Rehab

2 hete vettem le a csizmát és kezdtem a járással próbálkozni. Ellentétben Amy Winehouse-al a rehab-ot irtó fontosnak tartom. Az egyik fő mondatom minden műtét utáni betegemnek “please do not try to go back to normal, it is still recovery”, ami talán valami olyat akar mondani, hogy ne akarjanak mindent rögtön csinálni amit a sérülés előtt, mert ez még a felépülés része.

Amit én persze tudok és alkalmazok is, csak unom már a banánt nagyon. Most, hogy levettem a csizmát már nagyon nehezen megy a türelem része. Na mindegy.

Úgyhogy nagylevegő, gyógytorna (Líviából kihoztam a benne nem túl mélyen rejtőző gyógytornászt, kedves mosollyal kényszerít mindenfajta fontos, könnyűnek tűnő gyakorlatra, amik irtó nehézek.), egyre hosszabb séták.

Egy héttel később az első kuplungos vezetésem a törés óta (nem volt gond), megbeszélni az üzemorvosi nővérrel a munkaórákat (próbáltam már egyszer hosszabb kihagyás után rögtön visszamenni dolgozni, de szétszedtek napok alatt, aztán betegszabi újra, mert nem tudtam járni. Ha lehet még egyszer nem adom elő).

Visszatérés a munkába (még mindig szeretem), a papírmunka rámömlött 2 hónap kihagyás után (még mindig utálom), találkozni a számomra kedves és nem annyira kedves kollégákkal. Megbeszélni a beosztásomat (rendben van) az első műtéteimet (még jó, hogy vastagbél specialista az osztály, az aranyeret ülve kell operálni :-).

Tegnap bicikliztem egy rövidet, az is megy, csak a letámasztásnál kell vigyázni. A járás is egyre jobban megy, de csak akkor nem sántítok, ha nagyon figyelek.

Közben Angliában NAGYON nyár volt, rengeteg fagyi, kertben és szabadban tartózkodás, óvatos tollas és pingpong (csak az ellenfelem futkos én nem, de egyenlőre bírják szusszal).

A konyhában is komoly eredményeket tudhatunk magunkénak, mindenfajta nehézség nélkül sikerült a csökkentett zsírtalamú sajtot kikísérletezni.
Sajt
Akartam csinálni gyümölcslevest, de végül úgy döntöttem a legegyszerűbb ha a hűtőből kivéve rögtön megesszük a gyümölcsöt, sokkal egészségesebb. Ebben a döntésben semmiféle lustaság nem játszott szerepet.
Gyümölcs
A múltkori blogban említettem, hogy Marci megajándékozott egy cserepes virággal, amit sikerült a bőröndben kicsempészni, azóta már levágtam az időközben elhervadt virágait. Tegnap észrevettem, hogy az ablak felé eső oldalán növesztett három újabb virágot, a napsütés csodákra képes.
Virág
Még bírtuk volna kánikulát, de tegnap megjött a hidegfront, így szakadó esőben, viharos szélben és 16 fokban valamiért nem üldögél senki a kertben. Pozitívuma, hogy van időm blogot írni, negatívuma, hogy utálom. Feri kicsit örül neki, így jobban tud futni és nem kell locsolnia, ez a véleménykülönbség szerintem egyértelműen válóok. Ez persze nem jöhet szóba, hiszen ő nagyon fontos ember az életemben, meg egyébként sem vagyunk házasok.

Mivel kénytelenek a vagyunk beltéri programokat előnyben részesíteni, tegnap még egy filmre is jutott időnk “Wonder” asszem Csodácska néven fut magyarul. Aranyos film, nem egy nagy szám, de elég megható, szombat esti filmnek tökéletes, én négyszer sírtam alatta, Feri persze nem sírt, csak egyszer ment bele a szemébe valami.

Most pedig mennem kell, mert kavicsokat kell hordoznom a szoba két sarka között. Lábujjal. Kegyetlen.

Írta: Kati Címkék: beteg időjárás Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo