Vagy pech. Pénteken eléggé fájt már rálépni, bementem a sürgősségire, röntgen, nem látszik rajta semmi. Vasárnap délután egy egyszerű lépésnél hallottam egy roppanást, azonnali fájdalom és duzzanat, hétfő reggel már látszott a törés is a röntgenen. Hurrá…

Persze borzasztóan sajnálhatom magam, hiszen iszonyat hiányzik a munka (én tényleg szeretek dolgozni) és a futás és a mászás és a járás. Itt különösen gond, hogy sebész vagyok, egy csomó munkát lehet mankóval járógipszben csinálni, de az itteni biztonsági előírások eléggé megkötik az embert ebben :-(. Ja és senki nem akarja, hogy egy féllábon ugráló orvos operálja/endoszkópizálja - tök furák az emberek!

De a mi családunkban egy 6 hetes járógipszes (járócsizmás) mankózásra nem igazán illik panaszkodni, igazából pofátlanság. Feri a bokaszalag szakadásával komolyat mankózott, 3 hónapig nem futott, majd a talpszalag gyulladásával 5 hónap futást hagyott ki és járni sem tudott egy csomó ideig.

A húgomnak 15, vagy 16 bokaműtéte volt (tök ciki, de nem emlékszem pontosan, enyhítő körülmény, hogy ő sem), számolatlan mankózása és gipsze volt.

Szóval amikor felhívtam a hírrel akkor rögtön szólt, hogy ettől még a beígért 1 éjszaka gyerekfelügyeletet nem engedi el :-) (1 hónap múlva megyünk).

Egyébként rengeteg jó tanácsot is kaptam, Feri megmutatta, hogy kell mankózni a lépcsőnkön, szólt, hogy fel fogja törni a kezemet (igen). Zsuzsi elmagyarázta, hogyan lehet levest bevinni a konyhából a nagyszobába két mankóval. Mellesleg teával is működik a módszer. L gyógytornász, így rögtön szakértői magyarázatot kaptam egy csomó dologra amit nem értettem.

További előny, hogy az undorítóan keskeny lábfejem a bal oldalon teljesen normális nagyságú lett, ugyan enyhén zöldes-lila, de ne legyünk telhetetlenek. A mankó magasságát elszúrtam, így feltörte mind a két könyökömet, a színvilág klassz ott is.

Könyök

Angliában csizmát adnak már erre a sérülésre, nem gipszet és tényleg eszméletlen a különbség! Egyrészt kimondottan ajánlják, hogy vedd le és tornáztasd a lábad terhelés nélkül az izület beszűkülés ellen, másrészt - bárki aki viselt már gipszet tudja micsoda előny ez - le tudod venni fürdéshez. Bizony! Tegnap lábat mostam. Mind a kettőt! Csizma

Egyébként fáj. Ma reggel sírtam is. Nemcsak a Portal-ra, az életre is igaz: “the cake is a lie” - na ezt az idézetet a legtöbben nem fogják érteni :-).

Írta: Kati Címkék: beteg Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo