Kalymnos 9x

Feri kiszámolta, hogy most voltunk itt a 9. alkalommal 2009 óta. Úgyhogy nem csináltunk már sok fényképet, nyugalom.

Az én beszámolóm:

a szállásfoglalást nagyon későn kezdtem (a lábtörés miatt nem mertem nekiállni a tervezésnek, amíg nem volt biztos, hogy tudok mászócipőt húzni). Az október Kalymnoson főidény, az összes minőségibb szállás elfogyott teljesen. 9 év alatt pár helyen laktunk már, van 1-2 tiltólistás, meg 1-2 kedvenc. Még a számunkra ismeretlen szállást is csak 5 napra tudtam lefoglalni, a tulajdonos elintézte, hogy egy közeli másik szállás átvegyen minket a maradék 9 napra. Csak az odaérkezéskor jöttünk rá, hogy a lefoglalt Klimis nevű szállás a tiltólistás Maria studios épületében van, csak egy emelettel lejjebb. Maria irtó koszos volt, még nekünk is, pár éve jártunk ott. 1x.

Klimishez bepakoltunk és örömmel értesültünk kb. 2 percen belül, hogy pont ugyanolyan mint a Maria. Ezt a hírt egy kedves, szép színű, 2.5 cm-es csótány közölte, fejmagasságban az ajtókereten. A fürdőszobában. NAGYON agyonvertük. Utána 2 nappal még egy haverjával is találkoztunk a konyhában, hasonló mérettel. Addigra már rutinosan kezeltük a kérdést, tehát csótány esetén: sikítás, elrohanás, visszatérés két oldalról 1-1 darab strandpapuccsal a kézben, csótánypép létrehozása. Kész öröm volt az első pihenőnapunkon átköltözni a másik szállásra. Ahol nem voltak bogarak (kivéve az állandó szúnyogmennyiséget), ellenben jó magasra kellett felmászni a főútról két bőrönddel (csak lépcső vezetett a szállásra). Ezt az erkélyről fotóztam, külön extra a tulajdonos irtójófej kutyája a képen. A főút a telefonpóznáknál van.

Horizon hotel
Az ágymatracom irtó furán viselkedett, már teljesen kikészültem az ágyszélén alvástól, amikor Ferinek eszébe jutott a matrac alá nézni :-). Utána már nem volt gond.

 Horizon ágy

Ha megérkezünk, az első 1-2 nap az üdvözlésekkel telik és a hírcserével. Csak a fontosabbak: Toni és Niki a központi üzlet tulajdonosai jobban vannak, a legnagyobb gyerek már dologzik az üzletben, Niki műtéte a múlt évben jól sikerült, de Toni egy szezonon át egyedül vitte a boltot és némi komoly hátfájáson kívül egy idegösszeroppanást is kihordott lábon, de már jobb a helyzet. Név szerint ismer már és szerinte most már itt lenne az ideje, hogy odaköltözzünk.

Kokkinidis néni az egyik legnépszerűbb étteremtulajdonos remekül van, úgy látom az egész család rendben, de annyira jól megy az üzlet, hogy volt már, hogy a konyhaasztalhoz akart minket leülteni (irtó aranyos, az a verzió, hogy nincs helye nekünk nem fordult meg a fejében).

Az olasz fagyizó tulajdonosai Nicoletta és Danielle remekül vannak, megvan a kutyájuk, a két macskájuk is, sőt lett még egy kutya. Itt Rosa nevű macskájuk mutatja be milyen az élet náluk, ő egyébként fiú.
Rosa
Katerina és a család jól vannak, ami jó hír, mert az apukája 2 éve stroke-ot kapott, ezek szerint nem romlott az állapota.

A robogó kölcsönzős odaadta az utolsó szabad robogót, amin egy pár dolog, pl. az önindító, az index, az üzemanyag szint nem működött, de végül is elment A-ból B-be.

Kalymnos speciális minden szempontból, hamar megszokod, hogy a csapvíz sós és kannában kell hozni ivóvizet. Az egész Massouri falu kb. 1 km, de van benne számolatlan mennyiségű apartman ház, robogókölcsönző, 6 kis vegyesüzlet és 6 mászóbolt. A strand Telendos szigetével a háttérben eszméletlen (a 2 pixel a bólyáktól jobbra Feri).
Strand
A mászóhely megközelítések kövesek, gyakran irtó magasra kell felmenni a beszállásig,
Trois iles
de igyekeznek jelölni az útirányt (ld. felfestés és toronyépítés)

Útfelfestés

ez meg egy kis virág útközben amit a kecskék véletlenül meghagytak.
Kisvirág
A sziget keleti fele közel van Törökországhoz, tiszta időben egyértelműen látszik, egyébként meg a telefonod figyelmeztet.
Telefon töröko
Mindig van egy pár macska valahol az árnyékban
Macskák árnyékban
és egy-két virág, főleg a faluban, az előbb említett kecskék a hegyen semminek nem kegyelmeznek.
Kisvirág
És egy egész napos mászás, majd fagyi, majd strand után, így lehet hajat szárítani az erkélyen. Október 16-án.

Hajszárítás
És aztán ehetsz friss tonhalat vacsorára.
Tonhal

Ahogy az egyik mászólánnyal beszélgetve megállapítottuk, el lehet menni máshová is mászni, de ott az ember megállapítja, hogy jó-jó, de azért nem Kalymnos :-).

Ki csatlakozik jövőre?

Írta: Kati Címkék: Kalymnos mászás nyaralás Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) ajándék (15) alku (1) András (1) Anglia (1) Atlasz (2) BA (1) barackbefőtt (1) Barát (23) bazsalikom (2) beteg (36) bevásárlás (5) blog (1) Brown (1) buli (3) Cassablanca (1) citrus (1) comb (2) couscous (1) család (41) csiga (1) Csikós (2) csomag (1) Dan (1) dedikál (1) depresszió (3) easyjet (1) ebéd (2) Egyiptom (4) éjszak (1) éjszaka (9) éjszakai (1) élet (1) email (1) epekő (1) érdekes (1) esküvő (1) eső (10) étel (1) étterem (2) fáradt (2) fasírt (1) fejlámpa (1) felnőtt (1) Feri (4) film (1) foci (1) fogyókúra (2) főzés (54) főzés, (1) fudge (1) futás (31) futás, (1) füstriasztó (1) ganglion (3) Goodwood (2) hajfestés (1) hangulat (1) hasmenés (1) ház (1) henna (1) hétköznap (2) hímzés, (1)  (1) hóhelyzet, (1) hosszútáv (1) Húsvét (1) időjárás (5) intenzív (1) ipad (7) iPhone (1) iPhone4 (1) Írország (4) ivás (1) járattörlés (1) játék (1) javítás (1) Kalymnos (2) karácsony (8) kártya (1) kert (9) kirándulás (1) kocsi (3) konyha (7) korcsolya (1) könyv (3) lábköröm (1) lakás (7) látogatás (1) london (5) lovaglás (2) macska (9) magok (1) mantra (2) Marokkó (8) Marrakech (4) mászás (13) mellbimbó (1) méz (1) mosás (1) mozi (4) MR (2) munka (37) műszak (1) műtét (4) nagyszoba (1) névnap (4) növény (1) nyaralás (3) olimpia (1) óraszíjrugó (1) osztálytalálkozó (1) otthon (1) pakolás (1) panasz (1) paradicsom (1) párna (1) party (1) pénzköltés (1) porszívó (1) posta (1) rizs (1) róka (1) rózsa (3) saját (1) sajttorta (3) sár (1) shaun (1) sielés (1) snidling (1) sport (1) súly (1) süti (1) szabadság (2) szakrendelés (1) számítógép (2) szerelés (1) szerelés, (1) szombat, (1) születésnap (5) szüret (1) takarítás (2) tanfolyam (2) tanítás (1) temze (1) timecapsule (1) USA (4) utazás (90) ügyelet (28) vacsora (1) választás (1) városnézés (2) varrás (1) vásárlás (9) vendég (3) vendégség (7) vidámpark (1) virág (1) vulkán (1) zöldségleves (2) zsázsa (2)
szikla blog logo